Van itt olyan anyuka aki nagyon sokat fogyott szülés után? 20-30kg vagy több. Hogyan csináltad baba mellett és mennyi idő volt?
10 kg nem sok? Hátha releváns.. :)
Életmódot váltottam, nem fogyókúráztam, mindent helyettesítettem valamivel.
Fehér lisztet egyáltalán nem fogyasztottam, helyette teljes kiörlésűt választottam mind tésztából, mind pékárúból, mértékkel.
Cukor teljesen kizárva, először nehéznek tűnik de annyira finom cukormentes kekszek, csokik!, ketchupok stb vannak ma már hogy nem jelentett problémát.
Heti egy csalónap, amikor "bűnözhettem", de 1-2 hónap után már nem is esett jól az a heti süti pl, vagy meki, el voltam szokva tőle.
Heti 3-4x tornáztam, otthon, youtube videókra, durva izomlázakat tud produkálni főleg a HIT edzések.
Egyetlen mankóm volt az a PEAK pyruvate, 3 hónap után le is kellett állnom vele, mert brutál módon olvasztotta le a kilókat, és már túllőttem a célon az étrend mellett vele.
Összesen 6 hónap alatt adtam le a 10 kg-t.
72kg-mal estem teherbe. A legnagyobb súlyom terhesség alatt 80kg volt.
Szülés után 2 évvel 62kg voltam.
2 okból:
Egy:szoptattam. Rengeteget. Mellette 1.5x annyit ettem,mint a férjem, a kalóriaigény miatt.
Kettő: beteg lett a gyerek 3 hetesen, 7x voltam vele kórházban.
Ez levitte a túlsúlyt. Úgy néztem ki a lányom 2 éves szülinapján, mint egy rákos beteg (anyukám megfogalmazása. De igaza volt)
Úgyhogy 2 évesen elválasztottam a lányom, valamint az egészségügyi problémái is múlófélben voltak. Akkor kezdtem el helyrejönni.
Én még a terhesség előtt pár évvel fogytam le, de ugyanazt a módszert próbálom követni. Ez edzést és diétát jelentett, heti 3-4x kardio+súlyzó, és 1300-1500kcal diéta, alacsony szénhidráttal (max. 110g), magasabb fehérjével (min. 70-90g). Anno 20kg-ot fogytam így úgy egy év alatt, most 30-at szeretnék leadni (ennek elsöprő többsége már a terhesség előtt jött).
Most kezdtem ugyanezt a módszert, sajnos pszichésen megy nehezen a baba mellett, mert anno sok időt töltöttem a főzőcskével meg az edzésekkel, ugye egyetemistaként... most rohanok magam után, mert a baba elég sokszor megszakítja ezt a folyamatot, így már kétszer feladtam és jól bezabáltam :-(
Nekem a szoptatás sajnos nem segített, konkrétan híztam alatta, mert farkaséhes voltam mellette és sok CH mellett volt sok tejem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!