Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan dolgozzam fel viszonyla...

Hogyan dolgozzam fel viszonylag gyorsan hogy az férjem nem lehet bent a szülésnél?

Figyelt kérdés
December elejére vagyok kiírva. Most az a kórház ahol szülnék feltételekhez kötötte az apás szülést infulenza oltás és 48 órán belüli negatív PCR tesztel kell rendelkeznie. Az infulenza oltás természetes beadatja ha ez a feltétele. De hogyan lehet kivitelezni hogy két naponta teszteltesse magát?!! A kórház nem finanszírozza ami azt jelenti hogy 2 naponta 20.000 ft költsünk tesztekre?! Ilyenkor mire lehet hivatkozni? Szimplán fogadjam el, hogy egyedül kell ezzel szembe néznem?! Első baba és nagyon megvisel, hogy nem lehet ott amikor szükségem lenne rá. Aki hasonló helyzetbe volt, leírhatná tapasztalatait. 😞

2020. nov. 13. 18:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
89%
Én úgy tudom hogy EMMI rendelet van arról, hogy a kórházak csak akkor köthetik az apás szülést pcr teszthez, ha biztosítják annak elvégzését. Nézd meg facebookon a Másállapotot a szülészetben oldalt, ott hosszan írnak erről.
2020. nov. 13. 18:32
 2/22 anonim ***** válasza:
14%
Van fogadott orvosod? Beszéld meg vele, hogy x napon indítsa meg a szülést. Előtte apuka tesztel és már meg is van oldva.
2020. nov. 13. 18:32
 3/22 anonim ***** válasza:
93%
Elsőnek igaza van. Ilyen formában nem kérhetik a tesztet.
2020. nov. 13. 18:41
 4/22 A kérdező kommentje:

Hivatalos tájékoztatót nem adott ki a kórház a költségtérítésről vagy hogy hogyan is zajlik ez. Kecskeméti kórház példáját követik ott is ugyanez a szabály. Ugyan megtiltani nem tilthatják meg de meg akadályozni úgy néz ki igen.

Van fogadott orvosom, de idő előtt nem szeretném, hogy megindítsa persze ha nem indokolt.

Köszi a válaszokat.

Esetleg valaki aki mostanában szült és hasonló feltételekkel???!

2020. nov. 13. 18:47
 5/22 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező, ne legyél puhány érvényesíteni a jogaidat.

Először hívd fel a kórházat, beszélj a vezetőséggel és kerdezz rá telefonon a dologra. Ha azt mondják, nem lehet apás szülés, emlékeztesd őket, hogy a rendelet kötelezi őket.

Aztán emailben is írj a kórháznak, csatold be nekik a rendeletet, és szólítsd fel őket, hogy módosítsák a szabályt. Kérj információt, hogy osszák meg, amennyiben nem teljesül az apás szülés, pontsan hol tudsz a protokoll szerint panaszt tenni a kórház ellen és hol indíthatsz kártérítési pert. Ne fenyegess, csak kérj információt ezekről.

Jelezd nekik, hogy természetesen az NNK-t és az Emmit is megkérdezed, csak őket is pluszban. Es tényleg írj ennek a két szervnek, közöld, hogy kéred a kórhá felszólítását. Emlegetheted a sajtót is finoman.

Nyugi, saját tapasztalat, hogy módosítani fognak a szabályon...

2020. nov. 13. 18:57
 6/22 anonim ***** válasza:
24%
Ööö, ki bújik ám apuka nélkül is.
2020. nov. 13. 19:27
 7/22 A kérdező kommentje:

5# Köszi utána járok!

6# Senki nem mondta, hogy nem. Ettől függetlenül szerettem volna és ő szeretett volna a gyermeke születésén ott lenni.

2020. nov. 13. 19:40
 8/22 anonim ***** válasza:
24%
Otthon vajudni minel tovabb, es az, amit az 5-os irt. Ha utobbi megsem jon ossze, akkor is sokaig egyutt lehettek legalabb otthon. Szerintem amit irtal az a programcsaszarosokra vonatkozik.
2020. nov. 13. 20:02
 9/22 anonim ***** válasza:
86%
Ugyanígy vagyok mint te! Sajnálom tudom milyen rossz érzés. 2 hetem van még, tegnap szóltak hogy ez van.. bőgtem. De én sem szeretném ha ennyiben maradna.😣
2020. nov. 13. 20:03
 10/22 anonim ***** válasza:
41%
Az inditas sok esetben csaszarral vegzodik, nem biztos, hogy a kerdezo azt szeretne.
2020. nov. 13. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!