Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki, mikor szült végül?

Ki, mikor szült végül?

Figyelt kérdés
Akiknél a mensi időpont,nem volt teljesen biztos (2 hét eltérés), s az uh adatok alapján a babát 2 héttel nagyobbnak mérték, végül, mikor szültek?
2020. nov. 9. 07:44
 1/3 A kérdező kommentje:

Úgy értem, a mensi alapján számolt dátuj körül, vagy az uh adatok alapján számolt dátum alapján?

Mert, nálunk, még mindig a mensi alapján számoltat veszik alapul. Vagy, ennyit simán tévedhet az uh?

2020. nov. 9. 07:47
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Engem október 5.-re írtak ki de szeptember 13.-án született a baba. Pont aznap töltöttem a 38.hetet.

A másik babánál április 12.-re írtak ki de március 31.-én született 38.hétre.

A doki is mondta a 35.heti ultrahangon, hogy sanszos, hogy előbb jön a baba. Csütörtöki napon volt az első ctg. Ott már mutatta a fájást. A doki megvizsgált de zárt volt a méhszáj sőt a baba feje is nagyon fenn volt még. Jóslónak mondta. Ahoz képest szombaton már elfolyt a magzatvíz.

A mensi alapján 38 hétre született az uh mindig egy héttel előrébb volt a baba. Én személyszerint az uh-nak hittem.

2020. nov. 9. 08:13
 3/3 anonim ***** válasza:
A 12. heti UH a legjobb támpont, ha az ott egy-két hetes már az eltérés, akkor érdemes szólni, hogy írják át. Utána viszont egyre jobban különböznek, hiszen van, amelyik pl. 2 kilóval vagy 45 centivel, és van, amelyik 4 kilóval vagy 60 centivel születik. Szóval az UH csak egy átlag mérethez számított kort mutat, de a normális tartományba kb. olyan 2 hét plusz-mínusz belefér. Azon kívül más is befolyásolja a szülés időpontját, nem csak a mérete és kora, tehát ha koraszülött lesz vagy túlhordják nem feltétlenül azért van természetesen, mert elszámolták. Elég kevés gyerek születik pont a kiírt időben. Az a veszélye az elszámolásnak, ha befektethetnek indítani, pedig még maradhatna, vagy neadjisten kikapják hamarabb, mert túl kicsi. Mondjuk ha nagyobb és hamarabb jön netán, abba nem fognak belekötni :)
2020. nov. 9. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!