Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 26 évesen úgy érzem nem...

26 évesen úgy érzem nem szeretnék gyereket. Mennyire bánhatom meg a jövőben?

Figyelt kérdés

A párommal ma felhozódott ez a téma. Mondtam neki nem vágyok gyerekre. Nem szeretnék terhes lenni, szülni.

Szerintem nem mindenki való anyának, és nem szabad senkire "ráerőltetni" csak mert ezt várja el a külvilág.

Mennyire bánhatom meg ha 10 év múlva sem lesz gyerekem?

Saját tapasztalatokra is kíváncsi vagyok!

2020. dec. 26. 21:06
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
A páromat váratlanul érte tudom. Most már elég komoly a kapcsolatunk, sokszor mondja szeretné már, hogy a felesége legyek, meg ráérünk a gyerekkel még. Nem akartam becsapni, hogy lelkesedek a témáért. Abban igaza van, hogy nem tudni mi lesz x év múlva. Én jelenleg így érzem. Nem szeretnék szülni, nem vágyok babára. Még csak 2 éve dolgozok a diploma után. Inkább "építeném" az életem még. Nem akarok 3 évig itthon ülni. Nem szeretném ha a gyerekhez kéne igazodnom, ami nyilván normális ha van az embernek. Anyagilag sem tartunk ott mèg. Nem gondolom, hogy ettől rossz ember lennék. Biztosan ìgy is lehet teljes értékű életet élni.
2020. dec. 26. 21:29
 12/26 anonim ***** válasza:
48%

És a 10.kommentemet kiegészítve: Én fiatalon szültem idén,22 éves vagyok.

Én sem akartam babát, egy 7 éves kapcsolat - szégyen vagy nem szégyen - véletlenül besikerült gyümölcse.előtte hangoztattam sokáig, hogy más céljaim vannak, nem kell gyerek, nem is való nekem, korai.

Ennek ellenére egy percig sem gondoltam erre amikor kiderült, hogy terhes lettem. A születése után is nagyon boldog voltam, nagyon szeretem és nem bántam meg.Most lett teljes az életem, lett egy életcélom, lett valaki aki miatt máris megérte tovább tanulni. Tovább is fogok, erőt ad, hogy minél jobb munkát találjak később, megadhatom majd neki mindazt amire én is vágytam gyerekként és még szerető anyát-apát is kaphatott ami szerintem az élettől nagy ajándék. :)

De persze ez csak az én példám, nem mondom, hogy mindenki azonnal reformálódik ahogy meglátja a terhességi tesztet, se a pudding próbája az evés.

Ha nincs különösebb akadálya, lelki oka az anyaság elutasításának én azért gondolkoznék rajta. Ez is egy élet élmény ami vagy jól sül el vagy - sajnos - nem.

Én mindkét esetben is innen is drukkolok nektek, szép hosszú és boldog életet kívánok babával és anélkül is :)

2020. dec. 26. 21:32
 13/26 anonim ***** válasza:
84%
Pár éve a Spektrum csatornán volt egy tetkós műsor LA ink volt a címe, ha jól emlékszem. Volt egy Kate nevű 25 év körüli tetováló csaj benne, aki a műsor készítésekor már le volt kötve, mert tuti biztos benne, hogy nem kell neki gyerek. Mostanában láttam valahol, hogy megtalálta álmai lovagját és beültetéssel szült.
2020. dec. 26. 21:36
 14/26 A kérdező kommentje:

#12: Annyira aranyos komment. Köszönjük a kedvességed! :))

Neked pedig gratulálok a babához, jó egészséget kívánok és kitartást a továbbtanuláshoz!! :) Fiatal vagy, bármit megvalósíthatsz még amit szeretnél! Szerintem 7 éves kapcsolat után egyàltalán nem szégyen hogy becsúszott a baba. Elég stabil kapcsolatban született.

Én viszont ha most meglátnám, hogy pozitìv a tesztem, nem biztos, hogy vállalnám a gyereket. Szomorú tudom. :(

Egyébként mindenkinek nyomtam a zöldet! Nagyon hasznos vélemények jönnek!!

2020. dec. 26. 21:38
 15/26 A kérdező kommentje:
#13: Juj. Hát igen. Ilyen végleges megoldást sem szabad bevállalni. Ilyenen azért nem gondolkodom.
2020. dec. 26. 21:39
 16/26 anonim ***** válasza:
48%
13vagyok. Csak azért jutott eszembe, mert látod van olyan is, aki ennyire biztos az érzéseiben, hogy ilyet csinál. Aztán az élet csavar rajta egyet.😉 Soha ne mondd, hogy soha.
2020. dec. 26. 21:44
 17/26 A kérdező kommentje:
Ebben bizony nagyon igazad van!!
2020. dec. 26. 21:48
 18/26 anonim ***** válasza:
51%
Amúgy egyáltalán nem kell 3 évig otthon ülni, sőt, a 3. évben csak 25 ezer gyest kapsz, szerintem sokan nem is tudnak 3 évig otthon maradni. Persze, nyilván nem emiatt fog megváltozni a véleményed, csak gondoltam leírom. A gyerek nem azt jelenti hogy 3 évig otthon ülsz egy börtönben, én eléggé feltaláltam magam és mentem ide-oda, megmaradtak a barátaim is, bár én zárkózottabb vagyok az átlagnál, az éjszakába nyúló bulik és külföldi utazások sosem voltak a hobbijaim, szóval a gyerek elég jól illeszkedett bele az életembe. Ez nem azt jelenti hogy nálad is így lenne, én amúgy sokáig nem akartam gyereket, de amikor "besikerült", egyszerűen átprogramozódott az agyam.
2020. dec. 26. 21:52
 19/26 anonim ***** válasza:
51%

Egyébként szerintem sokan megbánják olyan 50 körül.. de megállapítjàk, hogy nekik akkor nem kellett volna, és nem voltak alkalmasak rá.

26 éves koromban amúgy az általános és gimis osztályomban (az 28 nő), 3 helyen volt gyerek....( volt ahol 3 is)

Férfiaknál 1 vagy 2 helyen...

2020. dec. 26. 23:19
 20/26 anonim ***** válasza:
76%

Miért bánnád meg kérdező? Ennyi erővel a gyerekvállalást is meg lehet bánni, mint ahogy sokan meg is bánják. Az a lényeg, hogy TE mit érzel. Ha biztos vagy a döntésedben, miszerint nem akarsz gyereket, akkor nem azon gondolkodnál, hogy vajon megbánod-e..

Én nem sokkal vagyok idősebb tőled, most töltöttem a 28-at és nem akarok gyereket, viszont én ezt sziklaszilárdan tudom, ahogy azt is, hogy ez nem fog változni soha. Akkor se ha véletlen “becsúszna”, akkor sem ha tízen próbálnának egyszerre győzködni. Számos okom van, de a végeredmény ugyanaz, nem akarok. Ami azonban fontos, hogy ezt a pároddal is tisztázni kell, ez ugyanis vízválasztó. Gyereket nem lehet félig akarni, félig meg nem. Én ezt általában a kapcsolat elején tisztázom, hogy ne legyen ebből probléma a későbbiekben. Szerencsére a férjem ugyanígy gondolja, de te erről beszéltél a barátaiddal? Ő mit mond?

2020. dec. 27. 00:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!