Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mi történne, ha nemet mondanék...

Mi történne, ha nemet mondanék az indított szülésre?

Figyelt kérdés

Már lassan 7 hónapja szültem, szóval jelenleg pont nem érint a kérdés, de még akár érinthet is majd a jövőben. A lányom 40+4 született, az orvos és a szülésznő is már pedzegette az utolsó ctg-ken, hogy akkor az indítás hogyan is működik, mert a kórházban az a protokoll, hogy 41. betöltött héten indítanak.

Na de mi van akkor, ha én erre nemet mondok? Ha egyszerűen nem megyek el este befeküdni? És másnap ugyanúgy megyek délelőtt a ctg-re, majd amikor ott akarnak tartani, akkor hazajövök? A törvény nem teszi lehetővé, hogy akaratom ellenére bent tartsanak, ha meg az után találják ki, hogy valami baj van, hogy én kifejeztem az ellenérzéseim, az meglehetősen átlátszó.

Nálam már kétnaponta áramlásvizsgálatok voltak, és a placenta is még csak 2-es fokon SE volt teljesen érett, szóval teljesen nyugodt lettem volna, ha nem pont a 41. héten indítják, hanem várok még teszem azt 6 napot, hogy teljesen spontán induljon. Mert ez is, hogy az orvos egy random algoritmus alapján (olyan kis tekerős kerek kartonlappal számolgatta) megmondja, hogy mikorra KELL megszületnie a gyereknek.

Amúgy nem vagyok természetes szülés náci, amennyiben tényleg alapos indoka van, akkor nincs gondom sem az indítással, sem a császárral, de az én esetemben pl teljesen feleslegesnek éreztem volna az indítást, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sok anyukának is pontosan ugyanilyen feltételek mellett pontosan ugyanilyen feleslegesen indítanak.

2021. febr. 19. 14:02
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
92%
A kérdés jó. És érdekel. 41+1,re indítottak,de minden orvos szerint a babám jól érezte magát. 3700 g volt. Nekem ez az oxis,burokrepesztéses szülés brutál volt,az ellenségemnek se kívánom és rossz volt túl hordani de sokszor eszembe jut nekem is mi lett volna ha...
2021. febr. 19. 14:23
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Semmi. Alàírod. Minden felelősség a tied.
2021. febr. 19. 14:33
 3/18 anonim ***** válasza:
92%
42-re indítottak. Kiderült, hogy sehogy sem tudott volna megszületni a gyerkőc a magára tekert zsinór miatt. Ha akkor sem indítanak, sztem belehalunk oszt ennyi.
2021. febr. 19. 14:37
 4/18 anonim ***** válasza:
85%

A saját gyereked életét veszélyeztetnéd. A méhlepény ~40 hétre van tervezve (ami esetedben lehet, hogy épp 42, de sosem lehet tudni, hogy kinél mennyi) utána már nem tudja jól ellátni a babát. Én már láttam hölgyet aki bement egy sima rutin CTG vizsgálatra és azonnal vitték sürgősségi császárra. Meg hallottam olyan történetet is hogy anyuka nagyon természetesen akart szülni, visszautasítva orvosa egyre határozottabb javaslatát az indításra, mígnem meghalt a magzat. Nem véletlenül van terminustúllépés után napi CTG meg kétnapi áramlásvizsgálat (legalábbis abban kórházban, ahol én szültem) - így azonnal látják, ha a babát már nem tudja életben tartani a tested és be tudnak avatkozni.

Az oxi meg rossznak tűnhet hisz csak növeli a fájdalmadat, de tulajdonképpen ez csak egy olyan hormon, amit a szervezeted amúgy is termel, szóval ha kivárnád, akkor is lennének ekkora fájdalmaid. Nekem 40+1 hetesen magától indult a szülés, de hálás voltam minden gyorsítési folyamatért mert így is 17 órát vajúdtam és a végére már nagyon kivoltam pedig általában bírom a strapát meg a fájdalmat. És ennél még rosszabb sztorit is hallottam. Szóval simán lehet, hogy ha nem indítanak, akkor is kell burokrepesztés meg oxi.(Amúgy meg ha nem akarsz oxit, úgy tudom, van ballonnal tágítós lehetőség is.)

2021. febr. 19. 14:54
 5/18 anonim ***** válasza:
58%
Mondjuk viccből nem indítanak.
2021. febr. 19. 14:56
 6/18 anonim ***** válasza:
66%

Nekem sokkal rosszabb volt az indított oxis szülés pedig le tudtam 3 óra alatt mégis úgy érzem a testem ( és a lelkem is) sokkot kapott.

Előttse volt már egy természetesen indult 12 óras szülésem,de ott ilyet nem éreztem pedig az is nagyon fájt.

2021. febr. 19. 14:57
 7/18 anonim ***** válasza:
83%

Mondjuk viccből nem indítanak

Abbol nem csak mondjuk ha ugyeletes a doki es nincs kedve máskor bemászni,meg ilyenek....

2021. febr. 19. 14:58
 8/18 anonim ***** válasza:
86%
Nálunk pont ez volt a helyzet, utolsó. 40+3 indított szülés. 1-2 napon belül megszületett volna magától, de egyszerűbb a dokiknak, ha már amúgy is ügyeletben van
2021. febr. 19. 15:17
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem indîtanak el.....

De ha gond van akkor téged terhel a felelősség.

Egyébként én nagyon sokáig kaptam időt.

Elindítottak volna, ha rábólintok.( fogadott doki)

41+1szültem spontán

41+4-ig kaptam engedélyt

De a kórházi protokoll 41 amúgy, a főorvos csóválta is a fejét

Gyakoribb monitorozással vállalta, úgy, hogy minden a legnagyobb rendben volt.

2021. febr. 19. 15:51
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Elsővel 42 hétig voltam egyben, 2 napig indítgattak, semmi, császár lett.

Második 40+4 program császár, nem indítottak, pedig szívesen szültem volna termeszetes úton,de az orvos ezt látta biztonságosnak és hittem neki.

Megfordult a fejemben, hogy mi lenne ha nem hagynám magam

De...nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel ha miattam baja lett volna a babámnak.

Nem mernék ilyen döntést meghozni.

Így van két egészséges gyermekem.

2021. febr. 19. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!