Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Harmadik szülés mennyivel...

Harmadik szülés mennyivel volt más az elsőtől és a másodiktól?

Figyelt kérdés
Szülés a várandóság a baba méretei.......minden érdekelne :)

2016. ápr. 28. 21:41
 1/7 A kérdező kommentje:
A szoptatás is érdekelne.Más volt e,miben volt más ha az volt?.Vagy esetleg csak a harmadiknál ment a cicizés.....
2016. ápr. 28. 21:46
 2/7 anonim ***** válasza:

Én pont tegnap 6 hete, hogy megszültem a 3. babánkat. Nekem pont ugyanúgy zajlott ez a szülés is mint az előző kettő. Mindháromszor a dokim burokrepesztéssel indított, mert a méhszájam 5-6 cm-re kitágult, és nem akart fertőzést, vagy országúti szülést kockáztatni :) Az első babám 38+5 napra született, ő volt a legnagyobb 4 kg feletti, 60 cm. Ő a burokrepesztéstől számolva 6 óra 20 perc alatt született meg. Végig oxit kaptam, illetve epidurált, így nem voltak fájdalmaim, és a 3. tolófájásra ki is bújt. Vágni kellett sajnos, nagy volt a buksija, de gyorsan regenerálódtam szerencsére. A második lányom ráhúzott, 40+4 napra született, de ő volt a leggyorsabb 2 óra alatt megszületett a burokrepesztéstől számolva. Itt szintén kaptam oxit, plusz epiduralt, a kitolás picit tovább tartott, mert próbálták a gátvédelmet, de sajnos nem sikerült, minimálisát vágtak, szinte meg se éreztem, a gyógyulás még gyorsabb volt. A harmadik baba volt a legkisebb, ő 37+5-re született 3150 gr volt, 3 óra 20 perc alatt meglett, a forgatókönyv ugyanaz volt mint fentebb, itt is próbálták a gátvédelmet az utolsó pillanatig, de sajnos az előző metszések miatt már nem tágultak olyan jól a szövetek, így itt is kellett vágni egy minimálisat. A 3 szülésből talán ez volt a legnehezebb ha lehet ilyet mondani, mert egy új kh-i szabályozás miatt nagyon későn sikerült beadni az epit, gyakorlatilag már eltűnt a méhszájam, de még nem voltak tolófájásaim, és ezért még gyorsan beadták, de a lényegen már nem segített, mert így is végigéltem a fájásokat, amit eddig nem kelett megtapasztalnom, de már nem tudnám felidézni, és bármikor végigcsinálnám újra :)Felépülés tekintetében ezt volt a csúcs, mintha nem is szültem volna.

A várandóságot tekintve talán a harmadik volt a legnehezebb, 2 másik gyerek, háztartás mellett.

2016. ápr. 29. 12:43
 3/7 A kérdező kommentje:

Szia.Nagyon szépen köszönöm a válaszodat.Gratulálok a családodhoz :)

Megkérdezhetem mekkora a korkülönbség a gyerkőcök között?

2016. ápr. 29. 21:19
 4/7 anonim ***** válasza:
Az elso 2 kozt 2 ev 9 honap, a masdodik ketto kozt 2,5 ev ;-)
2016. ápr. 30. 10:41
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ :)
2016. ápr. 30. 15:41
 6/7 anonim ***** válasza:
9 nappal a kiírt előtt született és ő volt súlyra a legkisebb 2900g.Az első 2 gyereknél burkot repesztettek a harmadiknál meg a családi vacsora közbe pattant el a burok. Az elsővel nagyon megszenvedtem a dolgot mert nagyon sokáig vajúdtam és nem igazán voltak jók a fájásaim aztán kívül vágtak belül szakadtam és nagyon sokáig sajgott az egész alsó felem meg mint akin az úthenger ment át még napokkal később is. A második gyereknél minden simán ment,éreztem az első fájást majd jött a következő aztán a következő és már húztunk is a kórházba mert gyorsan sűrűsödött és nagyon erősödött... az első fájástól számított majdnem 1 órán belül már kint is volt gátvédelemmel. A harmadiknál miután folyt a vizem patakokba kellett vagy 20 perc mire az első fájást éreztem és onnantól még 4,5 óra mire gátvédelemmel meg is lett. Mondjuk ezek a rövid kínlódós részek pláne a másodiknál és a gátmetszés kihagyásával amint engedtek felállni már kb a maratont is lefutottam volna. az első és a második között 3év 2 hónap van, a második és harmadik között 2év 6 hónap.
2016. máj. 2. 22:17
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat :)
2016. máj. 4. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!