Szerintetek nem meggondolatlan az olyan ember, aki 22-25 évesen bevállal 2 gyereket, ahelyett, hogy tanulna még stb?
én soha nem értettem az olyanokat, akik inkább szülnek ahelyett,hogy tanulna és megadná az esélyt arra,hogy a gyerekének idővel többet megadjon.
Sokan úgy vannak,hogy "krízishelyzetben" inkább még szül egyet, mintsem tegyen azért,hogy könnyebb legyen majd később.
Szerintetek nem buta az ilyen ember? Szülni lehet 3-4 évre rá is
20 éves vagyok,bár nincs még gyerekem,de tervezzük.Saját házam és autóm van,önerőből minden teljesen hitel mentesen.
Igaz,13,5 éves korom óta dolgozok,de mindenem megvan,mondhatni.A házamon lenne mit csinálni(bár nagyon szép és jó állapotú)de ha mindig arra várok,hogy kész lesz,sose lesz gyerekünk!Mert egy magánház sosincs kész..
Például az ilyen helyzetben szerintem jó,ha az ember fiatalon lesz anyuka/apuka.
20/L
Szia!
Én 25 éves vagyok és a második babámmal vagyok várandós, tavaly szültem a kislányomat és idén szeptemberben a kisfiamat. Nem tudom, hogy hallottál-e arról, hogy gyerek mellett is lehet tanulni? Én októberben diplomázom és e mellett itthon dolgozom mellékállásban. Meg van mindenünk, lakásunk... stb., nincs hitelünk, boldogok vagyunk, idén kezdjük az építkezést. Én mindent meg fogok adni a gyerekeimnek és a családomnak. Szóval nevezz butának, vagy aminek akarsz, de hidd el rólad is meg van a véleményem.
Hát ez a kérdés több mint nevetséges! Először is had döntse már el mindenki hogy mikor akar gyereket és hogy éppen a nagymamája vagy az anyukája akar lenni babájának. Én nem bántam meg, hogy fiatal anyuka vagyok és a tapasztalatom is az hogy ebből később is csak előnyöm származhat.
Mindig így terveztem hogy fiatalon szeretnék szülni és ezért az életemet is így alakítottam!
Ha valakinek nem tetszik hogy neki nem jött össze csak mondjuk 30 felett ne nézze már le a fiatal anyukákat. Mi sem divatból szülünk fiatalon, csak mondjuk nekünk lehet hogy ez az életcélunk nem az 5 diploma, mi megelégszünk egyel is! :)
Miért, gyerek mellett nem lehet tanulni? Nem lehet sokra vinni?
Nem vagy komplett, ilyet kérdezni..
Amúgy meg 2 diplomával nem lehet valaki munkanélküli? De igen. Én is. És van egy harmdik szakmám is, mégsincs munka...
Szóval a "gazdagság" egyáltalán nem a tanultságon alapszik...
Nem meggondolatlanság, ha ésszel csinálja az ember. Egyébként ha mindenkinek diplomája lenne, vége lenne a világnak! Nem lenne, aki dolgozzon!!!
23 éves vagyok, van egy 7 hónapos babán, aki tervezett, és házasság után jött. Van érettségim, 4 okj-s szakmám. Üzletvezetői pozícióból mentem el szülni. Férjem egyéni vállalkozó (tehát 8 általános, meg egy szakma, mégis jobban keres, mint sok diplomás). Tény, és való, saját házunk nincs, de 3 éve vettünk építési telket, csak gyarapítsuk a pénzünket, hogy minél kevesebb hitel kelljen, és minél kevesebbet kelljen fizetni a banknak. Van saját autónk, mindkettőnknek jogsija, és minden évben jut egy kicsi, pár napos nyaralásra. És egyébként gondolkozom rajta, hogy el kéne menni főiskolára.
De ne felejtsük el, az se kevés pénz, mert hiába államilag finanszírozott, nem kevés pénz kell kiadni mellette. Nővérem is jár, nem fizetősre, mégis a gatyájuk rámegy.
Szia
25 éves vagyok, 2 gyermekem van. 21 évesen végeztem a fősulin, egy évet dolgoztam, mikor jött az első baba. Ekkor már házasságban éltünk, a párom 6 évvel idősebb. Van házunk, autónk hitel nélkül!
Nem hiszem, hogy felelőtlen szülők lennénk. Nem hiszem, hogy felelőségteljesebb az a fiatal, aki elbulizza a 20-as éveit, majd 30 évesen felvesz hitelt 20-30 évre, és 35 évesen elkezd meddőségi kezelésre járni, mert 15 évnyi fogamzásgátló azért megtette a tartós hatását ... és a gyermeke esküvőjén (ha megéri), akkor már beteges vénember/vénasszony lesz, nemhogy tudjon segíteni, majd az unokák mellett.
23éves vagyok, 5évnyi szakmai munkatapasztalat, OKJ felsőfokú, diploma másfél év(egy vizsgám csúszik:S), erősen gondolkodok egy mérlegképes adótanácsadói szakképzésen(2éves, így ha az égiek is úgy akarják diplomám is lesz, nem csak az okj a záróvizsgára), van egy házunk, nincs hitelünk, és ezek mellé 13hónapos totyogó és 20hetes pocaklakó.
Ezek szerint felelőtlen voltam...
Én meg attól a szövegtől akadok ki, hogy "nem tudok mindent megadni a gyereknek"
Miért is kellene? Én sem kaptam meg mindent, mégisz szép, boldog gyerekkorom volt. A boldogságot nem lehet pénzen és diplomán megvenni. Az elkényeztetettekből mi lesz később? Soha nem lesznek önállóak és tényleg a szülőkre szorulnak majd....
Mielőtt azt gondolnád, hogy valami 6 osztályos vagyok,nem. Van diplomám, okj-s képzésem, nyelvvuzsgám, férjemnek 2 diplomája, de nem ezért vagyunk boldogok.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!