Ha elfolyik a magzatviz tényleg mentővel kell bemenni ha a korhaz 28kmre van tőlünk? nehezebb a szülés ha magzatviz elfolyik?
Magzatvíz elfolyás után megfürödtem, megborotválkoztam, még átgondoltam biztos eltettem e mindent. Majd szóltam a férjemnek, hogy mehetünk. Ő vitt be autóval (bár én is be tudtam volna vezetni).
32km-re lakunk a kórháztól.
Este 7kor folyt el a magzatvíz, olyan 8fele értünk be, lehet picit késöbb. Hajnali 2re lett meg a fiunk.
Hát nekünk szerencsére nem volt ennyire messze a kórház. Éjfélkor keltem, elfolyt a magzatvíz, fél 1-kor keltettem apát, 1.15-kor született meg. Szóval én ezt lassúnak nem mondanám. Viszont ha mentőt hívunk, akkor vagy otthon vagy a mentőben szültem volna.
Eléggé egyedi, hogy kinél mennyi idő a lefolyása. Lehet, hogy te kényelmesen beérsz akkor is, ha fél nap múlva mész be. Nem feltétlenül hívnék mentőt, de nem is várnék az indulással.
Nekem csak azért kellett sietnem be a kórházba, mert GBS pozitív voltam, és el kellett kezdeni az antibiotikum adását. De még ígyis letusoltom, leborotváltam magam. 25 perc volt kocsival a kórházba érni, és onnan még felgyalogoltam a szülészetig (János kh, csak a főbejáraton engedtek be gyalog).
Ha nem kellett volna antibiotikum, akkor ráért volna akkor menni, ha erősödnek a fájások. Hajnali fél 2kor folyt el a vizem, fél 3ra értünk be. 14:36-kor szültem, hüvelyi úton, de kellett oxi, mert nem voltak jó fájásaim. Na attól lettek rendesen, nem kívánom vissza.
Nem. Csak akkor ha kizúdul. Kb mint a filmekben. Akkor érdemes inkább mentőt hívni és hanyatt feküdni, mert előre eshet a köldökzsinór.
De az esetek 99%-ban max folydogal a magzatviz. Ekkor nyugodtan lehet várni még a fajasokra is egy picit.
Nem
És nem
A maguatvíz termelődik folyamatosan... a száraz szülés sem száraz..
Nem a magzatviz a mervado hanem h utana mennyire rendszeresek a fajasok.
Nalam mindketszer elfolyt a magzatviz es rogton 5perces fajasok jottek, ennek ellenere meg letusoltam, borotvalkoztam es indultunk. Magzatviz+ 4orara lettek meg.
Mindenkepp kalkulaljatok be a 28kmt, de nem valoszinu h a kocsiban fogsz megszulni.Plane ha elso gyerek.
Én 50 km-re lakom a kórháztól. Ejjel elfolyt és még lezuhanyoztam és felöltöztem.
Ráérsz. En utána még 14 órát vajúdtam szóval semmit nem jelent. A mentőt ezért ne rángasd szerintem most van bőven dolguk sajnos..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!