Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik, hogy a szüléshez...

Létezik, hogy a szüléshez való hozzáállás családon belül tovább megy?

Figyelt kérdés

Hülyén tudtam megfogalmazni a kérdést, ki is fejtem bővebben.

Anyámnak a szülései számára traumatikusak voltak, még a mai napig is pedig lassan 30 éve volt az utolsó. Bátyám születése után majdnem elvérzett, mert a méhlepény kis darabja benne maradt. Azt hitte a csapot nyitották meg mire ráeszmélt, hogy nem hanem belőle ömlik a vér. A doki fiatal kezdő volt, látta a rémült tekintetét, de sikeresen megoldotta. Velem se kellett volna sok, hogy mindketten ott maradjunk. Naponta járt uh-ra aztán a magzatvíz egyszer csak eltűnt. Befektették, burkot repesztettek, magzatvíz nem jött. A doki ennek ellenére elment műteni. Aztán utolsó pillanatban esett be. Kiderült, hogy megittam a vizet ezért elvittek gyomormosásra. Anyám napokig teljesen kiborult, senkit nem akart fogadni.

Mikor az volt, hogy befekszem a kórházba akkor jobban parázott a szülésemtől mint én magam. Nagyon féltett, sírt. Mondhatom, nekem ez nem hiányzott, nem könnyítette meg a helyzetem. Teljesen olyan érzésem volt, hogy az fog eldőlni a következő napokban, hogy vajon túlélem vagy nem. Soha nem volt jóslófájásom, nem vajúdtam, nem tudom milyen a fájdalom szüléskor. 2x próbáltak indítani tablettás méhszájérlelővel, de nem történt semmi. Végül a 41. héten megcsászároztak. Őszintén titkon reméltem, hogy császár lesz, nem akartam hüvelyit, féltem attól, hogy bármiféle komplikáció léphet fel ami akár maradandó is lehet.

Lehetséges, hogy tudatalatt az egész kihat rám? Hisz semmi jele nem volt annak, hogy szülni akarnék.

2021. jan. 7. 10:11
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

"Létezik, hogy a szüléshez való hozzáállás családon belül tovább megy?"

Persze, ha anyukádnak nincs gyereke, akkor neked sem lesz. :D

(Bocsi, szakállas, nem tudtam kihagyni.)

Szerintem ez nem is feltétlen tudat alatti, vagy nem úgy, ahogy gondolod. Anyukád a te terhességeden is pánikolt, persze, hogy kihat rád. Ki tudna nyugodt maradni, ha folyamatosan azt sulykolják bele, hogy DE MEG FOGSZ HALNI?

Szóval nem a problémákat örökölted, hogy nálad is csupa gond minden, csak anyukád hozzáállása rád is kihat.

Egyébként létezik programozott császár is, ha újabb gyereket terveztek majd, lehet érdemes lenne megfontolni a beléd oltott stressz és a mostani gondok miatt.

2021. jan. 7. 10:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges. De ha te császárt akartál, akkor ha négyszemközt elmesélted volna az orvosnak anyukád szüléseit, majd utána kérted volna, hogy lehetőleg programozott császár legyen, szerintem az orvosok 80%-a (de lehet, hogy 99%-a) simán belement volna. Pláne, ha fogadott orvosod volt, akihez jártál maszek terhesgondozásra.
2021. jan. 7. 10:29
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem volt fogadott dokim. Következő terhességnél viszont igen sanszos, hogy megint császár lesz, mert császár után főleg nem akarnám megpróbálni a hüvelyit. Maradok a biztosnál. 😬
2021. jan. 7. 10:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván ha azt hallgatod egész életedben hogy az fog eldőlni hogy életben maradsz e vagy sem akkor te is ezt fogod érezni. De ez nem öröklődés, ez már tanult dolog.

Aki pl egész életében azt hallgatja az anyjától, hogy mekkora szívás gyereket szülni, az nagy eséllyel nem akar majd gyereket.

2021. jan. 7. 11:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Semmi tudatalatti nincs benned. Anyád idióta, hogy ilyennel traktált, evidens, hogy csak eh jár a fejedben
2021. jan. 7. 18:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!