Akik megkínlódták a terhességet, milyen volt a szülés?
Elég fájdalmas a terhességem, fáj a mozgása, sokáig kifeszítve fekszik. Abban bízom, hogy könnyebb lesz a szülés. Harmadik baba.
Tapasztalatok?
37 hetes kismama vagyok. Végig szinte görcsöltem a terhesség alatt, 25 héttől pedig rengeteg keményedés. 30. hét után kínkeserves fájdalmak, medence, derék, combhajlat, járni is nehéz... Jóslófájások természetesen bőven vannak.
Én is bíznék benne hátha "cserébe" könnyebb szülésem lesz, de amilyen mázlista vagyok kizárt. Sajnos a terhesség milyensége nem befolyásolja a szülést.
Én abban reménykedek ha már nehéz volt a terhesség, akkor a szülés könnyebb lesz.
Majd pár hét és meglátom 🙂
Ugyanúgy harmadik babánál, rengeteg jóslófájás és keményedés után viszonylag gyors, és problémamentes szülésem volt. A jóslóim 3 ujjnyira tágítottak, mire az első valódi fájásom jelentkezett, előtte a picim szétrúgta a burkot. Gyakorlatilag a magzatvíz elfolyása után 4 órával már szoptattam, igaz, kaptam pici oxyt, mert a rendes fájásaim nem akartak beindulni, de az oxy beindította őket, utána már az sem kellett.
Előtte a terhesség pokoli volt, fáradékony voltam, keményedtem, nem bírtam a terhelést, néha mintha kést forgattak volna bennem, a végén már a derekam is fájt, ha köhögtem, tüsszentettem, bepisiltem, utáltam már magam a végén. Csak aludni volt jó, de a legvégén már éjjel is felkeltett egy-egy jósló. A pici fiam sokat mocorgott, rugdosott, de az is fájt, szóval az utolsó hónapot nem kívánom senkinek. Előtte 2 terhességem is volt, egyik se volt ilyen. Orvosilag minden rendben volt most is, nem tudom, mitől volt mégis ennyire nehéz.
De maga a szülés laza volt, a fiam egy tündér, szóval amióta visszakaptam a testem, minden szuper. :)
Szerintem nincs összefüggés.
Anyukámnak nagyon jó terhessége volt velem, semmi panasz. A szülés komplikált volt.
Barátnőmnek nehéz terhessége volt, végighányta, és nehéz szülése.
De olyat is ismerek, akinek nehéz terhessége volt és könnyű szülése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!