Mikor tudtatok szülés után először együtt lenni?
Már 8 hetes a lányom de nem jutottunk még oda. Teljesen kiszámíthatatlan hogy mikor alszik és mennyit nekem pedig úgy érzem extra türelemre van szükségem, mert bizonyos értelemben traumatizált a szülés ( hosszú vajúdás, majd császár). Nem tudom hogyan lehetne megfelelő körülményeket teremteni így, hogy bármikor felkelhet a baba.
Leginkább olyanok válaszát várom, akiknek szintén nehézség volt, nem azokét, akik négy hét után egymásnak estek (őket irigylem, de a tapasztalatuk nekem most nem segít ;) )
Kb 1 évig a hátam közepére sem kívántam a szexet, de párszor azért előfordult, az első talán 2 hónap után.
Az alvást mindketten többre tartottuk, felválltva voltunk fent (vagy együtt) a gyerekkel mert iszonyat nehéz volt vele, vagy ordított vagy úgy aludt hogy mozgatva volt, úgyhogy valamelyikünk mindig elfoglalt volt, a páromnak ott volt 4 műszak is mellette
Mi terhesség előtt napi szinten gyűrtük a lepedőt, így azt hittem, szülés után alig várjuk majd, hogy leteljen a 6 hét, főleg mivel tudtuk, császár lesz, tehát ott lent elvileg nagy változás nem volt várható.
Hát nem így lett :D
Majdnem 4 hónapos volt a kicsi mikor először csináltuk és nekem marhára fájt, mintha szűz lettem volna. Szűk voltam és száraz.
Valahogy annyira lefoglalt minket a kicsi, örültünk ha aludhattunk+nagyon megváltozott a testem(striák, kötényhas), nem éreztem magam semennyire vonzónak, nem volt kedvem, férjem nem erőltette, fáradt volt ő is.
Az első évben így havi 1-2 felejthető szex volt.
De nem kell elkeseredni. Úgy a gyerek 2 éves korára helyre állt a rend.
Én vissza mentem dolgozni, ezért újra csinos ruhákban kellett járnom, újra fontos lett a fodrász, köröm stb., így újra szépnek éreztem magam, vissza találtunk egymáshoz.
Nem mondom, hogy naponta van mint régen, kb heti 2-3x, de az jobb mint terhesség előtt.
Nem tudom miért.30 után jobban kívánom, jobban elfogadtam magam talán.
A lényeg, hogy nem szabad elkeseredni.
Az első év nem a szexről szól, de majd jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!