Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az EDA epidurális érzéstelenít...

Az EDA epidurális érzéstelenítést jelent? Ajánljátok?

Figyelt kérdés
Az igaz hogy egy életen át érzékeny marad tőle a gerinc?Vagy milyen mellékhatásai lehetnek hosszú és rövid távon?
2010. aug. 16. 11:51
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:

kétszer kaptam, nekem egyszer sem hatott, ugyanúgy éreztem minden fájdalmat utána is.

1-2 napig fájt kicsit a szúrás helye a hátamon, de nem volt vészes, inkább csak érzékeny.

2010. aug. 16. 12:11
 2/28 anonim ***** válasza:
Szia!Én Edával szültem májusban,és csak ajánlani tudom!Nekem mivel inditott szülésem volt,beadták még az inditás előtt igy semmi fájdalmam nem volt a vajúdás alatt.5 óra alatt eltünt méhszáj,első babánál,szóval nem hosszabitotta meg a vajúdást.A tolóknál már nem adják,de azt ki lehet birni.Semmilyen mellékhatása nem volt.
2010. aug. 16. 12:15
 3/28 anonim ***** válasza:
Szia én sem ellene sem mellette nem vagyok. Nem vagyok mellette, mert nekem pl. az elsőre nem sikerült bekötniük és eltaláltak valami ideget, amitől később lett is egy kis probléma, meg 6 napig fejgörccsel feküdtem, még a babámat sem tudtam ellátni. Nem vagyok ellene sem, mert akinek meg hat, az azt mondja nagyon jó. Nekem is van egy ismerősöm akinek nem hatott, de ez állítólag 100nőből egy. A fejfájás is gyakori tünet, hát azt nem kívánom senkinek. Ezt szerintem ne döntsd el előre, ha ott úgy érzed kelleni fog akkor kérjed, ha azt mondják gyors szülés lesz, akkor szerintem ne kérd.
2010. aug. 16. 13:11
 4/28 anonim ***** válasza:

Én már előre lebeszéltem a dokival, hogy ha be lehet adni, akkor kérem az EDA-t. Így is lett, beadták és nagyon jó volt. Ugyan meg kellett várni, amíg 2 újjnyira kitágultam, de utána sokkal könnyebb lett minden (első szülés, elhúzódó tágulás), és mire a kitoláshoz értünk, maradt erőm koncentrálni és nyomni, mert babukám nem egyszerűsítette le a dolgokat, a feje mellett a kezét is kituszkolta.

Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, nem fájt a beadás, utána nem fájt a fejem és a gerincemmel, hátammal sincsen semmi gond, de valóban lehetnek ilyen mellékhatások.

Szerintem azért érdemes előre megbeszélni ezt a lehetőséget a dokiddal, mert úgy tudom, nem minden kórházban adják rutinszerűen, van ahol csak aneszteziológus adhatja be. Szóval informálódj, mert azért az sem jó, ha végül rádöbbensz, hogy kérni szeretnéd, erre kiderül, hogy ezért meg azért nem kaphatsz... :(

2010. aug. 16. 13:27
 5/28 anonim ***** válasza:
17%

Én őszinte leszek.Senkinek nem adnék!Nagyanyáink is anélkül szültek,és itt vannak,élnek.Az élet egyik legszebb érzése,nem mondom,hogy ott-akkor is így gondoltam,de az idő megszépíti,és nem a fájdalomra emlékszik az ember.

Azt a kis időt fél lábon is kibírja az ember,injekció nélkül.A női test így lett kitalálva,hogy ezt is kibírjuk.

Kedves nőtársaim,puhányodunk,ez a baj...akinek nem inge...

2010. aug. 16. 14:12
 6/28 anonim ***** válasza:

Én két évvel ezelőtt szültem EDA-val (igen, ez az epidurális érzéstelenítés). Úgy indultam neki, hogy nem kell, de azért szóljon a doki, amikor még be lehet adni, de később már nem, hogy akkor el tudjam dönteni, kérek-e. Végül kértem és nem bántam meg.

Ugyanis amikor hatott, akkor tudtam kicsit pihenni (az összehúzódásokat éreztem, de nem fájt), meg aztán mire a kitoláshoz értünk, addigra elment a hatása és rendesen éreztem mindent, ami fontos, hogy tudd, mikor kell tolni.

Nekem semmilyen mellékhatása nem volt. szülés után is elég hamar lábra tudtam állni, se fejfájás, semmi!

Ajánlom!

2010. aug. 16. 14:13
 7/28 anonim ***** válasza:

AJÁNLOM, lassan 4 hete szültem eádval, a fájásokat éreztem de nem volt annyira intenzív csak épp amennyire kell, és sokkal kellemesebb volt miután megkaptam.

Ha már az orvostudomány kitalált egy olyan nagyszerű dolgot, hogy kevesebb fájdalommal szüljünk ergo jobban tudjunk koncentrálni magára a szülésre és a kijövendő kis lényre, akkor miért ne használnánk ki?

Nem puhányság, hanem józan ész. Ha van módszer amivel valamely testi fájdalmat könnyíteni lehet, miért ne könnyítenénk? Nem mindig jó a régmúltat idézgetni. Lehet hogy ősanyáink eda nélkül szültek, de az ő ősanyjaik meg sterilizálatlan cuccokkal, mint egy hentesnél...az orvostudomány NEKÜNK fejlődik, miért kéne visszautasítanunk? Hogy ne tűnjünk puhánynak? Nem ettől puhány valaki. Sokan azért nem kérnek edát mert félnek tőle.

2010. aug. 16. 14:19
 8/28 anonim ***** válasza:
34%
Én nem féltem,csak EDAS lány feküdt mellettem,akik végigbőgte a 4 napot szülés után,ellátni se tudta a gyerekét,kérte,hogy vágják le a fejét,meg hasonló hülyeségeket kiabált,de kijelentette,hogy az elsővel is így járt,1 hónapig fájt a feje.Na az ilyen meg is érdemli,kár hogy az én 4 napomat is tönkretette.
2010. aug. 16. 14:35
 9/28 anonim ***** válasza:
58%

Te úgy élsz mint az ősanyád? Nem jársz busszal, autóval? Magad sütöd az összes ételed, magad szövöd a ruháid? Ha a gyereked beteg nem adsz neki gyógyszert?

Annyira nyomoronc ez a hozzáállás...

2010. aug. 16. 15:32
 10/28 anonim ***** válasza:
23%

Busz,autó tudtom szerint volt,ruha is abban az időben.Magam sütöm a kajákat,még a kenyeret is.A gyereket nem adják ingyen.

Ha csak azzal a szarral szültök,honnan tudjátok mit kellene érezni????Olyan írjon,aki így is-úgy is szült.Bár tudhatnátok,hogy 2 egyforma szülés sincs.

2010. aug. 16. 15:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!