Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szuleskor minden no puncijaba...

Szuleskor minden no puncijaba belevagnak hogy tagabb legyen?

Figyelt kérdés

2021. jan. 26. 15:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

20 12,5% napjainkban a legrosszabb adat. És ez csak az anyai! En azt írtam hogy 25 az anya és vagy magzat. A12,5%-ban nincsenek benne a halott gyerekek. Elmaradott régiók. Nem olyan régen volt felénk is hasonló vagy rosszabb a helyzet. Persze nem 100 éve. Hanem tudod. Amikor minden “természetesen” történt. A szelekció is. Én csak annyit mondok: tiszteljük az orvostudományt és a körülményeinket.

“A statisztikai adatok szerint legrosszabb a helyzet Sierra Leoneban, ahol 8 nőből 1 meghal a szülést követően. A legjobb arányokkal Írország büszkélkedhet. Itt csak minden negyvennyolcezredik szülésre jut egy gyermekágyi halál! A különbség megdöbbentő!

Nem kapnak segítséget

A halál oka leggyakrabban az, hogy az anyák sem a terhesség, sem pedig a szülés alatt nem részesülnek még a legalapvetőbb orvosi ellátásban sem. A legtöbb országban hiányzik a szakképzett egészségügyi személyzet, nincsenek jól felszerelt kórházak sem, de van, ahol a szokások tiltják, hogy a szülő nő orvosi segítséget kapjon. Nincs mód szükség esetén vér adására, vagy az infekciók megakadályozására sem.

Az egészségügyi infrastruktúra fejletlensége mellett a magas halálozási arányhoz hozzájárul a nyomorban élők rossz általános állapota, HIV-státusza is, illetve némely országokban az a felfogás, hogy a nők élete nem érték.”

2021. jan. 27. 09:58
 22/29 anonim ***** válasza:
84%

"Ez mikor volt? Ős korban? Forrás?

Még 50-100 éve se volt ilyen rossz arány amikor sokan falun, tanyán szültek (jobb esetben egy bába segítségével)"

Khmm... 1920/21-ben az elhunytak még 29%-a az egy éven aluli. Hogy számszerűsítsünk, a XX. század elején minden negyedik-ötödik csecsemő halt meg. A két világháború közötti időszak hoz javulást, mert szülőotthonok alakulnak, ugyan nem mindenhol, falun kevésbé volt ez elterjedt, de városban igen: és csökkent is a halandóság mind az újszülöttek, mind a szülő nők körében.

Ez egy történelmi tévedés, amit a "természetes szülés" pártiak nyomnak, hogy dehát régen is csak bába volt. Az orvostudomány fejlődése, a szülőotthonok, majd a kórházak javítanak a csecsemőhalandóságon.

Igen: egyik dédanyám is 9-et szült, ebből asszem csak az utolsót kórházban. De másik két dédanyámnál meg halt meg baba, akiket valószínűleg ma már megmentenének.

2021. jan. 27. 16:55
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem a szülèsbe, hanem a rossz körülmènyekbe haltak bele. Zsúfolt, koszos, rosszul fűtött helyeken laktak, nem volt megfelelő ivóvìz.

Ezen nem a kòrhàzban szülès, hanem az èletkörülmenyek javulasa segìtett.

Szülni sem a gàtmetszes miatt biztonsàgosabb ma, mint 100 ève, hanem mert ha repedsz, azt össze tudjàk varrni. Van fertőtlenìtő, antibiotikum. Aki 100 ève meghalt volna, mert keresztben fekszik a babàja, vagy a mèhszàjàn van a mèhlepèny, azt manapsàg simàn megcsàszarozzàk.

2021. jan. 27. 17:12
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
#22 igen, nagy volt a csecsemő haladosag, ez nem is kérdés. De azért nem 25%. Tulzasokba ne essünk.
2021. jan. 27. 17:49
 25/29 anonim ***** válasza:
61%

23 senki nem állította, hogy a gátmetszés miatt biztonságosabb szülni. Az csak bizonyos esetekben a sokkal rosszabb kimenetelt képes megakadályozni.

Ráadásul. Fent csak a halandosagrol beszélünk. Az, hogy valaki megszül és ő is meg a gyerek is túléli csak az “alap elvárás” manapság. Azért szeretnénk azt mi nők, hogy ne kelljen belrokkanni a szulesbe. Manapság egyesek más, ismeretlen nőket már lassan arra kényszerítenék, hogy faros ikreket szüljenek természetes úton. Az a baj, hogy a nagy nyomás miatt hogy csökkenjen a császár, nagyon sokmindenkit kezdenek nem megműteni, aki jobban járna pedig. Nem azt mondom, hogy meghal ő vagy a baba, mert ez szerencsére ritka. De szamos esetben az anyának a csaszar jobb. Ilyen szempontból sok csaszar nem életmentő, de aki elveszti az erejét mert hosszan vajudik, miért is jár jobban ha végül vákuumozzák meg hasba könyöklik. Nem jár jobban. Ilyen szempontból nem értek egyet azzal, hogy csak akkor csaszarozzanak, ha már valaki a halálán van. Nem kell megnyomorítani nőket testileg és lelkileg, mert valamiert most ez a divat. Ez az en véleményem. És en igenis inkább császárt szeretnek, mint egy hosszadalmas rossz kimenetelű szulest, amilyenem amúgy volt.

2021. jan. 27. 21:00
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanezt akartam hozzáfűzni, mint az utolsó, hogy lényegében ma már nem csak a halált akarjuk elkerülni, hanem a sérüléseket is.

Én is hasonló okokból mint az utolsó.

De ezt azt tapasztalom, hogy senki nem akarja meghallani, mert az új szülészeti eroszak a "természet rendje".

2021. jan. 28. 07:08
 27/29 anonim ***** válasza:
100%
26 pontosan. És legyünk őszinték, mert van komplikacios a császáros ismerősöm. Neki a hasán faj a heg pl frontokkor stb és csúnyán is gyógyult neki, sokáig is tartott. Na nekem kb ugyanez csak a huvelyemmel. Cserélnék vele. A hasam kinézete kicsit kevéssé érdekelne, mint a rossz szexuális élet, amit a természetes szülés okozott. 1 éve szültem. És nem épültem fel belőle. Orvos szerint “hát nem látok semmit. Itt a heg, be van gyógyulva” ez már a második “szakvélemény”. Mondjuk semmire se megyek vele. Másik császáros barátnőmnek most kiderült, hogy a sebvarrasnal belül rontottak el valamit. Meg is fogjak menteni. Belülről. De amúgy azon kívül hogy a menstruációja után pár napig meg pecsételt, neki sincs semmi baja. Pl tud szexelni normálisan és nincsenek fájdalmai. Hat azt a műtétet is szívesen bevállalnám a saját nyomorom helyett. Érdekesnek tartom, hogy ha a csaszaros mondja, hogy faj a hege, az “komplikáció” ha a hüvelyes fáj “hát begyógyult”. Na ennyit arról, mennyire veszik komolyan. És akkor az inkontinenciàt. amit szinten saját pénzen kell orvosolni, arról ne beszéljünk. Arról sem, hogy proktológushiz is mennem kell, mert a szülés után a végbelem sincs rendben. Persze a nogyogyasz erre széttárja a karját szinten, hogy az nem az ő lyuka, majd a kolléga. És ezek mind a nem létező szövődmények. Nem vagyok természetes szülés ellenes, de igenis számos eset van, amikor az anya jobban jár egy császárral, akkor is ha túléli a hüvelyi szülést.
2021. jan. 28. 17:57
 28/29 anonim ***** válasza:
70%

Csatlakozom! Nekem még összevarrniuk sem sikerült rendesen. Egy használhatatlan roncs lett az alfelem. Pisit-kakit nem tudok tartani, az alap, szaladni kell. De hogy már szexelni sem tudok többé az életben egy jót...

Ja, azt mondta másik orvos, hogy hát igen, ez tényleg sz@rul néz ki, másnak 5 gyerek után sem feltétlenül ilyen. Ő megműti nagyon szívesen, de azzal már csak rosszabb lesz, elsőre nem kellett volna elrontani, illetve császározni kellett volna, volt rá bőven indok ugyanis.

2021. jan. 28. 20:44
 29/29 anonim ***** válasza:
27%
28 nagyon sajnálom 😞 esetleg egy nagyon jó korrekcióban jártas orvos sem tudna segíteni?
2021. jan. 28. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!