Készüljek hálapénzzel?
Ezen vacillálok..
Férjem nem adna..
Igazából nekem tök mindegy, jobb lenne, ha nem kéne arra is kiszórni a pénzt, ráadásul kevéssel nem érik be, úgy tudom a nagyon minimum a 100ezer Ft.
Magánba járok a vizsgálatokra, az alkalmanként 15ezer Ft. Akihez járok, ő a kórházban a főorvos. Nincs kizárva, hogy a nagy napon épp ő lesz bent. Még a nyáron szólt, hogy ő nem vállal szülést, mármint fogadni nem lehet...meg amúgy egyébként sem, nem? Nem tudom.
Nos, meghozták az új "törvényt" is, hálapénzt adni és elfogadni büntetendő. Folyamatosan emelik a fizetésüket is..
Ezekután is "elvárják" a hálapénzt?
Az én dokimról épp most hallottam egy nyári történetet, hogy szülés után ment látogatni, minden rendben van-e, majd konkrétan közölte, hogy várja őket a Papírokkal a valamelyik szobában.
Én csak azért vacillálok egyébként, mert ha nála szülök, és mivel ő a dokim, és mondjuk nem adnék neki, akkor lehet kellemetlenül érezném magam, amikor újra elkezdek hozzá járni.
Ha előre felkéred akkor kell csak adni. De akkor kötelező. Te kérted, miattad rohant be az éjjeli alvasbol, állt fel a családja mellől... Vagy épp véletlen pont ott dolgozik. Mindegy, felkérted akkor jár neki.
De ugye nálad nem ez a helyzet. Hanem ez:
Ha véletlenül pont ő van ott de előre nem beszélted meg akkor semmit sem kell adjál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!