Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért gondolják azok az...

Miért gondolják azok az anyák, akik hüvelyi úton szültek, hogy "jobbak" azoknál az anyukáknál, akik császárral hozták világra a babáikat?

Figyelt kérdés

Annyi utálatot és előítéletet kapnak sok helyen azok az anyukák, akik valamilyen okból kifolyólag nem hüvelyi úton szültek. Nem értem, hogy miért lenne valaki kevésbé vag egyáltalán nem "anya" mert császárral szült. Vannak olyan esetek, ahol elkerülhetetlen, mert az anya és/vagy a gyerek is veszélybe kerülne vagy akár életét is vesztheti.

Sokaknál tapasztalom az alaptalan "felsőbbrendűség" érzetét csak azért, mert ők nem császárral szültek. Véleményem szerint nem lesz senki sem földanya, mert hüvelyi úton szült és nem lesz sem jobb, sem rosszabb ember és anya a szülési mód miatt, mint egy császáros anyuka. Mindkét módnak megvannak a maga nehézségei, egyik sem leányálom és megvan a maguk okozta szenvedés és fájdalom mögöttük.

Jelen álláspont szerint nem tervezek szülni több okból kifolyólag sem, csak érdekel ki miért és mi alapon ítélkezik mások felett.

Köszönöm előre is a kulturált és normális válaszokat!

2020. dec. 21. 20:29
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nekem is ezt mondta 2 hete a dokim, hogy ördögi kör, mert újabb műtét újabb összenövések...

Nekem is azt mondta az orvos, hogy nagyon sajnálja a nőket emiatt és hogy ezt kell mondania, de ezzel lehet meg kell tanulnom együtt élni, mert erre nincs megoldás, nagyon komoly esetben újabb műtét, de az se biztosíték! Ez van :(

Én a császár miatt nem is vállalok több gyereket!

2020. dec. 22. 18:20
 42/49 anonim ***** válasza:
27%

Statisztikus vagyok és ez az adathalmaz úgy, ahogy van hülyeség. Te is csak azért írtad ide, mert ideges lettél egy másik kommentelöre. Nagyon nehéz lenne megállapítani, bár nem lehetetlen, hogy császárral született babák többször kolikásak, mint a normál módon születettek. Az nyilván igaz, hogy meg lehet vágni a babát császárnál, hüvelyinél meg nem. A kötődést és egyebeket egyáltalán nem tudjuk felmérni, ez nem egyszerű dolog és nem tudnák se az anyák, se a gyerekek, hogy 1-töl 10-ig mennyire kötődnek a babájukhoz, anyjukhoz.

Az, hogy milyen szövödményekkel járhat a császár lehet, hogy igaz is, de hüvelyi szülésnél biztosan összeállítható egy ilyen hosszúságú lista.

Szerintem amúgy teljesen felesleges versenyezni a terhesség és a szülés minden formája kockázatos, de az életben nagyon sok más dolog is.

2020. dec. 22. 20:49
 43/49 anonim ***** válasza:
84%

Mi nem versenyeztünk, csak válaszoltunk egy drága anyukának aki nyomott kettőt, amit más minden nap megtesz a wc-n, aztán egy ilyen apró alhasi nyomást így felfúj, meg egy kis kellemetlen varrást..

Szóval érted, ő ilyen stílusban nyilatkozott, holott az előtte levő 30X hozzászólásban egyetlen olyan sem volt, aki a hüvelyi szülésre bármi lekicsinylő megjegyzést tett volna. Ő jött ilyenekkel hogy ez csak egy apró kockázatmentes műtét, sajnos vannak ilyenekx akiknek ez élete sikere, hogy kinyomott egy gyereket és összevarrták ott lent, és másokat emiatt leszól, ez a kérdés pont erről a jelenségről szólt!

2020. dec. 23. 01:18
 44/49 anonim ***** válasza:
22%

Azok, amiket írtál lényegtelenek, kötődési zavar, sírósság, sárgaság, szoptatási nehézség, stressz, bélgondok? Ez semmi ahhoz képest, hogy elakad, lassan jön és nem jut oxigénhez ami következtében mozgás és/vagy értelmi sérült lesz! vagy pedig MEGHAL!

Mellesleg nem csak császárral lehet alacsony apgart kapni.

Az anyára nézve veszélyesebb, ezt eddig is írtam, de nem nagyon érdekel, csak a gyerekem legyen egészséges, és legyen az a legnagyobb baja, hogy asztmás (én is az vagyok) vagy hogy kiskorában nehezen tudtam szoptatni.

Az összenövésesdiről nem tudtam, de őszintén szívesebben élnék térdfájdalommal vagy méhgörcsökkel egy életen át, minthogy azért legyen sérült a gyerekem, mert PECHEM volt szülésnél, ugyanis az CSAK a szerencsén múlik, hogyan sikerül, lesz e oxigénhiánya vagy sem!

2020. dec. 23. 08:19
 45/49 anonim ***** válasza:
38%

Utolsó te tök hülye vagy. 🤦‍♀️🤦‍♀️

Az utcára se lépj ki, mert csak a szerencsén múlik, elüt-e egy busz, és bizony meghalsz. Aki ekkora paramami minek szül? Tudod mikor van rá 100% esély, hogy nem születik beteg babád? Ha nem szülsz gyereket, minden más csak szerencse kérdése. Ettől függetlenül még mindig nagyobb esély van császármetszésnél komplikációkra, mint sima szülésnél, ezt kène végre felfognod.

Hány ismerősöd babája született oxigénhiánnyal, hm? Nekem egy sem, pedig a koromból adódóan csak úgy potyognak a babák körülöttem. Minden másra volt már példa, oxigénhiányra nem. Sem mostanság, se régebben.

De te ismételgesd még magadnak, mekkora földöntúli csoda, hogy a babád nem oxigénhiánnyal szúletett, tényleg, hisz mint tudjuk 99,999% esély volt rá, és te pont olyan mázlista voltál, hogy megúsztad...ja nem.

2020. dec. 23. 09:10
 46/49 anonim ***** válasza:
79%

Nem csak a szerencsén múlik, hanem az orvosokon, szülészeken, akik észre veszik ha baj van, és megcsinálják a császárt hogy megmentsék a babát.

Egyébként most te min vitázol? A veszély mindkét oldalon benne van a pakliban, sőt egész terhesség alatt, ennyi erővel inkább ne szülj.

Csak szólok, hogy minden szülés más. Barátnőm gyorsan szült, semmi baja nem lett a babájának, bár ő szakadt mindenhol. Én meg császárral szültem, nekem semmi bajom, másnap már mászkáltam meg zuhanyoztam, a babámnak viszont lett egy kis baja, ami megjegyzem nagyobb baj lett volna a sima szüléssel.

Másik ismerős császár sebe begennyesedett, a harmadik ismerős majdnem ottmaradt a sima szülésnél a vérveszteség miatt, megint egy a császár után a nemtörődöm hozzáallás miatt a kórházi dolgozók részéről vérmérgezést kapott császár után.

Mindkettő veszélyes, és az orvis dolga eldönteni, hogy az afott helyzetben melyik a kevésbbé veszélyes.

2020. dec. 23. 09:10
 47/49 anonim ***** válasza:
33%
#44nek szólt.
2020. dec. 23. 09:11
 48/49 anonim ***** válasza:
100%
44,te tuti kamu vagy. Ilyen idiota ember szerintem a vilagon nem letezik. 🤣🤣 Uram istenem.
2020. dec. 23. 16:45
 49/49 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ugyanezt akartam írni, hogy szerintem is troll, mert én sem akarom elhinni, hogy ilyen van, és még szaporodik is.. Ha ez igaz, akkor nagyon szomorú, hogy ilyen létezik..
2020. dec. 23. 16:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!