Természetes szülésnél mik történnek korházba beérkezéstől recepcion adat felvételtől, baba megszületéséig?
Automatikusan a szülészetre megy az ember,
nem a recepcióra nálunk/ meg ahol előzőleg szültem sem.
Elkérik a papírokat, kérdeznek párat..magzatvíz elfolyt-e
Hány percesek, hol tart a terhesség
Vizsgálóba be, megnézik a méhszájat.
Ha nem előtehaladott, akkor vajúdóba fektetnek..
Ctg/ nst kb óránként/ fél óránként
Ha előrehaladott, akkor szülőszoba..
crg/nst ugyanúgy
Aztán várunk, hogy a fájások megtegyék a dolgukat, időnként megnézik a tágulás menetét
Ha teljesen tág a méhszáj, akkor van hogy burkot kell repeszteni, ha magától nem történik meg...
Kitolás.. kinn a baba.. jön a méhlepény
Ennyi / ha minden rendben megy, és nem kell vágni vagy nem reped az ember/
Minden kórházban más a menet de nálam ez volt: amíg felrakták a ctgt addig felvették az adatokat, kiskönyvet nézték meg és a korábbi leleteimet terhesség elejétől.
Ctg eredménnyel átvittek a szülőszobára, ott megnézték a méhszájat, ami zárt volt, megkérdezték mikor borotváltam magam, mert ha nem aznap akkor leborotválnak, aztán kaptam beöntést, utána zuhany stb., fel a szülőágyra, oxi be, és akkor vártunk. Óránként valaki bejött, vagy doki vagy szülésznő megnézni, ha már eleget tágultam akkor bejött az egész kórház kB, mert egyedül szültem az osztályon, szóval jöttek mozizni, úgyhogy együtt szültem mindenkivel, voltak bent vagy 20an.
Szoval amikor jött az idő, minden fájásnál kellett nyomni.
Amikor már nagyon fáradtam, kicsit könyököltek rajtam, meg nyomták, preseltek stb, de viszonylag hamar megvolt.
Hagytak egy órát hármasban, aztán elvittek a fiam, addig "megszultem" a méhlepényt, igaz csak a felét, mert a préseles, konyokles miatt ketté szakadt, a másik felét három hét múlva vették ki, de sebaj mert cserébe kaptam 2 liter friss vért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!