Harmadik szülés mennyivel volt más az elsőtől és a másodiktól?
Én pont tegnap 6 hete, hogy megszültem a 3. babánkat. Nekem pont ugyanúgy zajlott ez a szülés is mint az előző kettő. Mindháromszor a dokim burokrepesztéssel indított, mert a méhszájam 5-6 cm-re kitágult, és nem akart fertőzést, vagy országúti szülést kockáztatni :) Az első babám 38+5 napra született, ő volt a legnagyobb 4 kg feletti, 60 cm. Ő a burokrepesztéstől számolva 6 óra 20 perc alatt született meg. Végig oxit kaptam, illetve epidurált, így nem voltak fájdalmaim, és a 3. tolófájásra ki is bújt. Vágni kellett sajnos, nagy volt a buksija, de gyorsan regenerálódtam szerencsére. A második lányom ráhúzott, 40+4 napra született, de ő volt a leggyorsabb 2 óra alatt megszületett a burokrepesztéstől számolva. Itt szintén kaptam oxit, plusz epiduralt, a kitolás picit tovább tartott, mert próbálták a gátvédelmet, de sajnos nem sikerült, minimálisát vágtak, szinte meg se éreztem, a gyógyulás még gyorsabb volt. A harmadik baba volt a legkisebb, ő 37+5-re született 3150 gr volt, 3 óra 20 perc alatt meglett, a forgatókönyv ugyanaz volt mint fentebb, itt is próbálták a gátvédelmet az utolsó pillanatig, de sajnos az előző metszések miatt már nem tágultak olyan jól a szövetek, így itt is kellett vágni egy minimálisat. A 3 szülésből talán ez volt a legnehezebb ha lehet ilyet mondani, mert egy új kh-i szabályozás miatt nagyon későn sikerült beadni az epit, gyakorlatilag már eltűnt a méhszájam, de még nem voltak tolófájásaim, és ezért még gyorsan beadták, de a lényegen már nem segített, mert így is végigéltem a fájásokat, amit eddig nem kelett megtapasztalnom, de már nem tudnám felidézni, és bármikor végigcsinálnám újra :)Felépülés tekintetében ezt volt a csúcs, mintha nem is szültem volna.
A várandóságot tekintve talán a harmadik volt a legnehezebb, 2 másik gyerek, háztartás mellett.
Szia.Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.Gratulálok a családodhoz :)
Megkérdezhetem mekkora a korkülönbség a gyerkőcök között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!