Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan tudtátok, hogy igen,...

Honnan tudtátok, hogy igen, most tényleg elindult a szülés?

Figyelt kérdés

Az első babámat várom és valahogy sokat gondolkodom rajta, vajon honnan fogom biztosan tudni, hogy beindult a szülés? Ha elfolyik a magzatvíz, az elég nyilvánvaló, de ha nem... ?

Most 35 hetes vagyok, még zárt méhszájjal. Igazából nem mondanám, hogy sokat keményedek, max. ha többet hajolgatok vagy járkálok, egy-két olyan nap volt korábban, mikor kicsit hasogatott a hasam alja, de ennyi. Szerintem jóslófájásom még nem is volt, görcsölni nem szoktam.

Nem is tudom, milyen jellegű fájásra kell pontosan számítani, főleg, mert sokan írják, hogy az NST már mutatja nekik az összehúzódást, ők meg semmit nem éreznek...

Na meg azt is olvastam, hogy sokaknak van egy kis vérzése, most ilyenkor hogy döntsem el, ez normális-e vagy gond van?

Nyilván nem szeretnék feleslegesen korán bemenni a kórházba, ahol most a covid miatt erőltetik az oxitocint meg szülésindításokat, mert nincs se hely, se idő, se elég orvos és még a kísérőt sem engedik be, csak kitolás előtt, a franc sem akar ott szenvedni egy napig egyedül erőltetett szülesztéssel...

Ti honnan tudtátok, hogy igen, beindult a szülés és mikor mentetek be végül?

2021. márc. 10. 19:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem egyáltalán nem voltak fájásaim akkor még, csak a magzatvíz kezdett el szivárogni.
2021. márc. 10. 21:07
 12/16 anonim ***** válasza:
Honnan? Elfolyt csomó magzatvíz, de nekem csak aznap voltak más gyanús jelek.
2021. márc. 10. 21:10
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Utáltam ezt olvasni, hallani..hogy majd tudom.. de tényleg így volt. Nekem nem voltak jóslók, nem volt hasmenés, nem szakadt le a derekam, és amúgy magzatvíz se folyt el. Egyszercsak jött egy durva görcs ami fél percg tartott. Aztán 10 perc múlva még egy.. gondoltam mi a fsz. :D aztán 10 perc múlva még egy..mondom jó, ez mintha rendszeres lenne. Elkezdtem mérni az időt és tényleg az volt. 12 órával később megszületett.
2021. márc. 10. 21:23
 14/16 anonim ***** válasza:
Én hétfőn szültem és nem tudtam, hogy ez az. Én is ettől féltem. Igaz, nem is volt egyszerű, mert se oxytocinra, se a burokrepesztésre nem rendeződtek a fájások.
2021. márc. 11. 06:36
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem enyhe fájással indult. Először csak 1-2, aztán beállt egy rendszerre. Más érzés, mint a keményedés. Meleg vizes tusolásra és pihenésre sem múlt el. Akkor már 1000 százalékban biztos voltam benne, hogy jön a baba.
2021. márc. 11. 06:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Nekem az orvosom azt mondta, hogy majd onnan tudom biztosan, hogy nem lesz kedvem mosolyogni. Kezdetben, a menstruáció-szerű görcsöknél tudtam ugyan, de hamar fogösszeszorítósak lettek a fájások. Tényleg tudni fogod!
2021. márc. 26. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!