Ha egy 2 év körüli gyermek ököllel üti a fejét az mentálisan retardált?
Kérlek ne viccejétek el, a kérdés komoly
A fiam szokta csinálni, de csak jobb oldalon , a jobb kezével párszor beleüt a fejébe. Játék közben. Pl a kidobó, kis lasztikkal, itthoni közös játék során. Ill tegnap előtt a játszón is megesett csúszdázás közben.
Most voltunk kb a 6. dokinál, ilyen olyan vizsgálatokon, de edfig semmi.
Beszéde nagyon lassú.
Magyarból max 60 szó a szókincse.
Németül viszont szivesebben beszél ,de nagyon keveset.
Aki látott már hasonlót kérem írjon.
Ha németül beszél, akkor gondolom kétnyelvű. Náluk normális hogy nehezebben indul meg a beszédük.
Amúgy meg én nem látom problémának ezt a fejütögetést, főleg ha orvosok is vizsgálták. De igazából konkrét eredmény is hozó pszichológiai vizsgálatokat majd csak 5-6 éves kora környékén tudnak készíteni.
Ambivalens kotodesi zavarok okozhatják ha mentalisan egeszseges a gyerek
Amikor anya hol elutasito hol elfogado, a gyerek hol fél, hol nem. Ez a zavar is vezethet fejütogeteshez.
Nem hasbol irtam.
Komolyan azon aggódsz, hogy a KÉT éves fiad "csak" 60 szót tud MAGYARUL? Ezt nem akarom elhinni.
Egyébként lehet, hogy autista. De azt inkább később lehet megállapítani.
Az én fiam ennyi idősen a szekrényajtóba verte a fejét, mert tetszett neki, ahogy zörög... Kis izomagy. Semmi baja amúgy.
60 szó 2 évesen pedig egyáltalán nem kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!