Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerintetek nem meggondolatlan...

Szerintetek nem meggondolatlan az olyan ember, aki 22-25 évesen bevállal 2 gyereket, ahelyett, hogy tanulna még stb?

Figyelt kérdés

én soha nem értettem az olyanokat, akik inkább szülnek ahelyett,hogy tanulna és megadná az esélyt arra,hogy a gyerekének idővel többet megadjon.

Sokan úgy vannak,hogy "krízishelyzetben" inkább még szül egyet, mintsem tegyen azért,hogy könnyebb legyen majd később.

Szerintetek nem buta az ilyen ember? Szülni lehet 3-4 évre rá is

2010. aug. 9. 14:56
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
81%
szerintem nem buta. Nagyon sokan vannak, akik mindenáron szülni akarnak 25 éves korukig. Kinek a pap, kinek a paplan....
2010. aug. 9. 14:59
 2/37 anonim ***** válasza:
78%

Jól teszi, aki korán vállal gyermeket. Nem tartom meggondolatlannak.

Ilyenkor még több nagyszülői, rokoni segítségre is számíthat, így könnyebben tanulhat is a kicsi mellett. Mert ugye manapság már 35-40 évesen is kell tanulnod, továbbképezned magad.

2010. aug. 9. 15:02
 3/37 anonim ***** válasza:
79%
Az biztos, hogy én sem vállaltam volna be gyereket ennyi idősen. Főleg nem még többet, ha látom, hogy gázban vagyunk! De egyetértek azzal, hogy kinek mi a fontos...
2010. aug. 9. 15:02
 4/37 anonim ***** válasza:
75%

Nem, nem az.

Nem kell mindenkinek diplomázni. Szakmát pedig addig is lehet tanulni.

2010. aug. 9. 15:03
 5/37 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem nem meggondolatlanok és nem buták.Megtudnak adni a gyereküknek így is sok olyat,amit lehet,hogy egy gazdagabb,okosabb ember nem.Például a szeretetet és a nevelést.

Ismerek egypár gazdag embert,az egyiküknek két gyereke van,mindkettőt próbálta könyvből felnevelni.Nem sikerült.Eléggé rossz gyerekek lettek.Még változhatnak,de már nem sok esély van rá.

Ismerek egypár közepes vagyoni állapottal rendelkező embert,nekik még csak egy gyerekük van.A nő könyv nélkül,félig-meddig szegényen nevelte fel a gyerekét.Igaz,még azaz egy és fél éves csöppség változhat sokat,de nem hinném,hogy akkorát változik.Nagyon szeretetreméltó gyerek.És mindenkit megmutat,hogy ki kicsoda.Felvette az uborkákat,amiket ledobott a padról..és az anyja ezt mondta neki..csupán csak ezért.Amikor azt mondják neki,hogy:"Nem szabad!",akkor odafigyel,és nem csinálja tovább.Persze nem mindig hat a dolog,mert csököny az benne is van,dehát nagyon nyugodt kis teremtés.

2010. aug. 9. 15:06
 6/37 anonim ***** válasza:
77%

nem meggondolatlan! nem értem, miért hiszik sokan, hogy gyerek mellett megáll az élet. lehet nem egyszerű, de igenis lehet gyrek(ek) mellett tanulni, nagyon sok példa van rá.

én 23 éves vagyok, 10 hós a kislányom, folyamatban van a szakdogám, és a jogsit is most csinálom. és nem érzem úgy, hogy a babám bármiben is hiányt szenvedne csak azért, mert még nincs a diploma a kezemben.

hajrá fiatal anyukák!:)

2010. aug. 9. 15:11
 7/37 anonim ***** válasza:
57%

Én 19évesen szültem a fiamat,persze nem tervezett volt. Lassan 3éves lesz,mindenki azt kérdezi tőlem így 22évesen,hogy mikor jön a tesó?? Hát egy ideig biztos nem! Dolgozni akarok,értékelhető pénzt keresni,rengeteg hitelünk van,én így be nem vállalnék még egy gyereket.

Nem mondom,hogy megbántam,de a 2.gyerek várat még magára.

Nem röpködnék a plafonig egy újabb pozi teszt fölött!

8/37 A kérdező kommentje:

én nem arra gondolok,hogy aki fiatal az nem tud jól nevelni, sőt talán jobb ,mert nem parázik annyit mint egy idősebb.

Viszont én akkor sem tartom jó ötletnek,hogy valaki a 20 évei eleét azzal töltse,hogy potyogtat, ahelyett,hogy megalapozná a saját és családja jövőjét.

Azt látom,hogy az ilyen fiatal lelkes anyukák 10-15 év mulva koravén panaszkodó emberekké válnak és a gyermekeik isszák meg a levét. Mert épp a suliban a másik gyereknek szebb ruhát,nyaralást stb... tudnak a szülei adni.

És azok a szülők nem feltétlen szültek 22 évesen hanem inkább picit!!! később.

9/37 anonim ***** válasza:
67%
Te kérdező csak azért mert 25 évesig nem találtad meg a megfelelő párt-férjet azért nem kell lehurrogni senkit.Hülye vagy szerintem-legalábbis a kérdésed az.Ennyi.
2010. aug. 9. 15:14
 10/37 anonim ***** válasza:
92%
Nem hinném, hogy hülye vagy épp felelőtlen lenne emiatt bárki is! Én óvónőnek tanultam anno szakközépiskolában. Bár jelentkeztem fősulira, mégis inkább dolgozni kezdtem 18 évesen. Akkor még nem kellett hozzá a főiskola. "1 voltam, mikor a fiam született, 25, mikor a lányom. Anyagilag megtehettük, a férjem jól keresett... Közben vettünk kocsit, saját házat, stb... Közben jártam fősulira, mert jött az új törvény, kellett a diploma. A gyerekeim nem sínylették meg, hiszen az alapokat megtanultam szakközépben, levelezőre jártam, olyankor anyu vigyázott rájuk. Tudod, nem hiszem, hogy nálam sokat ért volna, ha rögtön főiskolára megyek... hiszen pedagógusként sem a fizetés nem volt sokkal több, karriert meg nem igazán lehet csinálni. Azóta már 4 gyerekem van, elvégeztem a tanítói főiskolát is 3 gyerek mellett... munkám viszont így sincs... Kisvárosban, vidéken nem igazán lehet a karrierre várni.
2010. aug. 9. 15:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!