Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan dolgozzam fel viszonyla...

Hogyan dolgozzam fel viszonylag gyorsan hogy az férjem nem lehet bent a szülésnél?

Figyelt kérdés
December elejére vagyok kiírva. Most az a kórház ahol szülnék feltételekhez kötötte az apás szülést infulenza oltás és 48 órán belüli negatív PCR tesztel kell rendelkeznie. Az infulenza oltás természetes beadatja ha ez a feltétele. De hogyan lehet kivitelezni hogy két naponta teszteltesse magát?!! A kórház nem finanszírozza ami azt jelenti hogy 2 naponta 20.000 ft költsünk tesztekre?! Ilyenkor mire lehet hivatkozni? Szimplán fogadjam el, hogy egyedül kell ezzel szembe néznem?! Első baba és nagyon megvisel, hogy nem lehet ott amikor szükségem lenne rá. Aki hasonló helyzetbe volt, leírhatná tapasztalatait. 😞

2020. nov. 13. 18:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
88%
9-es, te se hagyd annyiban. Jogotok van az apás szüléshez és a kórház nem írhatja felül a kormányhatározatot. Nem beletörődni kell, hanem jelezni mindenkinek a jogsértést, a kórháznak, állami és civil szerveknek is.
2020. nov. 13. 20:06
 12/22 anonim ***** válasza:
71%
9es vagyok. Keresgélek, olvasgatok sehol nincs ilyen kormány rendelet hogy nem lehet apás szülés. De még a kórház területére sem engedik a váróba sem azt mondták. Én nem szeretném annyiban hagyni, kihez tudnék fordulni szerintetek? A kórház vezetőségéhez érdemes? Mit mondjak? Elég tanácstalan vagyok én is.
2020. nov. 13. 20:27
 13/22 anonim ***** válasza:
96%

Betegjogi képviselőt is keresd fel esetleg.

Elméletileg jól látható helyen ki van helyezve a kórházban az elérhetősége.

2020. nov. 13. 20:29
 14/22 anonim ***** válasza:
71%
1. vagyok. 9-es, neked is ajánlom a Másállapotot a szülészetben oldalt, mert ott mindent megtalálsz, hogy milyen jogszabályokra és rendeletekre hivatkozhatsz. Teljesen jogellenes, amit a kórház csinál, egyértelmű utasítást kaptak a kórházak szeptember 8-án (azért tudom, mert én 9-én szültem), hogy a kísérőt be kell engedni.
2020. nov. 13. 20:34
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

9-es, itt a link a határozathoz :)

[link]

2020. nov. 13. 20:35
 16/22 anonim ***** válasza:
83%
De leírtam az 5-ös valaszomban, mit kell tenni :)
2020. nov. 13. 20:36
 17/22 anonim ***** válasza:
79%
14. vagyok. Igen, ez az, amit a 15-ös linkelt. Na hagyjátok magatokat.
2020. nov. 13. 20:38
 18/22 anonim ***** válasza:
71%
Ha esetleg benne vagytok helyi kismamás csoportba, oda is be lehet tenni, kérve a többieket, hogy ők is küldjék el. Hidd el, meg fogjàk engedni, hogy apuka bent legyen.
2020. nov. 13. 20:41
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
De jo nektek, hogy vannak ilyen jogaitok. Eljetek vele! Itt nalunk Szlovakiaban szuksegallapot van ervenyben, mar a szulesfelkesziton kozoltek velunk, hogy bizony mivel eletbe lepett dolog, az a helyzet, hogy latogatasi tilalom lesz valszeg egesz evben a korhazban, illetve apas szules sem lehetseges. Meg negativ covid teszttel sem, mert lehet ma, tegnap negativ, de aznap pozitiv! Es ne akadj ki.. Az ajton csak a kismama lephet at, illetve az ott dolgozok. Mi mar elengedtuk, jovoheten szulok, elso baba... :(
2020. nov. 13. 23:45
 20/22 anonim ***** válasza:
75%

Az 1997-es egészségügyi törvény a kapcsolattartás joga alatt kimondja,hogy “ Hasonlóképpen a szülő nő megjelölhet egy olyan nagykorú személyt, aki a vajúdás és a szülés során folyamatosan mellette lehet.”

Tehát hajrá, érvényesítsétek a jogaitokat.

Egy eü. dolgozó :)

2020. nov. 14. 06:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!