Van itt olyan anyuka, akinek nem fájt annyira a szülés, mint gondolta?
Kíváncsi vagyok, hogy van-e ilyen tapasztalat. Csak az ellenkezőjéről hallottam eddig. Van olyan hölgy, akinek olyan magas a fájdalomtűrő képessége, hogy nem viselte annyira rosszul?
Vagy tényleg nem lehet felkészülni arra a fájdalomra?
Nekem rendkívül alacsony a fájdalom küszöböm, aztán végig csináltam érzéstelenítés nélkül, kéjgázzal, hogy két fájás között pihenhessek. Sose hittem, hogy így bírni fogom.
Ettől függetlenül kegyetlenül fájt, mégis valami olyan állapotba kerültem amiben ez nem jelentett gondot.
Nem lehet rá felkészülni szerintem.
Illetve érdekes, hogy amint megszületett, az előző 10 óra vajúdási/szülési fájdalom nyomtalanul eltűnt. Pár órával később úgy éreztem, hogy újra tudnám kezdeni a szülést.
Nekem sem fájt, pedig 16 órát vajúdtam, kaptam oxit, de fájdalomcsillapítót nem.
Jó, persze, nem volt kellemes,de én sokkal rosszabbra készültem.
A hasam nekem sem fájt, csak a derekam. A kitolás egyáltalán nem fájt, feszítő érzést éreztem, vágtak szóval egy pillanatra azt is éreztem, de az se volt fájdalmas. A legfájdalmasabb/kellemetlenebb az egészben az volt, amikor szülés után beszúrták az érzéstelenítőt a vaginámba, hogy össze tudjanak varrni meg a doki benyúlt a fenekembe. Na, hát ez a kettő volt a legkellemetlenebb.
Szülés után azonnal mondtam is a férjemnek, hogy ha ez ilyen egyszerű, akkor 5 gyerekig meg sem állunk. :D
Úgyhogy nekem vagy nagyon gyengék voltak a fájásaim vagy nagyon jól tűröm a fájdalmat.
Nekem még friss az élmény, múlt héten szültem. Erős menstruációs görcsökre számítottam, ehelyett egész más jellegű volt. Szerencsére nekem minden mehetett a saját természetes módján, tehát a fájásokat folyosón sétálással és zuhannyal erősítettem, nem voltam állandóan ágyhoz kötve. Igazából a komolyabb fájdalmak, mikor már nem tudtam csendben maradni, azok a burokrepesztés után jöttek. Nekem a hasam tetejéből indult, az aljáig, a végén pedig a derekamban éreztem egy nagyon durva, szétfeszítő fájdalmat. Nekem a legvégén adtak oxit de nem fájt jobban tőle, csak éreztem a székelési ingert a derékfájás helyett. 3 fájás alatt kint volt a kislányom, a gátmetszést egyáltalán nem éreztem, sőt utána a varrás sem fájt annyira, mint ahogy másoktól hallottam. Állítólag kaptam érzéstelenítőt, de azt sem vettem észre, mikor 😃
Szóval szerintem fel lehet készülni rá, utólag nem gondolom olyan horrornak, mint azt másoktól hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!