Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Valaki elmagyarázná? Mindenhol...

Valaki elmagyarázná? Mindenhol azt olvasom, hogy mikor megszületett a baba, rárakják az anyuka mellkasára/odaadják neki még úgy magzatmázasan!

Figyelt kérdés

Az én kisfiammal nem volt semmi probléma, 10/10-s Apgarral született, de nem adták ide, csak felmutatták és már vitték is fürdetni.Csak szoptatásra hozták be:(.

Vagy ez is kórház függő?Csalódott vagyok, hogy ez nekem kimaradt:(.

2010. aug. 11. 13:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
valószínű kórház függő, de lehet hogy szülésznőtől is függ vagy a dokitól is! Rám is rám tették rögtön!
2010. aug. 11. 13:41
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Kórházfüggő. Az úgymond bababarát kórházakban teszik rád rögtön csak.
2010. aug. 11. 13:42
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, azért viszik rögtön megmosdatni, mert a száját, orrát is megmossák, hogy ne kerüljön be semmi oda nem illő, ne legyen tőle baja.

Nálunk is, mindkettőnél így volt. Sőt, a másiknál még ígyebbül, akkor altattak.

4/17 anonim ***** válasza:
70%
Igen, kórházfüggő. Nekem szerencsém volt ,mind a két babát egyből rám rakták és babákat és a köldökzsinórt is csak akkor vágták/vágtam el, amikor már nem pulzált.
 5/17 anonim ***** válasza:
70%

én nem is tudtam meg az apgar ját mert sehol se irták le!!! tényleg nem!

megszületett kiszivták az orrát kitörölték a száját és odaadták jó pár percig gyönyörködhettünk benne.

bababarát klinika-

2010. aug. 11. 13:44
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

nekem odaadták.de a csecsemős nővér megkérdezte a dokit hogy első babám e.ezek szerint ha már a második lett volna akkor nem adják oda?szóval erről ennyit.

szerintem a szimpátia is sokat nyom a latba.

2010. aug. 11. 13:48
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
ÉN az SEII-n szültem, ott is odaadják a babát, utána a kis cslád a szülőszobán marad még forgalomtól függően 1-1,5órát. És nem is fürdették meg a babámat csak fél nap után, addig maszatosan, rászáradt véresen volt :) Állítólag jót tesz a bőrének.
2010. aug. 11. 13:48
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak a másodikkal volt ilyen szerencsém, pedig ugyanott szültem mindkettőt, az első babát sajna oxigénezni kellett, így őt nem is láttam csak kb. 3-4 órával később az inkubátorban. :o(

Másodjára viszont szuper volt! :o)

Aztán kb 10 perc után nagyon erősen görcsölni kezdett a hasam a lepény miatt, és szóltam is, hogy vegyék le rólam mert túl nehéz (3660 g volt a drágám :)

(Az apgar rajta van a baba zárójelentésén)

2010. aug. 11. 13:54
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Akkor még a köldökzsinór sincs elvágva. Lehet,hogy elfelejtették. Ezért ne légy szomorú!! Gondold azt,hogy hűvös volt és nem akarták,hogy megfázzon,és neki jobb volt így!!
2010. aug. 11. 13:54
 10/17 anonim ***** válasza:
Bocsi az OFF-ért!Carmen22!Ha jól tudom Te is debreceni vagy és Klinikán szültél!Én is!És én sem találtam az apgart,de tényleg rajta van a záró jelentésen!
2010. aug. 11. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!