Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jobb volt szülni, mint amire...

Jobb volt szülni, mint amire számítottatok?

Figyelt kérdés
Kérlek ne kezdjetek történeteket mesélni a szülésrol, ép előtte állok, és nagyon félek tőle. De mindenki azt mondja, hogy sokkal jobb és egyszerűbb a szülés, mint amennyire az ember fél tőle és a vége az örömtől függetlenül szinte mindig az, hogy sokkal rosszabbra számítottam. Igazából az érdekel ez most igaz e, vagy inkább készüljek a legrosszabbra..
2020. dec. 3. 19:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Őszintén szólva nem tudtam, mire számítsak, szóval nem tudom mihez képest mondani, de amúgy nem volt vészes egyáltalán. Meglepően kellemes élmény volt, erre meg mondjuk valóban nem számítottam, szóval ebből a szempontból sokkal jobb volt. Fájt, nem hazudok, de valahogy nem volt se nem kibírhatatlan, se nem éreztem azt, hogy én itt most meg akarok halni vagy akármi. Fájdalomcsillapítás nélkül, természetes úton szültem, relatíve háborítatlanul. Még közvetlen a szülés utáni órákban már úgy meséltem a barátnőimnek a dolgot, hogy ugyan nem csinálnám újra minden hétvégén, de simán nem volt para a dolog.
2020. dec. 3. 20:24
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Sz@r volt, én is panikoltam előtte. Ne gondolj inkább rá előre, mert akkor már előtte is rossz lesz, de annyi adrenalin lesz benned hogy utána hamar elfelejted :)
2020. dec. 3. 20:26
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

#4-el szemben en mindent elolvastam, minden szuleses videot ami neten talalhato megneztem, filmeket is, de meg igy is meg tudtak lepni😂

Az osszes szrral egyutt eletem legnagyobb elmenyei boldogsagugyileg, fajdalomugyileg, mindenhogy. Mondom ezt ugy h 4 nap mulva mutenek szovodmeny miatt, tehat meg nincs vege.

Csak azt neztem h vegre vilagra jonnek a gyermekeim es elfogadtam ami ezzel jar es ram var. Mindenestul. Sejtesem szerint masnak az en szuleseim traumatizaltnak tunnenek.3 egeszseges gyermekem van, ez a lenyeg semmi mas.

2020. dec. 3. 20:42
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem irom le reszletesen, de borzaszto rossz volt. Nem tudom mire szamitottam de erre a borzalmas fajdalomra nem.
2020. dec. 3. 20:44
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Fájdalmas volt a szülés, de nekem a gátvarrás milliószor jobban fájt.Mondjuk szerencsés vagyok, mert az első fájáshoz képest 5 óra múlva meg is született a kisbabám.
2020. dec. 3. 21:54
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva nem tudom. Nagyon be voltam tojva én is, fogalmam sem volt mire számítsak. Kemény volt az egyszer biztos, de nekem kb 1 hét alatt megszépültek az emlékeim róla, már nem voltak bennem a fájdalmas érzések csak a tudat, hogy melyik pillanatokban volt a legnehezebb. Most, 9 hónappal később, már az egész élmény elhalványult és csak a vége van meg, amikor a kezemben tartom a kislányomat.

Egy biztos, hogy bent nem marad és minden egyes fájás, nehéz pillanat megéri, mert a végén ott tartod majd a kis csodádat a karjaidban. :)

Tűzd ki ezt a pontot magad elé, és még ha néha néha el is veszel, térj vissza ehhez a ponthoz és újra összekapod magad. Én eléggé vizuális vagyok és ez nekem sokat segített. :)

Gyors szülést kívánok neked!

2020. dec. 3. 22:27
 17/23 anonim ***** válasza:
57%
Sokkal rosszabb. 9 hete szültem komplikációkkal. Nagyon haragszok mindenkire körülöttem őszintén. Anyámra, anyósomra. Azért szólhattak volna, hogy ilyen lesz, mert kérdeztem. Én az a fajta vagyok, akit nem ijeszt el ilyesmit hallani, felkészültem volna lelkileg. Erre nem számítottam. Utólag meg nevettek, hogy haha. Várom, hogy elmúljon a kovid és mehessek terápiára (pszichológushoz feldolgozni).
2020. dec. 3. 22:57
 18/23 anonim ***** válasza:
55%

Első is könnyebb volt, mint amire készültem lelkiekben, pedig komplikált és problémás is volt.

Második pedig nagyon könnyű, bár fájdalmasabb volt. Ugyanaz 1/3 idő alatt tudtam le.

De

Nem kell félni.

Komolyan.

Szerintem a fájdalom jó része a fájdalomtól való félelem miatt van.

És igen

Könnyebb mint elgondolja az ember.

2020. dec. 3. 23:11
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

17 nagyon sajnálom. Nem ertem miért nem voltak őszinték, ha egyszer kérdezted 😞

Tipp barátnőm online “jár” most a pszichológusahoz. Skype. Végül is ehhez tényleg nem kell ott ülnöd csak olyan időpont kell, amikor más vigyáz a babára és egyedül vagy az egyik szobában.

2020. dec. 3. 23:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
#19. Köszi. Nem akartak megijeszteni. Köszi a tippet.
2020. dec. 3. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!