Császáros szülésem lesz, ebben az esetben mit kell a szülőszobai csomagba pakolni?
Szülőszoba? Hát ha császárod lesz, akkor nem lesz szülőszoba, nem?
Ha a kórházi táskát érted, akkor:
magadnak:
- papírok (személyi, lakcímkártya, taj kártya, kiskönyv, főbb leletek),
- pipere (fogkefe, fogkrém, tusfürdő, sampon, dezodor, krémek, fésű, hajgumik, wc papír, papírzsepi, esetleg smink)
- kb 4 db eldobható, gumis derekú bugyi (pl Tena) naaaagyon jó- puha, elasztikus, de kellemes pamutos érzet- nem kell mosogatni, ha véres lesz csak eldobod.
- esetleg "betétes" Tena lady (inkontinencia) bugyi, sokan idegenkednek tőle, nekem szuper volt. nekem 2 darab elég volt, mert a durva vérzés csak kb 1 napig jelentkezik, utána a hagyományos betétek is bírják.
- normál és extra éjszakai betétek, 1-2 csomag mindegyikből
- fürdéshez gumipapucs, törülköző
- kézmosás: folyékony szappan, kéztörlő, kézfertőtlenítő
- hálóing 4 db (mert véres lesz, meg meleg is van a babák miatt, beleizzadhatsz) császársebre nagy eséllyel nem tudsz nadrágot húzni majd, úgy készülj...
- evéshez: pohár, tányér, evőeszköz, szalvéta, SZÍVÓSZÁL (eleinte nem emelheted a fejed)
- 1 karton ásványvíz
- telefontöltő, fülhallgató, aprópénz (pl kávé automatához)
- nejlon szatyor (pl szennyes ruhának, vérfoltos stb.)
- zokni, köntös stb.
- ruha hazamenetelhez.
babának:
1 csomag pelenka, 1-es méret
popsi krém,
Octanisept fertőtlenítő
3 db textilpelus
baba sapka.
ruhát, kis takarót valószínűleg ad a kórház. ha nem, akkor 4-5 body és rugdalózó, valamint egy takaró.
Nem tudom, van-e most lehetőség arra, hogy párod bevigyen pl. tiszta hálóinget, szóval ennek fényében változhatnak a mennyiségek.
Semmit. Legalábbis nekem nem kellett.
Előző nap felvettek osztályra. Oda nyilván vittem mindent ami kellhet majd magamnak is meg a babának is. Konkrét szülőszobai cucc nem kell.
A műtét előtt letusoltam, és meztelen feküdtem be az ágyamba. Csak egy maszk kellett. Jött értem a műtős fiú és ágyastól áttolt a szülészetre.
Műtét után vissza a szobámba.
Nem voltam külön őrzőben, meg megfigyelőben.
Ha az orzore gondolsz :
Fasli, ha apás szülés lesz akkor apás mutos ruha, törölköző, papucs, szívószál (megmenti az életed!) víz, betét, bugyi, és kB ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!