Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Lehet, hogy a szülésindítás...

Lehet, hogy a szülésindítás miatt nem alszik jól a babám? Aki mesterséges oxitocint kapott, milyen a babátok/ nagyobb gyereketek?

Figyelt kérdés
Olvastam, hogy a mesterséges oxitocin milyen káros a magzatra, növeli az idegrendszeri problémák megjelenését, kötődési zavarokat okoz. Lehet, hogy emiatt nem alszik jól a 2,5 hónapos babám? Képtelenség letenni, nagyon sír. Félek a hosszútávú pszichés következményektől, örülnék, ha olvashatnék pozitív történeteket már nagyobb gyerekek anyukájától.

2020. okt. 24. 04:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nem vagyok napirend hívő, de esti rutin mindig volt. ( 1-2x maradt el) fürdés, masszázs, altató éneklése, csendben, sötétben szoptatás, már nem zajongunk olyankor, nincsenek nappali hangok, nem beszélek hozzá. Hálózsákban alszik, 19-20 fokban. Mindig így volt, mégis 2 hós korától alszik csak. Ja, és egy szobában alszom vele, most akarok a férjemhez visszaköltözni, mert már fogzás van, mégis maradt ez az éjjeli alvás. Persze nagy ritkán van valami nyűg, akkor többször kel, de nem jellemző. Szerintem is alkati kérdés. 9-es voltam.
2020. okt. 24. 12:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam végig a kommenteket.

Fiam 18hós.

Oxival indítottak, a maximum adaggal. Kötődés szempontjából jobban ragaszkodik hozzám, mint bárkihez a mai napig. 3szavas mondatokat mond. Kb 1 éves kora óta végig alussza az éjszakát (még fogzás idején is), elötte cicizni kelt fel 1-2alkalommal. A nappali alvásai is teljesen kiegyensúlyozottak voltak az első pillanattól.

Szerintem semmi összefüggés.

2020. okt. 24. 12:25
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindkét szülésemkor kaptam oxyt, igaz nem indításra, csak a végén. Az egyik borzasztó rossz alvó volt kicsinek, és most is az. A másik nagyon jó alvó első perctől kezdve. Nálam nincs összefüggés. A kicsi tőlem örökölte, mert én is ilyen "mormota" vagyok, a nagy az apjától,nekik kicsi az alvásigényük.
2020. okt. 24. 13:26
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

3 éves a lanyunk, indított szülés.

Addig kelt fel éjszakánként 70*, amig cicizett (2 év 2-3 hos volt), akkor terhes lettem megint, vereztem, így nem kapott mar cicit. Egyik napról a másikra vegigaludta az ejszakat, nappal kb 1,5 eves korától egyáltalán nem alszik.

Szerintem hülyeség ez az oxis teoria. Unokatesom is kapott, ott alapbol rengeteget aludt a baba, nappal is, ejjel is. Ugyanolyan idős, mint a lanyunk.

2020. okt. 24. 14:15
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Holt nyugodt, bárhol bármilyen körülmények között elalszik (már 4,5 éves)
2020. okt. 24. 16:24
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ! ☺️ Ezek szerint nincs összefüggés, örülök, bár tényleg jó lett volna ha végre van magyarázat arra, hogy nappal miért nem hajlandó becsukni a szemét.
2020. okt. 26. 00:18
 17/17 anonim ***** válasza:
Ameg vartad, mrnnyire volt aktiv? Az en nagyobbikom rengeteget mozgott, 3 eves koraig nagyon rosszul aludt, 4,5 eves kora ota alussza at az ejszakat szinte minden nap, azota viszont o alszik legjobban negyunk kozul. A kicsinel sokkal jobban elkulonultek a varandossag alatt az alvos es ebrenleti ciklusok, o sokkal tobbet aludt is, konnyebben leteheto, jobban alvo baba kezdettol, bar 3-4x igyis ebred, most 1,5 eves lesz, mostanaban azert nem ritkan egybenalszik 4-7 orakat. Egyebkent a naggyal kaptam mesterseges oxytocint a kitolasi szaknal, a kicsinel nem. En nem tudom, hogy van-e osszefugges, sokalt agyaltam ezen anno en is, aztan egyre tobb haboritatlan otthonszulesrol olvastam nulla beavatkozassal, a gyerek megis tobbemberes. A nagyomat anno amugy tenyleg nem lehetett lerakni, rengeteget hordoztam, a kendo nagy segitseg volt, ajanlom neked is.
2021. márc. 18. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!