Miért fél olyan sok kismama a szüléstől?
Egyrészt mert nagyon sok rémtörténetet hallani, másrészt pedig tényleg könnyű negatív tapasztalatot szerezni, harmadrészt pedig valaki zsigerből retteg a szüléstől és annak összes velejárójától (ilyen voltam én is). Ráadásul az első szülésem horror volt ami után mégjobban féltem, de a második remekül sikerült.
egy szintén 2 gyermekes anyuka
Szerintem azért mert egy nőnek a szülés szó hallatán csak a fájdalom és szenvedés jut legelőször eszébe és persze senki sem szereti a fájdalmat és szenvedést!
Egy szülés egyben gyönyörű és egyben fájdalmas is,van aki napokat szenved a gyermekéért van aki pár órát,hogy az a kis csöppség velünk lehessen,de én mindig azt mondom,hogy megéri értük szenvedni!
2éves kisfiú és 4 hónapos terhes anyuka
Én az ismeretlentől félek, hisz még sose szültem. Nem a fájdalom zavar, hanem az, hogy nem tudom, mi vár rám.
Hülye hasonlat, de olyan, mint egy új munkahely, nem tudod mi vár rád, attól is félsz egy picit.
Csak egy új munkahelynél nincs vesztenivaló, szülésnél viszont van!
Mert mindig mindenki azt mondja, hogy mennyire fáj...
Nekem egyáltalán nem fájt. Feszített, igen, de ezt az érzést nem fájdalommal írnám le.
Nagyon vártam a szülést, rég át akartam élni ezt az élményt. És ha ennyi egy szülés, bármikor máskor vállalom:-)
Szerintem gyors és könnyű szülésem volt, csak bánom hogy sok minden már nem tiszta, kiestek dolgok.
Most annál jobban várom a másodikat, hogy jobban oda tudjak figyelni mikor mit érzek:-)
Van, aki szerencsés, és könnyű neki, nekem nagyon nehéz volt, nem féltem annyira, de a másokdiknál már jobban fogok, mert tudom mi vár rám.
Azért azt remélem, hogy az már könnyebb lesz nekem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!