Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Fel lehet keszulni a csaszari...

Fel lehet keszulni a csaszari mutetre mentalisan?

Figyelt kérdés

Programozott csaszarom lesz jovoheten egezsegugyi okokbol. Nagyon felek a mutet tudatos reszetol hogy ebren let es kozben vagnak, nem e kapok panikrohamot vagy hogy hogy reagalnam le a helyzetett. Elso baba.

Lehet ra keszulni tudatosan? Vagy akkor ott abban a pillanatban ez a felelem elis fog tunni?

2020. nov. 13. 17:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Engem megnyugtatott, hogy bikinivonal metszés lett, és plasztikai sebész varrta be, így alig van nyoma.
2020. nov. 13. 17:26
 2/12 A kérdező kommentje:
Engem maga a heg kinezete majd vagy utana fizikailag menyire megterhelo lehet stb nem zavar, az egy amitol felek hogy tudatomnal leszek ugye mutet alatt es nem tudom erre hogy lehet rakeszulni.
2020. nov. 13. 17:31
 3/12 anonim ***** válasza:
Mindenre rá lehet készülni, de abból semmit nem fogsz érezni, hogy vágnak, a hasadat el is takarják, tehát látni sem fogod. Nekem beadták a gerincembe a szurit, elkezdték csinálni, pár perc múlva megmutattak nekem egy gyereket, olyan hamar történt, hogy azt hittem nem is az én lányom, mert azt gondoltam ennyi idő alatt nem lehet kikapni, de ő volt természetesen, utána összestoppoltak, semmi gond nem volt. A lábad nem mozog majd egy darabig, az fura érzés. Szerintem ezerszer jobb így a császár, mint altatásban, én mindig hányok altatás után sokáig, ettől meg nem volt semmi bajom.
2020. nov. 13. 17:38
 4/12 anonim ***** válasza:
23%

Nem leszel tudatodnál, mert a normális helyen betolnak egy jó adag nyugtatót.

Adj pénzt a nővérnek, és kérj egy adag Haloperidolt!

2020. nov. 13. 17:55
 5/12 anonim ***** válasza:
35%

Én nem kaptam nyugtatót, nem is akartam volna.. semmivel nem jobb ha kiütnek. Szerintem nem lehet rá felkészülni, mert nem tudod előre milyen érzés lesz. De tény, hogy semmit nem fogsz érezni, csak egy kis ráncigálást. Gyorsan megvan, nem látsz semmit. De amikor felmutatják neked a babát annál jobb nincs.

Az már más dolog, hogy maga a császármetszést feldolgozni, nekem pl nagyon nehéz volt, lassan fél éve történt, de még mindig nem tudtam teljesen túltenni rajta magam (szintén eü okok miatt kellett).

Tudom, ezzel nem nyugtattalak meg.. de én így gondolom. Pánikrohamot nem fogsz kapni, az is biztos, akkor már teljesen másra fogsz gondolni.

2020. nov. 13. 18:01
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem fogod érezni a vágást. Közben kommunikálnak majd veled az aneszteziológusok, meg kapsz infúziót, ha látják, h.nyugtalan vagy, kapni fogsz észrevétlenül nyugtatót.

De eközben várod majd, h.kivegyék a babádat, ez szerintem eltereli a figyelmet a többi dologról. (nekem legalábbis)

Amikor megmutatták, szuper érzés. Ezek után meg az érzelmi töltet visz át a műtét végéig.

Utána, amikor kimegy az érzéstelenítő, fàjni fog a seb. Ez nem titok. De kibírható. Ígyál sok folyadékot a műtét után. Nekem szűrt 25%os almalevet ajánlottak. Abban van cukor+folyadék, így lesz energiád, amíg nem ehetsz. Nekem bevált.

2020. nov. 13. 18:11
 7/12 anonim ***** válasza:
32%
Mi a fenének ehhez nyugtató? Nyilván nem akarom a babát kiütni születése előtt 10 perccel. Nem azt mondom, hogy nem féltem, mert egy egészséges félelem mindenkiben van egy műtét előtt, de ez teljesen rutin, nem szokták elrontani.
2020. nov. 13. 18:12
 8/12 anonim ***** válasza:

Nekem az segített hogy teljesen kizárták a tudatombol. hagytam magam sodródni a pillanattal, nem gondoltam arra mi fog történni mi történik. Van valami doboz a fejemben ahol olyan mintha az űrben lebegnek.

Én az a típus vagyok akit a felkészülés meg az ateles csak felstresszel. Ma nagyon ezt promozzak, hogy mindent élj meg a születés körül, pedig nekem ez jött be.

2020. nov. 13. 18:34
 9/12 anonim ***** válasza:

2 sürgősségin vagyok túl, moat lesz a 3. Ezúttal program császárom decemberben (ha addig kihúzom)

Őszinte leszek. Nem vagyok izgulós típus. De a 2. császárnál mikor a műtőhőz értünk halálfélelmem lett.

Most nem a biztonságot nyújtó dokim fogja csinálni, szóval már most előre pánikolok.

Próbálom elhesegetni, meg mással foglalkozni, és majd a csm napján is így leszek addig a pontig mikor nem kerülők a műtőbe.

2020. nov. 13. 19:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem is programozott császárom volt egy éve. Én úgy éreztem fel vagyok készülve,amúgy sem vagyok egy rinyálós típus,boldogan mentem,egy órán belül láthatom a fiam, nevetgéltünk,viccelődtünk műtétre várva. Volt már előtte sajnos 2 műtétem,mondjuk ott altattak,abba sem haltam bele. Szóval ilyen lelkiállapotban voltam még akkor is amikor megkaptam az érzéstelenítőt a gerincembe,az sem fájt,megdicsértek milyen ügyesen görbítettem a hátam a hatalmas hasammal,jó volt a hangulat. De utána hirtelen valami történt és én totál bepánikoltam. Elkezdett nagyon zavarni ahogy lekötöznek,hátra döntenek leszíjazva,nem érzem a lábam stb. Pillanatok leforgása alatt rosszul lettem,szédültem,remegtem,fal fehér lettem. Beszélni nem nagyon tudtam,pedig folyamatosan próbáltak kommunikálni velem,nyugtatni. De én csak azt motyogtam,hogy rosszul vagyok és halálra rémült tekintetet vágtam. Aztán csak kibirtam addig amíg kiemelték a fiam,a rángatás,ráncigálás,mintha a belső szerveimet cibálnák ki belőlem teljesen kikészített. Fel akartam állni,menekülni,de még a lábamat sem éreztem. Borzalmas volt. Az altató orvos folyamatosan fogta a kezem,beszélt,mondta mindjárt kiveszik a babám és azonnal tud segíteni nyugtatóval,addig tartsak ki. Ahogy kint volt kaptam a nyugit,azonnal odatették a fiam és jobban lettem. Úgy hogy én azt mondom felkészülni nem lehet rá,de szerintem az én reakcióm nem olyan gyakori,fogalmam sincs mi volt velem. A szülésznő kivitte a fiam a férjemnek,mert vele töltötte az aranyórát és elmesélte neki mi zajlott a műtőben,nagyon meglepődött,megijedt hogy mi történt,mert marhára nem ilyen hangulatban váltunk el 40percel ez előtt. De nem azért irtam le ezt a történetet,hogy megijesszelek. Szerintem ez nem gyakori eset,hogy valaki ilyen szinten bedarázik.
2020. nov. 13. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!