Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Honnan tudtátok, hogy igen,...

Honnan tudtátok, hogy igen, most tényleg elindult a szülés?

Figyelt kérdés

Az első babámat várom és valahogy sokat gondolkodom rajta, vajon honnan fogom biztosan tudni, hogy beindult a szülés? Ha elfolyik a magzatvíz, az elég nyilvánvaló, de ha nem... ?

Most 35 hetes vagyok, még zárt méhszájjal. Igazából nem mondanám, hogy sokat keményedek, max. ha többet hajolgatok vagy járkálok, egy-két olyan nap volt korábban, mikor kicsit hasogatott a hasam alja, de ennyi. Szerintem jóslófájásom még nem is volt, görcsölni nem szoktam.

Nem is tudom, milyen jellegű fájásra kell pontosan számítani, főleg, mert sokan írják, hogy az NST már mutatja nekik az összehúzódást, ők meg semmit nem éreznek...

Na meg azt is olvastam, hogy sokaknak van egy kis vérzése, most ilyenkor hogy döntsem el, ez normális-e vagy gond van?

Nyilván nem szeretnék feleslegesen korán bemenni a kórházba, ahol most a covid miatt erőltetik az oxitocint meg szülésindításokat, mert nincs se hely, se idő, se elég orvos és még a kísérőt sem engedik be, csak kitolás előtt, a franc sem akar ott szenvedni egy napig egyedül erőltetett szülesztéssel...

Ti honnan tudtátok, hogy igen, beindult a szülés és mikor mentetek be végül?

2021. márc. 10. 19:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Klisé válasz, de tudni fogod, hogy ez az. :) Nekem menstruációs görcsökre hasonlítottak, plusz a derekam is le akart szakadni.
2021. márc. 10. 19:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nemhogy en, de már a ferjem is tudta. Sőt neki fogyott el hamarabb a cérnája. En meg ellettem volna otthon kicsit. De alapvetően amikor már nem tudsz lélegezni a fajasok alatt csak nagy koncentráció árán és 5 percenként jönnek, akkor már tuti éles a buli. Bár nekem meg ez után is plusz 15 óra volt, hogy meg is született. 18-at vajudtam otthon. Nem akartam tagulni az istennek se sajnos, ezért húzódott el. Amikor a korhazba értünk konkrétan 0 volt a tagulas. Meg hajnali 1-kor is. Reggel 7-re volt 4 ujjnyi. 9:35-kor bújt elő. Elég extrém hogy valakinek annyira ne legyenek fajasai, hogy ne vegye észre, hogy szul. Csak itt hallottam ilyenről, életben sosem találkoztam senkivel.
2021. márc. 10. 19:18
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem folyt el a magzatvíz, csak már a szülőszobán burkot repesztettek, szóval én a fájásokból találtam ki, hogy itt már buli van. Egyszerűen tudja az ember. Egyrészt, mert azért egy bizonyos idő után sejthető, hogy ha rendszeres, vagy legalábbis semmitől sem múló fájdalmaid vannak, amik egyre csak erősödnek, akkor az az lesz- legalábbis én 40+4 szültem, valahogy éreztem, hogy ez most már nem jósló lesz, ha addig nem volt soha egy jóslóm sem :D Másrészt mert tényleg ha odafigyelsz rá, ha követed, akkor észrevehető a fájdalomnak is egy íve, és tudod mindenféle tök jó appokban követni a fájások hosszát és a két fájás közti időszakot.

Én otthon vajúdtam nagyobbrészt, egyrészt mert első baba volt, mindenki azt mondogatta, hogy az sokáig tart, és mivel hajnalban indult meg, hát gondoltam nem fogom a férjem most ezért hajnali háromkor ugrasztani, hadd pihenjen legalább ő. Amikor aztán 7 felé már 3 percenként jöttek a fájások, akkor azért kicsit megijedtem, szóval ott már nem tököltem sokat :D Mondjuk én ráértem, a kórház 800 méterre van a lakásunktól, szóval annyira nem kellett aggódnom, de így is kicsit a frászt hoztam a szülésznőre. 1,5 órával a kórházba érkezésünk után született a lányunk, szép nyugodtan, természetes úton, könnyedén és problémamentesen :) Azért a következő szülésemnél azt hiszem, kicsit hamarabb fogok elindulni, főleg, hogy a második gyerek állítólag gyorsabb szokott lenni :D Azt javasolják, hogy olyan 5-6 perces fájásoknál már érdemes a kórházba menni.

Ha meg vérzés van, az szerintem tökmindegy, a terhesség melyik szakaszában jelentkezik, mindenképp orvosi figyelmet igényel. Ha a szülés indulását jelzi, de nagyon korán vagy még a folyamatban, akkor úgyis hazaküldenek.

2021. márc. 10. 19:22
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nekem 9 hónapig egy fia jóslóm vagy keményedésem se volt soha, amikor lájtosan, ámde rendszeresen jönni kezdtek a fájások, bementünk. Haza is akart zavarni este 9 óra körül a doki, de mondtam, hogy én innen gyerek nélkül tudom, hogy nem megyek el. Leültettek a szülészet előtti társalgóba. Éjfélkor közölte, hogy na jó, torzul a fejem, bemehetek. :D Reggel 9-re lett meg az első lányom.
2021. márc. 10. 19:26
 5/16 anonim ***** válasza:
75%

Én dúlát hívtam, otthon vajúdtam. Ő szólt, mikor kell bemenni (mivel szülést nem vezethet le), nekem nem kellett ezen gondolkoznom. Nem is nagyon voltam olyan állapotban hogy gondolkozzak :D

Bementünk, és két órán belül meglett a baba, mondjuk a kórházban rendesen összeszidtak, hogy hol voltam eddig, de hát jó kezekben voltam.

2021. márc. 10. 19:30
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem lassan esett le😂😂 este 11 től éreztem valami furát 4 ig szaladgáltam a wc re hogy csikar a hasam😂😂 mikor leesett, hogy 40+1 napon lehet a szülés kezdődik.

8 ra mentünk be. Én teljesen kitágultam, de a magzatvíz nekem sosem ment el 3x szültem.

2021. márc. 10. 19:47
 7/16 anonim ***** válasza:

Sehonnan :) Még a szülőszobára is úgy jelentkeztem be, hogy nem vagyok biztos benne, hogy ez már az-e. Rákötöttek fájásmérő CTG-re és megállapították, hogy igen.

Amúgy a lényeg, hogy régóta tartson (több, mint 2-3 óra) és rendszeres legyen a fájás. Akkor már érdemes kórházba menni.

Jóslóm nekem csak az utolsó héten volt és nem is az a tipikus "jósló fájás" amiről olvasni, hanem hosszan tartó (volt, hogy egész napos) tompa fájdalom.

NSTvel az van, hogy nagyon nem mindegy hogy van felrakva a fájásmérő. Amikor még csak ellenőrizték, akkor nagyon "egyetértettem" a méréssel, akkor fájt és annyira, amikor jöttek a "hegyek", de később a szülés során sokkal erősebb fájdalmaim voltak, de sokkal kevesebbet írt. Aztán egyszer kíváncsiságból rányomtam kézzel, egyből "jobban" nézett ki. Szimplán nem volt elég erősem felköve (vagy elmozdult vagy ilyesmi).

2021. márc. 10. 19:50
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekem mindkét szülésem menzesz szerű görcsökkel kezdődött. Az első gyerkőc a kiírt napon született, és amikor ezt éreztem, tudtam, ez már az. Nem sokára már a fájások is megkezdődtek. A második gyermekem 5 nappal a kiírt előtt született, már hajnalban görcsöltem, de nem voltam biztos benne, hogy ez már az, csak sejtettem. Mikor megkezdődtek a rendszertelen fájások, akkor már tudtam, akkor távozott a nyákdugó is. Egyik esetben sem folyt el a magzatvíz.
2021. márc. 10. 19:53
 9/16 anonim ***** válasza:

Ha vérzés van, akkor irány a kórház. Lehet hazaküédenek, hogy csak tágulsz, de biztos, ami biztos.

Nyákdugó az egyik jele, az vmi zöldes trutyi, színtelen víz kíséretében távozik, ettől számítva a lehet pár óra alatt lesz meg a baba, lehet 1-2 hét is.

Joslóim nekem sem voltak. A fájások a derekadból indulnak ki és a hasad felé sugárzik, használ is fáj. A lényeg, hogy a deréknak is fájni kell 🙂

Én nem tudtam, hogy vajúdok, mert rendszertelen fájásaim voltak. Kb éjféltől kezdődtek. Reggel hívtam a szülésznőmet aki mondta, hogy látni szeretne. Aznap mentem volna NST-re is. Mikor megvizsgáltak, már két ujjnyira voltam nyitva.

Ha meleg vízre, pihenésre nem múlnak és erősödnek a fájások, akkor elkezdődött.

2021. márc. 10. 19:55
 10/16 anonim ***** válasza:
Éjfélkor elfolyt az összes magzatvizem. Elég egyértelmű volt..
2021. márc. 10. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!