Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha az embernek nincs fogadott...

Ha az embernek nincs fogadott orvosa, túlhordja a babát, és vizsgálatra már nem hívják be, csak ctg-re, hogy néz ki a szülésindítás?

Figyelt kérdés
Mármint ki mondja azt hogy most akkor megindítjuk, mennyi idő után stb.
2020. szept. 19. 15:12
1 2 3
 1/23 Derjaderja ***** válasza:
Hát a ctg-t be kell vkinek mindig mutatni, általában az aktuálisan rendelő vagy az ügyeletes orvosnak, őt kell megkérdezni, illetve elvileg ő felel a CTG görbe és egyéb infók alapján hozott döntésért (hazamehet-e a kismama stb).
2020. szept. 19. 15:20
 2/23 anonim ***** válasza:
A kprházi protokoll szerint járnak el. Nálunk pl betöltött 41 hétnél be kell feküdni a kórházba. Ott pedig az épp ügyeletes orvos fogja eldönteni kórelőzmény és jelen állás szerint hogy milyen vizsgálatokat csinál/tat. 42 hétig egyszer csak indítanak, attól függően mik az eredmények (meg hogy mennyire szorít a dokim a gatya - értsd mennyire van kedve hozzá)
2020. szept. 19. 15:35
 3/23 anonim ***** válasza:
A ctg dönt első sorban. Ha az nem jó, bent tartanak. Ha az jó, addig mehetsz haza, amíg az adott protokollt el nem ered. Nalunk pl betöltött 41 hét.
2020. szept. 19. 15:38
 4/23 anonim ***** válasza:

Nekem se volt fogadott orvosom, az első ctg-n az ügyeletes orvost megkérdeztem kb ugyanezt amit te kérdeztél, azaz mikor szülök, ha a kiirt dátumig nem indulna be a szülés...

Megnézte a leleteim és az alapján azt mondta a kiirt dátum után 2 nappal, reggel jöjjek a szülészetre és akkor beinditják. Aug 30-án kellett volna szülnöm, az ügyeletes orvos szept 2-re írt ki. Az ügyeletes orvossal pedig mindenképp találkozni fogsz, mert ő írja alá a ctg eredményeket azoknak akiknek nincs fogadott orvosunk vagy akiknek van ugyan orvosa, de épp nincs a kórházban.

2020. szept. 19. 16:55
 5/23 anonim ***** válasza:
31%
De miért engeditek hogy megindítsák a szülést? Ez 85%-bán császárral végződik, mégpedig azért mert a gyerek nincs felkészülve hogy megszülessen. Ha jól érzitek magatokat akkor a gyerek is jól van bent, tudja mikor kell jönni.
2020. szept. 19. 18:10
 6/23 anonim ***** válasza:
84%
5 aha. Az enyém is marhára tudta. Mekoniumos magzatvizet tudozott le. Lélegeztető, antibiotikum, inkubator. A 40. betöltött hét után drasztikusan no a magzat esélye arra, hogy meghaljon bent, vagy kifelé jövet. Az orvosok meg valamiert nem nagyon szeretik ha beperelik oket. Bárcsak megcsászároztak volna. Szarnám le. Persze, tudja mikor akar kijönni. Imádom az ilyen hippi dumát. Senkit ne érdekeljen, régen amíg nem volt indítási protokoll meg 85% csaszar indításkor, hány baba és anya halt ebbe bele. Kit érdekel, nem? Lényeg, hogy tudjunk mindent jobban, mint az orvosok.
2020. szept. 19. 18:19
 7/23 anonim ***** válasza:
Igaz, ctg-n nézik az eredményeket, ha valami nem ok, gondolom egyből reagálnak, ha van fogadott orvos, ha nincs. Azt nem tudom milyen vizsgálatok és milyen gyakran vannak, ha valaki betölti a 40. hetet. Valószinüleg a kórházban mondják. Ha nincs fogadott orvos az ügyeletes orvost kérdezném ezekről. Nekem végül a 39. héten elfolyt a magzatvíz, igy a második ctg-re se jutottam el, így indítani se kellett.
2020. szept. 19. 18:22
 8/23 Derjaderja ***** válasza:
56%
5. A túlhordásnak életveszélyes szövődményei vannak. Nekem van is ismerősöm így meghalt babával.
2020. szept. 19. 18:23
 9/23 anonim ***** válasza:
7 nalunk betöltött 40 hetig hetente aztan kétnaponta és az utolsó 3 nap naponta van a ctg/nst. 41+0-án mindenképp indítják. De persze minden kórházban picit máshogy van.
2020. szept. 19. 18:26
 10/23 anonim ***** válasza:
Nem volt fogadott dokim. 40+3 naposan fektettek be, 2x is próbáltak indítani tablettával végül aznap mikor a 41. hetet töltöttem megcsászároztak. Én nem bánom, hogy így alakult. Nem lett volna még kedvem 1 napot vajúdni, ráadásul nem volt tágulásom, jóslófájásom se volt sose és a baba is 4 kg volt, szóval ez így volt jó ahogy alakult.
2020. szept. 23. 22:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!