123466 kérdése:
Mindenkinek beindul oxitocitol a szules? Nem lenne jobb ilyen nagy babaval csaszarozni?
Figyelt kérdés
40+4napos vagyok tegnap bekellett fekudjek mert keves a magzaz vizem es tegbap mertek a babat 4kg 40dkg. Adtak tegnap meherlelo tabletatt gorcsoltem tole de ennyi. Ma semmit nem adnak holnap megint a tabletatt utana ha az se oxitocin. Bar a varkonyi dr ur azt mondta igy netki csaszar lesz a vege de ez nem biztos.2020. dec. 8. 14:31
1/29 anonim válasza:
Nem mindenkinek indul be. Sógornőm kapottt méherlelőt, burkot repesztettek, oxit kapott és egy ujjnyira sem tágult. Sürgősségi csaszár lett belőle. Én 6 órás enyhe vajúdás után (3 ujjnyira voltam kitágulva) kaptam oxit, de csak "rutinból". Kb 5 perc alatt "beütött" és olyan fájasokat csinált, hogy azt hittem ott halok meg. Még a doki és a szülésznő is meglepődött, hogy ilyen hamar hatott. 1 óra múlva meglett a baba. Szóval az oxi sem mindenkinél működik ugy úgy. Őszintén ekkora babánál én örülnék a császárnak, bár ez is embere válogatja. Egyik szobatársam simán megszülte a 4 és fél kilós babáját termeszetesen.
2/29 anonim válasza:
Ha nincs kedved megkockáztatni egy 17-30 órás vajjudast szerintem beszélj vele hogy akkor legyen császár
3/29 anonim válasza:
Nem tágultam tőle, császár lett. Pedig vajúdtam tőle 11 órát bazi nagy fájásokkal.. Azt mondta a doki, hogy nem tágultam semmit.
Otthon éjfélkor elfolyt az összes magzatvizem. Másnap délelőtt 11:40-kor császár lett.
4/29 anonim válasza:
Én 4200 grammos babát szültem természetesen, 40+3 napra. Ballonnal akartak indítani, de aztán “magától” indult. A szülésznő vizsgálat címen kézzel tágította a méhszájam, soha semmi nem fájt még annyira, a kitolás sem. Ma már biztosan nem engedném. Ettől elment a nyákdugó majd burokrepesztés. Reggel 6-ra mentem be a kórházba és 13-kor megszületett a babám. Nagyon fájdalmas volt a vajúdás, a kitolás nem volt annyira vészes, viszont a válla elakadt egy pillanatra a mérete miatt, de szerencsére összedolgozva az orvossal sikerült végül gond nélkül megszülnöm. De láttam az orvoson, hogy azért rendesen leizzadt az idegtől. Ez Mo-on volt. Most Németországban várom a második babám, itt 4300 g a protokoll határ az orvosomnál, afelett császároz mindenképp. Lélekben készülök erre is, mert szintén fiam lesz és a többedik babák elméletben nagyobbak az elsőszülöttnél. Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen veletek és ha végül császár lesz, az sem katasztrófa :)
5/29 anonim válasza:
Én tágultam fájások nélkül, nekem jó volt.
6/29 anonim válasza:
Off: nekem azert inditottak mert vegig oriasbabat vartak 2 uh gep szerint,ezert 38+6napon kaptam mehszajerlelot, majd burokrepesztes, oxi es 3680g-al szuletett a lanyom termeszetes uton, viszont amiatt h nem spontan indult, az egesz procedura a zseletol szamitva 13ora volt (korabbi szuleseim 4 orasak).
Ha meg ennek tetejebe csaszart kertem volna elore, mondvan h ugysem birom kinyomni, iszonyat ideges lettem volna a sulya kiderulese utan. Ne higgyetek vakon az uh gepeknek.
7/29 anonim válasza:
Az fel sem merül egyikotokben sem hogy a testetek akkora gyereket növeszt amit majd megtudtok szülni? Miért nem biztok a testekben és a természetben?
8/29 anonim válasza:
7-es, gondolom még nem hallottál a makroszomiáról és okairól. Nem állok le veled erről veszekedni, mert ekkora baromságot csak az tud mondani aki nem ért hozzá. Mióta létezik az emberiség azóta halnak bele nők a szülésbe, többek között azért is mert túl nagyra nő a magzat. A császármetszést valóban használják feleslegesen, amit én is ellenzek, de vannak olyan okok amik indokolják és az anya és a baba életét mentik meg. Ilyen a makroszómia is, amikor az anya testéhez képest túl nagy a baba. Ilyenkor lehet kockáztatni esetleges vállelakadást és ennek következtében oxigénhiányt, sőt a baba halálát is, de nagyon nem érdemes. (-egy antropológus)
9/29 A kérdező kommentje:
Aza gond nagyon felek . Elso baba . Es felek nagyon siman szulni
2020. dec. 8. 17:14
10/29 anonim válasza:
Mindenképp beszélj az orvosoddal a félelmeidről, ne szégyelj semmit elmondani neki, mert egy nagy baba természetes megszüléséhez különösképpen szükséges az anya lelki jelenléte is, mert igenis nehezebb feladat. Beszéltél már erről vele? Mi az álláspontja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!