Fel lehet keszulni a csaszari mutetre mentalisan?
Programozott csaszarom lesz jovoheten egezsegugyi okokbol. Nagyon felek a mutet tudatos reszetol hogy ebren let es kozben vagnak, nem e kapok panikrohamot vagy hogy hogy reagalnam le a helyzetett. Elso baba.
Lehet ra keszulni tudatosan? Vagy akkor ott abban a pillanatban ez a felelem elis fog tunni?
Nem leszel tudatodnál, mert a normális helyen betolnak egy jó adag nyugtatót.
Adj pénzt a nővérnek, és kérj egy adag Haloperidolt!
Én nem kaptam nyugtatót, nem is akartam volna.. semmivel nem jobb ha kiütnek. Szerintem nem lehet rá felkészülni, mert nem tudod előre milyen érzés lesz. De tény, hogy semmit nem fogsz érezni, csak egy kis ráncigálást. Gyorsan megvan, nem látsz semmit. De amikor felmutatják neked a babát annál jobb nincs.
Az már más dolog, hogy maga a császármetszést feldolgozni, nekem pl nagyon nehéz volt, lassan fél éve történt, de még mindig nem tudtam teljesen túltenni rajta magam (szintén eü okok miatt kellett).
Tudom, ezzel nem nyugtattalak meg.. de én így gondolom. Pánikrohamot nem fogsz kapni, az is biztos, akkor már teljesen másra fogsz gondolni.
Tényleg nem fogod érezni a vágást. Közben kommunikálnak majd veled az aneszteziológusok, meg kapsz infúziót, ha látják, h.nyugtalan vagy, kapni fogsz észrevétlenül nyugtatót.
De eközben várod majd, h.kivegyék a babádat, ez szerintem eltereli a figyelmet a többi dologról. (nekem legalábbis)
Amikor megmutatták, szuper érzés. Ezek után meg az érzelmi töltet visz át a műtét végéig.
Utána, amikor kimegy az érzéstelenítő, fàjni fog a seb. Ez nem titok. De kibírható. Ígyál sok folyadékot a műtét után. Nekem szűrt 25%os almalevet ajánlottak. Abban van cukor+folyadék, így lesz energiád, amíg nem ehetsz. Nekem bevált.
Nekem az segített hogy teljesen kizárták a tudatombol. hagytam magam sodródni a pillanattal, nem gondoltam arra mi fog történni mi történik. Van valami doboz a fejemben ahol olyan mintha az űrben lebegnek.
Én az a típus vagyok akit a felkészülés meg az ateles csak felstresszel. Ma nagyon ezt promozzak, hogy mindent élj meg a születés körül, pedig nekem ez jött be.
2 sürgősségin vagyok túl, moat lesz a 3. Ezúttal program császárom decemberben (ha addig kihúzom)
Őszinte leszek. Nem vagyok izgulós típus. De a 2. császárnál mikor a műtőhőz értünk halálfélelmem lett.
Most nem a biztonságot nyújtó dokim fogja csinálni, szóval már most előre pánikolok.
Próbálom elhesegetni, meg mással foglalkozni, és majd a csm napján is így leszek addig a pontig mikor nem kerülők a műtőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!