Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az EDA epidurális érzéstelenít...

Az EDA epidurális érzéstelenítést jelent? Ajánljátok?

Figyelt kérdés
Az igaz hogy egy életen át érzékeny marad tőle a gerinc?Vagy milyen mellékhatásai lehetnek hosszú és rövid távon?
2010. aug. 16. 11:51
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Szia!

2 hete szültem, én is kaptam EDA-t. Nekem semmit sem ért. :( Ugyanolyan fájdalmaim voltak, sírni tudtam volna.

A szúrás helye kb. egy napig volt érzékeny.

Könnyű szülést!

2 hetes kislány anyukája

2010. aug. 16. 15:53
 12/28 anonim ***** válasza:
31%

Sokan vitatják. Sokan élnek vele. Egyesek az ördög művének, mások a kismamák megmentőjének tartják. Az epidurális érzéstelenítésről van szó. A módszer lényege a csontos gerinccsatorna és a kemény agyhártya közötti üregbe fecskendezett érzéstelenítőszerrel történő érzéstelenítés. Ha több nem is, az a tény mindenképpen elgondolkodtató, hogy a kismamát 9 hónapon át még a fájdalomcsillapító gyógyszerektől is óvják, majd amikor eljön az idő, szinte rádumálják, egy hatalmas adag kemikáliával, érzéstelenítés alatt szülje meg magzatát. A gerincvelői érzéstelenítés – mivel fájdalomküszöbünk különböző – nem is mindig éri el a kívánt hatást.

Kriston Andrea egészségtanár, az Intimtorna megalkotója, két gyermekes édesanya álláspontja más. Ő senkinek nem javasolja az epidurális érzéstelenítést, mivel azok a gyermekek, akik ilyen úton jöttek a világra, megtanulják, hogy az új, stresszel járó, nagy változást hozó élmények együtt járnak a bódulattal teli érzéstelenített állapottal. Andrea olyan kutatásról is beszámol, melyben arra kaptak visszaigazolást, hogy az így született gyermekek körében nagyobb hányaddal fordul elő az alkohol- és drogfüggőség, mint a hagyományos módon születettek között.

A döntést mindenkinek magának kell meghoznia. Cikkünkkel a helyes döntés meghozatalához igyekeztünk hozzájárulni.

2010. aug. 16. 15:54
 13/28 anonim ***** válasza:
Én nem kértem, mert a nővéremnek szülés után érzékeny lett a háta tőle. Viszont végül császárral szültem és megkaptam, no azóta is fáj a derekam, hátam. 8 hónapja szültem.
2010. aug. 17. 07:07
 14/28 A kérdező kommentje:
Utánajártam és igazatok volt.Az én fogadott dokim nem ad EDÁ-t.Csak gázt.Az jobb?
2010. aug. 19. 10:31
 15/28 anonim ***** válasza:

EDÁt én nem a szülés alatt kaptam.14évesen kaptam.Boka mütét alatt/elötte.SOHA többet nem akarok kapni mert borzasztó rossz emlék hogy megszurják a gerinced. Nem volt szülési tervem ezt az egyet jelentettem ki a dokimnak hogy én ha lehet meg szeretném uszni anélkül.

Sikerült:)Ja:) Nagyon fontos hogy én nem kelhettem 1 napig fel utána. Fejemet nem emelhettem fel,szivószálllal kellet innom a teát.

A gáz? arról sajna nem tudok nyilatkozni mert azt nem kaptam,de azt te döntöd el mikor kell s mikor nem. Ha fáj akkor szívsz:D

2010. aug. 19. 12:36
 16/28 anonim ***** válasza:
51%
A gáz az nagyon "jó", mert az meg átmegy ugye a babába is. Értelmes orvosod van :S
2010. aug. 19. 13:13
 17/28 anonim ***** válasza:
A második vagyok,csak annyit füznék még hozzá,hogy a bokamütétnél,nem ugyan azt adják.Nekem is volt epidurálos lábmütétem,én sem kelhettem fel csak másnap stb.Szülésnél isteni volt,az edával a hátamban sétálgattam,szóval nem igaz hogy feküdni kell.A gázról sajnos nem sok jót hallottam:-(
2010. aug. 19. 15:08
 18/28 anonim ***** válasza:
A bokaműtétnél spinális érzéstelenítést kaptál, ugyanazt adják császárnál is és ez teljesen más mint az epidurális.
2010. aug. 19. 15:40
 19/28 anonim ***** válasza:

12:36os vagyok(bokamütétes)

A spinális az miben más?Szerintem eda-t kaptam. Mert utána nem éreztem a derekamtól lefelé a lábam.Majd megkérdem mindjárt anyumat h mit kaptam.Talán ő jobban emlékszik rá.

2010. aug. 19. 16:26
 20/28 anonim ***** válasza:
A császár az a spinális,ott valóban nem érzed a lábaid,ezt kaptad a műtétnél is.Az EDA-nál érzed a lábaid és tudsz mászkálni.
2010. aug. 19. 16:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!