Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés közben a szülőszobán,...

Szülés közben a szülőszobán, kinek a férje/párja állt ki a jogaidért?

Figyelt kérdés
Vagy ha azt pont nem csinálta, akkor mit igen?
2021. febr. 1. 15:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
99%
Nem kellett konkrétan kiállni értem, de pl ő szólt a szülésznőnek, hogy nem kérek gátmetszést és utána amikor az orvos is megérkezett, akkor erre még egyszer ráerősített. Nekem valamiért nem hitt az orvos, nagyon vágni akart :D
2021. febr. 1. 16:31
 12/22 anonim ***** válasza:
36%

"Pedig sajnos sokszor igenis kell valaki, aki nem hagyja az indokolatlan rutin beavatkozàsokat. Nàlam a férjem volt bent, de minden lépés előtt elmondtàk, hogy mi lesz és hozzàjàrulok-e."

És mégis honnan tudja a kedves férj, hogy mi a jó és mi a rossz?

2021. febr. 1. 16:44
 13/22 anonim ***** válasza:
69%
Utolsò: utànaolvas, előre megbeszelik mihez milyen feltetelek mellet jàrul hozza. Ha a szülő nőre nem hallgatnak, akkor erèlyesebben szòl.
2021. febr. 1. 16:53
 14/22 anonim ***** válasza:
67%
Van 9 hónap felkészülni.
2021. febr. 1. 17:16
 15/22 anonim ***** válasza:
89%
Nalunk nem volt erre így konkrétan szükség. De pl ilyenek hogy ő szólt a szulesznonek, ha szükség volt rá. Pl mikor az nst gép elkezdett csipogni meg hasonlók.
2021. febr. 1. 17:25
 16/22 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk erre nem volt szükség. Volt választott szülésznő, és orvos. Előre tudtam, náluk, velük hogyan zajlik a szülés, mert beszéltünk róla. Gátmetszésre, oxitocinra eleve készültem. A szülésznőm mondta, hogy ennél az orvosnál ez mindig így van (a gátmetszés inkább csak az először szülőknél). A gátmetszésre szükség volt, mert különben repedtem volna. Vágást, varrást nem éreztem, úgy elérzéstelenített. Oxi mellé kaptam kábító injekciót, így volt egy könnyű, mindenféle brutális fájdalomtól mentes, gyors szülésem. Nem kérdezte a doki, akarom-e az oxit, vagy a gátmetszést. De úgy mentünk oda, hogy bízunk benne, és elfogadjuk, amit tesz. Nem is bántam meg. De ez az orvosomon is múlt. Ő már mikor adta az oxit a szülésznő az elején, rögtön mondta, hogy menjen vele az injekció is, ami csökkenti a fájdalomérzetet. Ugyanebben a kórházban másik kedves dokinál úgy szült a szobatársam, hogy rábízta, "szóljon", amikor kéri a fájdalomcsillapítót. Nos, ő kettőt is kapott, csak valahogy nem jó időben. Üvöltött a fájdalomtól, és hányt is. Én nem hánytam, szép csendben elvoltam, mert teljesen kibírható volt az egész. Rengeteg minden múlik az orvoson.
2021. febr. 1. 21:21
 17/22 anonim ***** válasza:
44%

Ja "van 9 hónapja felkészülni".

Az orvosok és a szülésznők éveket tanulnak, évtizedes tapasztalat van a hátuk mögött, de apuka aki 9 hónapot olvasgatott a zinterneten, jobban tudja milyen beavatkozásokra van szükség... Ennyi erővel minek kórházba menni, lehet otthon is szülni, majd apuka levezeti a szülést, hiszen volt rá 9 hónapja felkészülni...

2021. febr. 2. 08:16
 18/22 anonim ***** válasza:
77%
A második babámnál én is inkább a személyzettől/orvostól tartottam, meg az utána következő 2-3 naptól, mert itt legendásan rossz volt a szülészet abban az időben és nem is magától a szüléstől. Tényleg nagyon sok múlik azon, hogy milyen az orvos ahogy a 16-os mondja. Ha ügyeletben egy hentest fogsz ki na az szívás és olyankor nem árt ha bent van valaki veled.
2021. febr. 2. 08:19
 19/22 anonim ***** válasza:
96%

#17 A szülés nem egy fekete-fehér műfaj. Az éveket tanult orvosok is elismerik, hogy nem mindig egyértelmű, hogy egy beavatkozásra szükség van-e, és ha igen, mikor, milyen módon. Sajnos sok kórház, orvos az átlagot nézi, vagy a bevált módszereire támaszkodik, és nem veszi figyelembe az egyéni különbségeket. Tipikus példái ennek az oxitocin és a gátmetszés. Van, amikor egyértelműen szükség van ezekre. De minden szülés és minden test különböző, ezért nem jó, ha rutinszerűen, minden esetben egyformán alkalmazzák ezeket.

Igenis mindenki felelős azért, hogy utánanézzen, hogy a szülés során mi történik vele, milyen beavatkozások történhetnek, ezek mire jók, mikor indokoltak és milyen kockázatokkal járnak. Sajnos az orvosok sokszor nem mondják el ezeket a kismamáknak. Ilyenkor jó, ha van egy apuka, akivel át lehet beszélni a terveket. Ő oda tud figyelni, kérdezni, tájékoztatást kérni, képviselni a kismama álláspontját. Természetesen nem ő fogja elvégezni az orvos helyett a beavatkozásokat, de abból mindenkinek csak előnye származhat, ha a szülők tisztában vannak vele, hogy mi miért történik, és csak a szükséges beavatkozásokat kapják.

2021. febr. 2. 09:16
 20/22 anonim ***** válasza:
33%
Az rendben van, hogy legyen vele tisztában, de azt, hogy szükséges-e akármennyit olvashat egy laikus akkor sem tudja megítélni.
2021. febr. 2. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!