Készüljek hálapénzzel?
Ezen vacillálok..
Férjem nem adna..
Igazából nekem tök mindegy, jobb lenne, ha nem kéne arra is kiszórni a pénzt, ráadásul kevéssel nem érik be, úgy tudom a nagyon minimum a 100ezer Ft.
Magánba járok a vizsgálatokra, az alkalmanként 15ezer Ft. Akihez járok, ő a kórházban a főorvos. Nincs kizárva, hogy a nagy napon épp ő lesz bent. Még a nyáron szólt, hogy ő nem vállal szülést, mármint fogadni nem lehet...meg amúgy egyébként sem, nem? Nem tudom.
Nos, meghozták az új "törvényt" is, hálapénzt adni és elfogadni büntetendő. Folyamatosan emelik a fizetésüket is..
Ezekután is "elvárják" a hálapénzt?
Az én dokimról épp most hallottam egy nyári történetet, hogy szülés után ment látogatni, minden rendben van-e, majd konkrétan közölte, hogy várja őket a Papírokkal a valamelyik szobában.
Én csak azért vacillálok egyébként, mert ha nála szülök, és mivel ő a dokim, és mondjuk nem adnék neki, akkor lehet kellemetlenül érezném magam, amikor újra elkezdek hozzá járni.
Ha nem vállal szülést, akkor miért kellene adni?
Nem adnék.
Tehát, ha nem fogadok orvost, hanem annál szülök, aki épp bent van, akkor nem elvárható?
Gondoltam ajándékcsomagra is (közel lesz a Karácsony is), de azt mondják vagy pénzt vagy semmit.
Anyukám anno kapott paraszolvenciát néha, millió évvel ezelőtt, és ugyanúgy örült egy kávés ajándékcsomagnak, virágnak. Tény hogy ő nem szülész volt, és nem kapott soha 100ezreket, max 5-10... kérdezz rá.
Anyukám egyik kedvenc betege a néni volt aki a 2 hét alatt míg bent volt, mikor elment a büfébe, vett anyának minden nap egy kávét a sajátja mellé.
Szóval ha normális ember, akkor nem vár el semmit. Aki meg a kicsit nem becsüli, a nagyot nem érdemli.
Sosem kérdeztem rá, hogy mennyit kell fizetni.
Annyit adsz, amennyit tudsz.
De amúgy ha megmondja mennyi, kérj számlát... :D
8: :D :D
Köszi mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!