Nekem nem vágtak semmit. Mondjuk repedtem egy kicsit, de 2-3 öltéssel letudtuk a dolgot és nem is volt gondom belőle, egy hét alatt begyógyult kb. Azért a természetes folyamat nem úgy van kitalálva, hogy a komoly sérülések és szövődmények alapnak számítsanak ilyen esetben, az szerintem a kirívó eset, amikor maradandó kárt okoz egy vágás nélküli hüvelyi szülés.
2021. jan. 26. 19:35
12/29 anonim válasza:
12 erre sajnos nem fogsz bizonyítékot találni. Ugyanis a fokozott hüvelyi nyomas okozhat bármilyen kismedencei problémát később: holyagserv, huvelysullyedes, mehsullyedes. Erről pedig senki nem csinál kérdőívet meg összehasonlítást. Mert nincs komoly seruleskent nyilvántartva. (Ezzel nem azt állítom hogy a gatseb ne lenne kellemetlen, csak azt hogy történhet rosszabb is és nem lehet kijelenteni hány esetben)
A természetnek csak az a fontos hogy túlélj és szaporodj, ezen belül pedig bármilyen sérülést toleral sajnos.
2021. jan. 26. 20:10
13/29 anonim válasza:
13 ez pont így van. Nekem pl több szövődményem is van. Mit statisztika?! Vonogatjak a vállukat a nőgyógyászok, hisz szültem. Ha nem szorulsz műtétre semmiféle statisztikába nem kerülsz bele. Pedig attól meg a mindennapjaidat megkeserítik a szövődmények. Sajnos nem úgy vagyunk kitalálva hogy ne legyenek szövődmények. Csak ugye az is természetes.
2021. jan. 26. 20:16
14/29 anonim válasza:
Nem a punciba vágnak bele, hanem a punci és a végbélnyílás KÖZTI gátba.
2021. jan. 26. 20:18
15/29 anonim válasza:
Igen, amúgy rengeteg természetes szülést követő kellemetlenséget elhallgatnak.
Gyakorlatilag mindig csak a rövidtávú felépülésrol lehet olvasni, minden szülésre felkészítő írás erről szól, aztán utána valahogy már nem illik erről cikkezni.
Pedig érdemes lehet tajekozodni mert a "vissza a természethez" szulesmozgalom túlzott optimista narrativaja is okozhat csalódást, és az orvosi beavatkozásokat is okkal talaltak ki amiknek megvan a helye.
2021. jan. 26. 20:28
16/29 anonim válasza:
Most ez lehet, hogy off téma, de a gátmetszés enyhíti amúgy a hüvelyi nyomást? Én úgy tudtam, hogy az tényleg csak a végső, kimeneti részben segít, de nem vágnak be olyan mélyre, hogy az a hólyagsérvet meg az ilyeneket megakadályozza... Vagy?
2021. jan. 26. 20:29
17/29 anonim válasza:
Hát könnyíti/ gyorsítja az szuletest, tehát nyilván tehermentesítő, ez lenne a célja. Meg a repedések is terjednek, ennek irányt szab egy irányított metszés, de hozzáteszem nem vagyok nőgyógyász, csak sajnos érintett egy f*sza kis gatvedelmes szulesben és utana tajekozodtam.
2021. jan. 26. 20:33
18/29 anonim válasza:
17 nyilván nem csodaszer. De ha belül szétrepedsz és matyóhímzéssel kell összevarrni, vagy összeszakad a hüvelyed a végbeleddel... Na érted. Ezek elkerülése végett találták ki. Amúgy sajnos az inkontinenciát és aranyeret meg hasonló finomságokat nem lehet vele kivédeni.
2021. jan. 26. 21:36
19/29 anonim válasza:
16 mélységesen egyet értek. Nagyon káros, mennyit hazudnak manapság a természetes szülés javára és nem értem, miért. Amikor teljesen természetesen szültünk 25% volt a halálozás baba és vagy mama. Tehát nagyon sok beavatkozás indokolt. Most meg sok naiv első babás kismama valami ezo szülésre készül aztán a valóságot kapja. Nem túl jó. És hányszor olvasom, hogy az orvosokat szidják. Én mindig azt mondtam, inkább egy felesleges beavatkozás, mint egy sérült gyerek. Persze 75%-ban megszültem a nők régen “probléma nélkül”. De biztosan probléma nélkül? 🤔 nem hiszem. Csak túlélték. Nagyon ritka a teljesen komplikáció mentes szülés amiből semmi kellemetlenség nem marad vissza. Akár ha ez “csak” egy aranyér.
2021. jan. 26. 21:42
20/29 anonim válasza:
"25% volt a halálozás baba és vagy mama"
Ez mikor volt? Ős korban? Forrás?
Még 50-100 éve se volt ilyen rossz arány amikor sokan falun, tanyán szültek (jobb esetben egy bába segítségével)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!