Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek nem meggondolatlan...

Szerintetek nem meggondolatlan az olyan ember, aki 22-25 évesen bevállal 2 gyereket, ahelyett, hogy tanulna még stb?

Figyelt kérdés

én soha nem értettem az olyanokat, akik inkább szülnek ahelyett,hogy tanulna és megadná az esélyt arra,hogy a gyerekének idővel többet megadjon.

Sokan úgy vannak,hogy "krízishelyzetben" inkább még szül egyet, mintsem tegyen azért,hogy könnyebb legyen majd később.

Szerintetek nem buta az ilyen ember? Szülni lehet 3-4 évre rá is

2010. aug. 9. 14:56
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul ez az új hullám, hogy 30 előtt nem szabad szülni.... ez a nevetséges....
2010. aug. 10. 13:31
 32/37 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon igazat adok mindenkinek.

Én pont 22 és 25 évesen szültem. Érettségim van, és nem is vágytam többre. Én a gyerekeimért élek, még ha ez parasztnak is hangzik. Most 32 vagyok és képzeld még egy gyereket szültem. És annak ellenére hogy szinte sose kellett dolgoznom (férjem nem akarta, jól keres, pedig igaz maszek de nem diplomás hanem szakmunkás!). Két gyerek után lett házunk, szép autónk, külföldi nyaralások.

És még csak segitségünk sem volt.

Nem kell ahhoz hidd el diploma hogy vidd valamire. Sőt sok diplomást ismerek, akinek negyede nincs meg mint nekünk. Az a baj,hogy ma túl nagyra tartsák a diplomát. Minden sz@r munkára kérik, aztán meg olyan is a fizetése. Akkor meg minek? Hidd el egy jó szakmával nagyon is jól lehet keresni!

2010. aug. 10. 14:18
 33/37 anonim ***** válasza:
83%

18 évesen ismertem meg a férjem, 23 voltam mikor összeházasodtunk, ő 27. Én akkkor már 2 éve dolgoztam, biztos állásom volt/van (fegyveres testületnél) a férjem diplomás építőmérnök! Vettünk egy kis kertes házat, összeházasodtunk, és 24 évesen szültem a lányomat, most 26 vagyok és 16 hetes terhes a másodikkal! A gyerekemnek és a leendőnek is mindene megvan, nyaralni is eljutottunk idáig minden évben, nem mondom, hogy nem voltak nehéz időszakok, de szerintem ezt 40 éves fejjel sem lehet igazán elkerülni.

És örülök neki, hogy a gyerekeimnek nem a nagymamája leszek, hanem az anyukája, aki fiatal és jófej és csinos!

em akarok ezzel megbántani egy 30 fölött szülőt sem, hisz mindenki a maga útját járja, de ilyenkor mindig a sógornőm jut eszembe, aki szintén terhes 13 hetes és 38 éves! A gyereke ballagásán jó ha a nagymamának fogják nézni!

És hogy tanulhatnánk még mi fiatal anyukák. Igen a baba mellett is nagyon jól lehet tanulni, vagy akár utána is. Az én szakmámban pl bármikor lehet tanulni, amikor az ember csak késznek érzi rá magát. És nem hiszem hogy ha vissza megyek dolgozni 28 évesen, olyan hűde nagyon öreg lennék a tanuláshoz.

Inkább azt kérdezd meg hogy nem felelőtlenség-e olyannak gyereket szülni aki már az első kettőt is segélyből tartja el.

2010. aug. 10. 14:59
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Csak egy példa, arra, hogy előbb legyen diploma, aztán egzisztencia, végül gyerek: Ismerősöm elvégezte a főiskolát, utána több OKJ-s képzést is. Elkezdett itthon dolgozni. Mivel kisvárosban élünk, a fizetések nem eget verőek. Költözni nehézkes, hiszen az itteni házak áráért máshol lehet, hogy egy sokadik emeleti gartont kapnánk.. Tehát dolgozott, de mikor látta, hogy itthon nem mennek a férjével egyről a kettőre (szintén 2 diplomás), úgy döntöttek "szerencsét próbálnak " az USA-ban. Úgy volt, hogy csupán 2-3 évre mennek, aztán ha összegyűjtöttek elegendő pénzt, hazajönnek. Akkor volt a nő 31 éves... Aztán csak teltek az évek, ők kint dolgoztak, de ugye ott se minden arany, így maradtak még egy évig, meg még egyig... végül 10 év lett belőle. Közben a gyerekvállalás nem is volt téma, nem igazán engedhették volna meg maguknak. Most a nő 42 éves, gyerekük nincs, már nem is valószínű, hogy lesz. Pénz, paripa, fegyver már megvan, csupán a gyerek hiányzik... Megérte szerinted?????
2010. aug. 10. 19:00
 35/37 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Talán elszégyelted magad??

2010. aug. 10. 22:16
 36/37 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, biztosan vannak rossz példák is, de ha megnézed az én két kamasz gyermekemet, akiket a húszas éveim legelején szültem, akkor megváltozik a véleményed. Megvan mindenük, okosak, boldogok.

És nem potyogtak ki maguktól. Feltételezem nem szültél még. és a szüleidet hibáztatod, hogy nem kaptál meg mindent, mert fiatalon vállaltak téged?

Nem szabad általánosítani!

2010. aug. 11. 04:43
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én most vagyok 23, februárra várom a babámat (addigra betöltöm a 24-et). Már van egy diplomám, most csinálom a másodikat. Mellette most még dolgozom is. Nem mondom, hogy könnyű lesz jövő május-júniusban egy 3-4 hónapos baba mellett államvizsgára készülni, de meg fogom oldani. Sok segítségem nincs, mert édesanyám nemrég elhunyt, a párom szülei pedig 350 km-re laknak tőlünk. De itt a férjem, és rá biztosan számíthatok.

Az egyetemen egyébként rengeteg olyan nő van, akik mostanában szültek, vagy fognak szülni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem függ össze szorosan a tanulás és a gyerekvállalás. Mindössze jó szervezés, és időbeosztás kérdése. Na meg persze akarat is... Mert ha az nincs, akkor úgyis mindegy szerintem.

2010. aug. 13. 09:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!