Farfekvés miatt császáros leszek (első baba). Ilyenkor hagynak vajúdni, meg tágulni, vagy ha beindult a szülés egyből "belevágnak"?
én miskolcon szültem
nem vajúdtam bár nekem nem "csak " faros miatt volt császár, bementem megvizsgáltak 2 ujjnyira nyitva voltam- ok műtő, a bemeneteltől 2 órára már az őrzőben voltam:)
Ne haragudj rám, amiért OFF vagyok, de azért, mert faros, miért engeded császározni? Hacsak nem túl nagy baba...
Persze, az orvosnak ez a kényelmesebb, én azt értem, hogy ő miért akarja. De te?
Szia! Én is császáros leszek, szintén farfekvéses a babám. Én úgy tudom, h egy ideig hagynak vajúdni, m állítólag tényleg jó a babának, meg talán a tej megindulásában is nagy szerepe van a hormonok miatt.
Az utolsó válaszolónak: nálunk (Eger) meg sem kísérelik a hüvelyi szülést farfekvéses babánál, főleg, ha első babáról van szó (mint nálam is). Én is kérdeztem 2 orvost (nincs fogadott dokim), h nem lehetne-e mégis megpróbálni simán, aztán, ha nem megy, akkor végső esetben császár, de mindkettő azt mondta, h kizárt dolog, nem kockáztatna szerintük senki... :S (mondjuk az én babám nagy is, ha megfordult volna, akkor sem szülhetnék simán, relatív téraránytalanság miatt).
Üdv: 38+5 hetes kismami
Szóval ezért:
"Ha a magzat feje van elöl a szülésnél, alaposan kitágítja a szülőutakat, s a test többi része már könnyen megszületik. Faros szülésnél a fejnél jóval kisebb átmérőjű popsi halad át először a szülőcsatornán. Ilyenkor a fő probléma az, hogy a köldökzsinór előrébb helyezkedik el, mint a fej, amely utoljára halad át a szülőcsatornán, s attól kezdve, hogy a koponya belép a medencébe, a köldökzsinór egészen addig leszorítódik – azaz megszűnik a magzat keringése – amíg a koponya el nem hagyja a medencét. Az oxigénhiány következtében károsodik az agy.
Normális szülés esetén a fej általában 6-8 óra alatt halad át a medencén, s ezalatt a koponya a szükséges mértékben át tud formálódni. Medencevégű fekvés esetén erre az áthaladásra csupán egy-két perc áll rendelkezésre. Ez a gyors folyamat nagyobb megterhelést jelent a magzat koponyájára."
Ha fájásokkal mész be,illetve megindulaa szülés,természetesen nem küldenek haza.
Császáros vagyok én is,jó sokat vajúdtam,átéltem mindkét oldalt,csak a végkifejlet maradt el.Nem csúnya a vágás,bikinivonal felett vízszintesen,kb 10 centis.Mmindenképp totális borotválás otthon!!Ha ők borotválnak,az száraz,éget stb.,készítsd elő magad otthon.A dombot a seb miatt kell,alul meg mindenképpen vérezni fogsz,így könnyebb tisztálkodni.A szexi bugyiból sem látszik a csík:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!