Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mivel es hogyan inditjak be a...

Mivel es hogyan inditjak be a szülést? mennyire fáj? mennyivel jön hamarabb a baba így?

Figyelt kérdés
2020. okt. 10. 08:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Nekem nem indítottak, de oxit a végén kaptam. Semmivel se volt fájdalmasabb, mint nélküle. "

Szó szerint ugyanezt akartam írni! Fájásgyenge lettem a végén, mert bestresszeltem, hogy zöld volt az elfolyó magzatvíz, és egyszerűen a félelemtől leállt a folyamat, pedig addig gyönyörűen ment minden, teljesen átlagos tempóban. Kaptam oxit, és egyáltalán nem fájt jobban, csak visszasűrűsödtek a fájások. Konkrétan még meg is könnyebbültem, hogy végre haladunk.

2020. okt. 10. 12:19
 12/21 anonim ***** válasza:
1. vagyok. Nekem is azt mondták lassan fog beindulni, hát nálam nem így lett. A szülésznőm azt mondta jó szülőalkat vagyok :) A fiam nem indítással született, vele 6 óra volt a szülés. Mindkettő nagyon fájt, így én nem bánom az indítást, legalább rövid volt.
2020. okt. 10. 12:24
 13/21 anonim ***** válasza:

Nem olvastam el minden kommentet.

Nekem este 7kor burkot repesztettek (ugye egy ilyen fogó vagy ollóval felnyul a doki, és elcsipi a magzatburkot, elfolyik a magzatvíz).

9ig semmi nem történt, így kaptam oxitocint. Onnan 2perces fájásaim lettek (kb fél 10től). Ez kitartott 3/4 2ig, akkor jöttek a tolók.

A falat tudtam volna kaparni, annyira intenzív volt.

Nekem nem engedték a szabad póz megválasztását, csak a bal oldalamon fekve vajudhattam. Maga volt a pokol.

2órára kereken lett meg a fiam.

2020. okt. 10. 13:41
 14/21 anonim ***** válasza:

Én előző este kaptam egy méhszáj puhítót, reggel bekötötték az oxit, 12:17kor megszületett császárral.

Kivagyok teljesen idegileg, lelkileg, mindenhogy, hogy semmi nem történt az oxi hatására. Semmilyen szülési élményem nem volt, borzalmas lett. És inkább választottam volna a fél napos vergődést a fájásoktól, mint a császárt, hogy 10 percik kapálózól mire felbirsz kelni az első pár napban, a gyereked meg ott ordít.. :(

2020. okt. 10. 19:25
 15/21 anonim ***** válasza:
74%

14 engedd el. Engem hagytak kínlódni 33 órát és majdnem meghaltunk a természetes szules oltárán. Ő a Pic-en kötött ki (ami nalunk csecsemő intenzív is, nem csak koraszülött osztaly), en meg majdnem elvereztem. Nem tudjuk befolyásolni, mit dob a gép és a nap végén csak az számít, hogy anya és baba is el és jól van.

Hidd el, en meg a te csaszarodat választottam volna inkább nemi kínlódással a felállás körül, meg hogy mellettem uvoltson a gyerek.

De ezeket el kell engedni. Muszáj.

2020. okt. 10. 19:29
 16/21 anonim ***** válasza:

Köszönöm 15-ös.

Sajnálom, hogy nektek így alakult, így valóban jobban hangzik a császár.

2020. okt. 10. 19:35
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Oh még én is jól jártam. Ezért mondom, hogy mindenképp próbáld a jó oldalát nézni. A baba és te is rendben lesztek és ott lesztek egymásnak. Sajnos az indításkor jelentős hányada lesz császár, de hát a lényeg, hogy gyogyulj meg és legyetek egészségesek.
2020. okt. 10. 19:38
 18/21 anonim ***** válasza:

8-as vagyok. A fiamat ahogy írtam, indították és császár lett, majd 4 évvel később (tavaly) a lányom programcsászárral született. Két gyerekem van, de fogalmam sincs, milyen az, amikor beindul a szülés (magától) és az ember lánya vajúdik (nyugodtan a maga természetes tempójával, nem oxival meg hasonló finomságokkal). Nekem kétszer is megvolt a "küszködök a felállással, a gyerek meg ordít mellettem" című történet. Ehhez hozzájön, hogy a fiammal 0 tej, a lányommal 3-4 hós koráig volt, és már addig is kellett pótlás. Szóval én aztán halmozottan szaranya vagyok, vagyis lennék, ha nem tojnám le ezt az egészet. De biza letojom, és javaslom neked is :) A gyerekeim gyönyörűek, okosak, egészségesek és imádom őket, csak ez számít.

2020. okt. 11. 08:39
 19/21 anonim ***** válasza:

14-es vagyok.

Köszönöm nektek, lehet még túl friss az élmény, 4 hónapja volt, próbálom letojni, de mindig eszembe jut, és kivagyok tőle.. de megteszek mindent hogy ne azzal foglalkozzak, és azért jó sorstársakra találni, mégha nem is olyan témában ami jobb lenne.

2020. okt. 11. 09:04
 20/21 anonim ***** válasza:
19 és ráadásul ha neked fontos, legközelebb megpróbálkozhatsz termeszetesen szülni, de ha az nem is sikerul, ha spontán indul a szules hagynak vajudni pár órát, ha kéred és ha nincs akadálya. Csak megfelelő helyet kell ehhez találni, de tényleg ne ereszd magad ezen. Változtatni nem tudsz már rajta.
2020. okt. 11. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!