Mit vittetek be a szülőszobára?
Vagyis, mit engedtek nálatok bevinni?
Nem az interneten elérhető, nagykönyvben megírt lista érdekel, hanem, hogy mi az átlag és valós?
A barátnőm most szült (én januárban fogok, még kérdés hol, ezért is érdekelnek a válaszok), s ő is a kórház által megadott lista alapján készült egy szülőszobai/kórházi csomaggal.
De, amikor ment volna be, a nővér teljesen kiakadt, hogy mekkora cuccal akar bemenni.
Amit engedtek bevinni: egy törülköző, egy papucs, egy tusfürdő, telefon, hálóing, pár fontosabb lelet (még a mappáját sem vihette be).
S, kb. ennyi.
Se, innivalót, se ennivalót, sem a babaának ruha/pelust, sem semmi mást, nem engedtek be.
Nálatok, hogy volt? Ti konkrétan mit vihettetek be?
Vagy, most a covid miatt van szigorítás?
Csak érdekel, hogy mi az átlag, hogy, hogy készüljek.
Szia!
A youtubon megéri keresgélni, Chloe from the woods-nak, Kovács Ramónának és még sok videósnak van fent videója ilyen téren. :)
Nekem is sokat segített.
Nem ezt kérdeztem, de köszi a választ!
Én 2 bőrönddel mentem és alig kellett valami.
4 hálóing, eldobható bugyi, betét, tusfürdő, törülköző, pár pipere cucc, papucs nekem ;
Kicsinek nem kellett semmi, adtak rá ruhát és a pelenkázó alatt volt tiszta váltásruha, pelenkák, popsitörlők. Vizet és könnyű nasit hoztam, de normális volt a kaja, meg éhes sem voltam. Kb ennyi kellett. Ha esetleg valami kellett volna, férj be tudta hozni. Igaz, akkor nem volt látogatási tilalom.
Én nem néztem szülés előtt a kórház listáját. Vittem amit fontosnak éreztem.
Ami valóban kellett: kisméretű törülközőt borogatásra,nagyot a fürdéshez,papucs,wc papír,víz,szőlőcukor,csokiszelet apának,fényképezőgép. Nagy bugyi,nagy betét (bár adtak),fésű és hajgumi. Ha utóbbiakat kérdezed miért..hát mivel nem egy álom a szülés,tudtam hogy szanaszét fog állni a hajam. Mielőtt kiengedtek minket az osztályra ennyit megengedtem magamnak. Mondjuk a nagy fekete karikák a szemem alatt nem javítottak a kinézetemen😀
Sógornőm nem rég szült és én is nemsokára fogok. A szülésznőm és sógornőm elmondása alapján az alábbiakat csomagoltam a szülőszobára (az egyik bőröndbe raktam egy nagyobb szatyorba, hogy csak ki kelljen kapni és kelljen kotorászni) :
-két papucs: egy a mászkaláshoz, egy fürdéshez
-két hálóing: egy a vajúdásra/szülésre, amit annyira nem sajnálok, ha esetleg ki kell dobni, és egy fürdés utánra amiben már az osztályra megyek
-fehérnemű, betét (én Tena nadrágpelenkát raktam be)
-tusfürdő, wc papír, esetleg fertőtlenítő kendő
-törölköző nekem és egy kifogó a babának
-1,5 l ásványvíz, szőlőcukor, ropi, keksz (én rizspufit raktam be)
-telefontöltő
A szülesznő kért egy csomagot a ferjemnek is. Neki kell tiszta nadrág, póló, papucs. Köpenyt adnak a kórházban. Meg kell majd neki is innivaló, nasi, de ezt majd ő hozza, ha menni kell.
Nekem azt, mondta a szülésznő, hogy miután letelt az aranyóra a picivel, akkor el kell mennem fürdeni és utána visznek az osztályra már frissen és üdén :D Ezért is mondta, hogy pakoljak tiszta cuccokat a szülőszobás csomagba. Nem tudom, hogy máshol hogy működik, nálunk így lesz. 7-es voltam
Az kimaradt, hogy a leletes mappa, kiskönyv is kell, hogy keznél legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!