Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Extrém méretű szorongás,...

Extrém méretű szorongás, álmatlanság beindíthatja a szüsést?

Figyelt kérdés

30 hetes vagyok. A terhesség kihozta ezt a régi betegséget nálam, nem akarom a gyereket, extrém szorongásom van álmatlansággal, depresszióval. Kaptam már rá gyógyszert is, de nem használ. Ilyen esetben be lehet indítani a szülést, vagy beindulhat magától?

Már nem bírom, el lehet ítélni, de ez egy komoly betegség nálam, ami évek óta tünetmentes volt, de ez most kihozta és nem bírom tovább.

2021. febr. 7. 05:41
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
65%

30 hetesen remélni kell, hogy ne induljon be a szülés, mert koraszülött lesz a gyerek és ugyan ma már jo eséllyel túléli, egészségileg a szobanövény szintjére is kerülhet....

Ha tudtál a betegségedről, még a teherbe esés előtt konzultálni kellett volna a szakorvosoddal, hogy egyáltalán javasolja e. Mondjuk kb minden épeszű ember tudja, hoyg a terhesség és a ygerkemkvallalas maga nem rózsaszín felhő, mindig van aggódni való, soha a büdös életben nem lesz többet aggodas mentes az élet, ergo ilyen alapbetegseggel ne vállal gyereket.

Kérj másik gyógyszert az orvostól vagy emeljetek az adagot.

2021. febr. 7. 07:10
 2/32 anonim ***** válasza:
76%

Nem hiszem,hogy be lehetne indítani....

De oké megszületik...mi lesz utána?

2021. febr. 7. 07:26
 3/32 anonim ***** válasza:
76%
A szorongást valóban nehéz elviselni, volt benne fészem, de egy fogyatékos gyereket cipelni évtizedekig fejlesztésre, meg elviselni azt, hogy talán sosem lesz normális ember, szerintem nem fog jót tenni a szorongásos állapotodnak. 30 hetes magzat nagyon pici, legalább a 36. hétig várni kell, hogy biztonságosan ki lehessen venni, de nem is fogják szorongás miatt kivenni.
2021. febr. 7. 07:45
 4/32 anonim ***** válasza:
76%

De miért estél teherbe, ha nem akarod a gyereket? És, ha most meg is születne, elmúlna a szorongásod? Nem izgulnál azon, hogy maradandó károsodása lesz? És, ha nem lesz, akkor nem jönnének a tünetek a hormonoktól, szoptatástól, nem alvástól, az egész új helyzettől?

Konzultálj a pszichiátereddel, mert szükséged lesz rá.

Ja, és a nem alvás, szorongás önmagában nem indítja be a szülést.

2021. febr. 7. 07:55
 5/32 A kérdező kommentje:
Tünetmentes voltam sokáig, de most brutálisan kijött. Én örökbe akarnám adni emiatt, mert rájöttem nem vagyok anyának való, de a családom, párom nem engedi. Megbolondulok.
2021. febr. 7. 11:10
 6/32 anonim ***** válasza:
66%
Bakker....
2021. febr. 7. 11:16
 7/32 anonim ***** válasza:
75%
Pszichiáterhez kell eljárni sokat, mwg más gyógyszer, vagy több. Nem akarlak ijesztgetni, de szülés után sokkkal rosszabbá válhat ez a szorongás, nagyon oda kellene figyelned.
2021. febr. 7. 11:37
 8/32 anonim ***** válasza:
A tüneteid előzőleg mitől múltak el? Azt kéne bevetni, hátha most is javul a helyzet.
2021. febr. 7. 11:49
 9/32 A kérdező kommentje:
Yarocent 15mg meg rivotrilt 0,5mg-ot kaptam, régen mindig elaltatott a yarocen egyedül is, most két óra múlva már szorongok az ágyban egész éjszaka. Napközben egy zombi vagyok.
2021. febr. 7. 11:49
 10/32 A kérdező kommentje:
Ez sem elegendő ahhoz, hogy beindítsák a szülést? 4 napja szedem ezeket, eddig teljesen jól voltam, nem szedtem semmit, még egészséges a kicsi, de ezzel a sok stresszel és gyógyszerekkel csak ártok neki. Pszichiáter nem javasolhatja?
2021. febr. 7. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!