Rosszab vagy jobb volt a szülésetek mint vártátok?
Sokkal jobb volt.
16 órát vajúdtam, burkot repesztettek, oxit kaptam, de a kitolást kb 10 perc alatt lezongoráztuk. Repedtem, varrtak (én ezektől féltem a legjobban), de semmi gáz nem volt.
Szerintem piszkosul szerencsés voltam. A mellettem lévő szobában egy császáros anyuka volt, szegényem alig élt. 2 nap után is alig vonszolta magát a folyosón. Szörnyű volt látni.
Sokkal jobb volt mint amire számítottam!
Este 8tól másnap este 7ig otthon vajúdtam, 3-5-10-15 perces össze-vissza fájásokkal. Este 7kor vettek fel az osztályra, 2 ujjnyira voltam nyitva, 8kor burkot repesztettek, és 9kor megszületett a kislányom. Nekem a varrás rosszabb volt mint maga a szülés pedig kicsit vágtak.
Összességében sokkal rosszabbra készítettem fel magam, így kellemes csalódás ért :)
Nekem sokkal jobb volt, bár én felkészültem rá lelkileg, hogy nagyon fog fájni de meg tudom csinálni, képes vagyok rá. Bíztam magamban és sokat beszélgettem a babámmal, hogy megtudjuk együtt csinálni. Egész terhességem alatt pozitívan álltam hozzá. Gyönyörű probléma mentes terhességem volt, sose voltam rosszul nagyon jól éreztem magam imádtam terhesnek lenni.
Szüléskor amikor a dokim mondtam hogy na ma szülünk szóljak apukának, nem is fogtam fel mit mondd olyan izgatott voltam, hogy végre láthatom a kisfiamat :)
Indították egyébként burokrepesztés+ oxi. Még az elején mi is viccelődtünk a férjemmel meg a szülésznőkkel. Na amikor nagyon beindult a buli én csak befele koncentráltam. Tudtam, hogy minden fájásnak célja van és hogy a fájás jó. Nagyon szépen és nagyon gyorsan tágultam. Nem kértem fájdalomcsillapítót, mert még nem éreztem azt, hogy annyira fájna.. mikor mar nem bírtam annyira fájt szüntelen volt fájdalmam addigra meg már nem kaphattam mert már a kitolási szakaszban voltam :) Na az volt az egészben a legrosszabb és a leghosszadalmasabb nekem. Mindössze 4 óra alatt meg voltunk.
Alig várom már, hogy újra átélhessem mind a terhességet mind a szülést, nekem nagyon pozitív élmény volt, maga a szülésznők és a dokim is profi volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!