Az EDA epidurális érzéstelenítést jelent? Ajánljátok?
Szia!
2 hete szültem, én is kaptam EDA-t. Nekem semmit sem ért. :( Ugyanolyan fájdalmaim voltak, sírni tudtam volna.
A szúrás helye kb. egy napig volt érzékeny.
Könnyű szülést!
2 hetes kislány anyukája
Sokan vitatják. Sokan élnek vele. Egyesek az ördög művének, mások a kismamák megmentőjének tartják. Az epidurális érzéstelenítésről van szó. A módszer lényege a csontos gerinccsatorna és a kemény agyhártya közötti üregbe fecskendezett érzéstelenítőszerrel történő érzéstelenítés. Ha több nem is, az a tény mindenképpen elgondolkodtató, hogy a kismamát 9 hónapon át még a fájdalomcsillapító gyógyszerektől is óvják, majd amikor eljön az idő, szinte rádumálják, egy hatalmas adag kemikáliával, érzéstelenítés alatt szülje meg magzatát. A gerincvelői érzéstelenítés – mivel fájdalomküszöbünk különböző – nem is mindig éri el a kívánt hatást.
Kriston Andrea egészségtanár, az Intimtorna megalkotója, két gyermekes édesanya álláspontja más. Ő senkinek nem javasolja az epidurális érzéstelenítést, mivel azok a gyermekek, akik ilyen úton jöttek a világra, megtanulják, hogy az új, stresszel járó, nagy változást hozó élmények együtt járnak a bódulattal teli érzéstelenített állapottal. Andrea olyan kutatásról is beszámol, melyben arra kaptak visszaigazolást, hogy az így született gyermekek körében nagyobb hányaddal fordul elő az alkohol- és drogfüggőség, mint a hagyományos módon születettek között.
A döntést mindenkinek magának kell meghoznia. Cikkünkkel a helyes döntés meghozatalához igyekeztünk hozzájárulni.
EDÁt én nem a szülés alatt kaptam.14évesen kaptam.Boka mütét alatt/elötte.SOHA többet nem akarok kapni mert borzasztó rossz emlék hogy megszurják a gerinced. Nem volt szülési tervem ezt az egyet jelentettem ki a dokimnak hogy én ha lehet meg szeretném uszni anélkül.
Sikerült:)Ja:) Nagyon fontos hogy én nem kelhettem 1 napig fel utána. Fejemet nem emelhettem fel,szivószálllal kellet innom a teát.
A gáz? arról sajna nem tudok nyilatkozni mert azt nem kaptam,de azt te döntöd el mikor kell s mikor nem. Ha fáj akkor szívsz:D
12:36os vagyok(bokamütétes)
A spinális az miben más?Szerintem eda-t kaptam. Mert utána nem éreztem a derekamtól lefelé a lábam.Majd megkérdem mindjárt anyumat h mit kaptam.Talán ő jobban emlékszik rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!