Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Más is így van vele?

Más is így van vele?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan megkérdezték tőlem, hogy mért fogadtunk orvost. Minek doptam ki az ablakon százezreket?

Az első szülésem katasztrófa volt. Sőt borzasztó.

Elfolyt a magzatvíz de nem tágultam így oxit kaptam négy órán keresztül. A fájdalom elviselhető volt. De a nővérek az orvosok és a szülésznők borzalmasak. Mindenkivel lekezelően bunkón viselkedtek. Többek közt velem is.

Hat órát voltam a ctg-n. Felültem mert nagyon kellett pisilnem és a nővér ordibált velem, hogy mit képzelek ha leesik a földre a műszer fizethetek milliókat. Hát basszus. Inkább katéterezett, mert azt mondta macerás ha leveszik rólam és újra felteszik. Jó oké. Tehát a 12 órás vajúdá alatt egyszer vizsgált meg az orvos. Benn beszélgettek a nőverek a szobájukban az orvos ledig aludt mert fáradt volt. A szülés után összevarrt. Kávéval a kezében. Siralmas volt. Ez egy vidéki kórház.

Három hónapja szültem Budapesten. Az orvosom végig alapos és jófej volt. Szülés alatt ott volt végig velem. Félóránként rámnézett. Havonta jártam hozzá terhesgondozásra. A vajúdás más volt. Mosdóba is engedtek nagyon aranyosak voltak a nővérek.

Mikor megszültem 48 órát töltöttük benn. Minden reggel nálam kezdett az orvos.

Igen fizetnem kellett érte de emberszámba vettek. Volt valakinek hasonló története?

2020. nov. 5. 09:03
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak egy gyerekem van de fogadtam orvost a szüléshez. Több oka volt. Nem szerettem volna a körzeti kórházban szülni és azt akartam, hogy olyan legyen ott velem aki ismer, végigkísérte a terhességem. Ha meg lett volna egy olyan szülésem előtte mint neked, akkor szülésznőt is fogadtam volna.

Szerintem senkinek semmi köze ehhez. Ha te így érezted jónak és megtehetted akkor a te dolgod. Ne turkáljanak a pénztárcádban

2020. nov. 5. 09:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Rám is furán néznek sokan emiatt, de én emiatt szültem magánkórházban. Sok hasonló történetet hallottam, mint a tiéd, és én azt mondtam, nem kockáztatok. Csodás szülésélményem volt, most se döntenék másképp. A másodikat is ott fogom szülni, ugyanazzal a dokival és szülésznővel
2020. nov. 5. 09:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is az van h vidéki megyeszékhely közelében lakom, már a terhesgondozás olyan volt, hogy inkább megszultem volna otthon. Meg amiket hallottam azoktól akik ott szültek...

Ezért a kiírt időpont előtt egy héttel bereltunk Bp-n lakást egy kórház közelében, és oda mentünk be mikor megindult a szülés.

Senkinek nem fizettem, normalisak boltja, senki nem firtatta miért vagyok ott.

2020. nov. 5. 09:21
 4/9 A kérdező kommentje:

Persze. Nekem így jó volt. Nem mondom rosszul esett odaadni a dokinak másnap azt a rengeteg pénzt de végig ott volt. Mindig számíthattam rá.

A kórházról nem is beszélve ég es a föld. A nővérek hozzáállása és tisztaság téren is.

2020. nov. 5. 09:22
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

3 gyereket szültem ügyeletben, és semmi rossz élményem nincsen. Legalábbis semmi olyan, amin a hálapénz segíthetett volna.

Mondjuk sose kérdeztem senkit, minek fizet az orvosnak, mert tudom, hogy kisebbségben vagyok, és azt is hallom, hogy sokaknak van hozzád hasonló élménye. De hidd el, pénz nélkül is működhet.

2020. nov. 5. 09:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Működhet de nem mertem. Kilenc év utám mertem babát vállalni annyira megviselt.
2020. nov. 5. 09:46
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

#5: szerencséd volt, vagy szerencsés helyen laksz ahol jó a körzeti kórház.

Mi amiatt fizettünk mert csak így mehettünk a választott állami kórházba. Az orvos mindegy lett volna, ügyeletes is jó.

2020. nov. 5. 10:34
 8/9 anonim ***** válasza:
65%

Egy forintot sem voltam hajlandó egy ilyen természetes folyamat miatt, amit ráadásul én viszek véghez fizetni.

Nagyon nagyon kedvesek voltak velem az elejétől a végéig, folyamatosan figyeltek rám, de hagytak vajudni a párommal, amikor szoltam rogton jottek. Külső belső varrásra is szükség volt, más beavatkozás nem történt.

Hajnalban szultem, az ugyeletes orvos delelott mielott hazament bejott megkerdezni hogy vagyok. Majd 2 nap mulva mielőtt haza mehettünk megnezett, hogy minden rendben van-e a varratokkal.

2020. nov. 5. 14:55
 9/9 anonim ***** válasza:
Én azért fogadtam orvost, hogy abban a kórházban szülhessek ahol szeretnék, mivel nem az volt a körzetes kórhazam. Mindennel meg voltam elégedve.
2020. nov. 5. 15:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!