Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Korai 23 évesen szülni?

Korai 23 évesen szülni?

Figyelt kérdés
2021. febr. 28. 14:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
90%

Ha ezt egy közösségi oldalon kell megtudakolnod, akkor neked még korai, tökmindegy, hogy 23 vagy 33 évesen kérdezed.

Egyébként én az élethelyzethez kötném, nem a korhoz. Ha van már stabil munkahelyed, szakmai tapasztalatod, amire hivatkozva nem teljes lutri, hogy a gyerek születése után (vissza?) tudsz-e menni dolgozni, ha a lakhatás megoldott, ha a párkapcsolat stabil(nak tűnik), akkor nem korai. Ha még egyetemre jársz vagy még életedben nem dolgoztál egy napot sem, ha nem is éltek együtt a pároddal, akinek szintén semmi munkatapasztalata, akkor nagyon korai.

Plusz az, hogy te hogy érzed. Nekem 23 évesen még korai lett volna, most élethelyzettől függetlenül is, lelkiekben nem álltam rá készen. Ha lélekben úgy érzed, hogy már jöhet, ha vágysz rá, ha nincsenek benned kétségek, akkor nem korai.

2021. febr. 28. 16:16
 12/24 anonim ***** válasza:
64%

Mid van a komoly gondolkodáson kívül?

Mert ugye az is fontos, de jól nem laktok vele.

2021. febr. 28. 21:32
 13/24 anonim ***** válasza:
17%

Egyáltalán nem, 25 évesen mégis én voltam a legfiatalabb a szülőszobán 2 éve.

Az a helyzet, hogy egy gyerekre nem lehet felkészülni, mindig csak adódnak az életkori sajátosságokból a nehézségek, amelyeket úgy kell megoldani, hogy közben a párkapcsolatodban, a saját lelkivilágodban is ügyesen lavírozol. Ezt meg lehet szokni, tanulni.

Persze, nézhetjük a praktikus oldalát is az életnek, pl. érdemes 2 évet ledolgozni gyerekvállalás előtt, de a 23 már akkor is bőven rendben van szerintem. Kamaszként meg jó esetben szerez annyi tapasztalatot az ember, hogy ne a bulik után fusson huszonévesen. Én kb. 20 éves korom óta éreztem, hogy szeretnék gyereket, előtte elképzelhetetlennek tartottam.

2021. márc. 1. 13:10
 14/24 anonim ***** válasza:
63%

23 évesen még tanultam, ezzel párhuzamosan kezdtem el dolgozni az első szakmai munkahelyemen nem túl sok pénzért. Normális ember voltam, de most így 29 évesen visszagondolva, nagyon gyerek.

Nekem a mai napig nagyon fura, hogy valaki ennyi idősen szül. Csodálkozom, hogy miből, meg hova, meg milyen bátor. De ezt mindenki maga tudja.

2021. márc. 1. 21:05
 15/24 anonim ***** válasza:
Igen.
2021. márc. 3. 17:50
 16/24 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Mindenki! #9 vagyok. Nem értem ezt a lepontozást. Az emberi biológia még mindig ugyanaz, mint évtizedekkel, -századokkal, -ezredekkel. Sőt, több tíz- vagy százezer éve ugyanaz.

A kultúra és a szokások változnak, a biológia nem. 30 év felett már messze nem az ideális életkorban vannak a nők a gyermekszüléshez, 35 év felett meg már egyáltalán nem. Ami nem azt jelenti, hogy ilyenkor nem lehet egészséges babát szülni, mert persze, hogy lehet, különösen, mert az orvostudomány viszont sokat fejlődött, de aki túl sokáig halogatja, előfordulhat, hogy soha nem sikerül anyává válnia, vagy csak rengeteg nehézség árán.

És olyan élethelyzet, hogy "na most aztán minden feltétel adott, hogy babánk legyen" nagyon ritkán áll elő.

Olyan helyen dolgozom, hogy látom a a babaprojekt nehézségeit és sikertelenségeit. Ne várjatok túl sokáig!

2021. márc. 3. 18:38
 17/24 anonim ***** válasza:

16

Én egyetértek ebben, ugyanakkor mindenféle anyagi háttér nélkül ne szüljön senki.

És ez 23 évesen igen ritka hogy valakinek legyen.

Ha nem sikerül időben gyerek hát nem sikerült. Személy szerint én ebben sem látok hatalmas tragédiát

2021. márc. 3. 20:28
 18/24 anonim ***** válasza:

"olyan élethelyzet, hogy "na most aztán minden feltétel adott, hogy babánk legyen" nagyon ritkán áll elő."

- nagy hülyeség ezzel áltatni magadat. Ahhoz nem kell túl sok ész, hogy belássa az ember, ha nincs hova, meg nincs mire, meg nincs kinek, akkor ne jöjjön a gyerek. És ez magába foglalja, hogy nincs biztos lakhatásom, nincs jó szakmám, nincs pénzem, megtakarításom, bevételem, nincs párkapcsolatom, vagy van, de nehézségeink vannak, vagy épp betegséggel küzdök stb stb. Szóval bőven vannak helyzetek, amikor jobb, ha az ember belátja, hogy most nem a legalkalmasabb. És de, van úgy, hogy minden adott, de ha nem is minden, jobb úgy készülni, hogy van hova, meg mire, mintha nincs.

23 évesen rohadt szerencsés, akinek megvan a saját lakása és anyagi alapja ehhez, csak ez elég ritka.

2021. márc. 3. 22:04
 19/24 anonim ***** válasza:
0%
Ha igazatok lenne, akkor sokan közülünk nem lennének itt! (Sem sehol máshol!!!)
2021. márc. 3. 23:05
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
19 És ez akkora baj lenne így a túlnépesedett, klímakatasztrófa-közeli bolygón?
2021. márc. 3. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!