Szerintetek hogy alakul majd a fogadott orvos, hálapénz kérdése az orvosok 2021-es bérrendezése után?
17-nek "munkaidőn kívül be sem mehet az orvos" - na elmondom ez mit jelent.
Volt csoporttársam elment Németországba. Második alkalommal, amikor fél órával tovább maradt, behívta a főnök, hogy ne túlórázzon, ha túl sok a munkája szóljon és kap segítséget, menjen haza pihenni.
Magyarország: töltöd a jelenléti ívet: 8-16, illetve 8-8 ha ügyelsz. Valójában bent vagy reggek 7től este bármeddig (én a 7 év alatt amit gyed előtt dolgoztam, átlag 6kor mentem haza, de simán 9-kor vagy 10kor, de ugye a jelenleti íven 8-16 van minden nap).
Es ez sose magánrendelés volt. Nincs aki elvégezze a munkádat. Ha a beteged szarul van ellátva, feljelent meg hát amúgy se szereti szarul ellátni az ember.
Nincs aki az ügyelet utáni napon megkérje a betegeid vizsgàlatát, megírja a záróikat, beszèlgessen a hozzázartozókkal, oktassa a hallgatóidat. Annyit lehet tartani, hogy új beteget nem veszel fel úgyelet után.
Most a másodállások kiesése miatt még annyira se lesz, tehát mindenki még többet fog dokumentálatlanul és fizetetlenúl ingyen túlórázni.
18. Nem kell megteremteni a feltételeit, mert az a magánügyed, ha Te x-nèl akarsz szülni. Ez nem kötelez senkit semmi megteremtésére.
Én meg azt szeretném, ha amikir egy váratlan bajban pl autóbaleset haldoklom a családtagjaimmal közterületen, akkor a Kis Klára doktornő legyen a mentőn, mert nekem egy ilyen természetellenes és èles helyzetben ez fontos.
19, 22. Köszönöm, ezek érthető érvek.
Ezért óriási probléma, hogy a bábaság és az otthon szülés intézményének annyi. Mert ez így nem működik jól.
Szerintem többen nem mernek emiatt szülni, mint gondolnánk.
Amúgy én nem akarlak bántani, mert tényleg így működik az egész.
Hozzáteszem, szakmai szempontból rettenetesen káros, indokolatlan szülésindítások és császárok világrekordere vagyunk emiatt idehaza, kérdés nem kevesebb szövődmény lenne-e a vàlasztott orvos rendszerben.
Meg ez is kérdés, hogy ennyi xar szülész van-e, hogy itt tényleg rettegni kelljen, kinél szülsz vagy ez ilyen kismama nyünyörgés. Sajnos én is a szkeptikus oldalon állok ennek a szakmának a kèpviselőivel szemben.
Az elsőnél nekem is volt fogadott orvosom, terhesgondozás full magánban ment, azzal minden rendben volt, amúgy meg ott szültem ahová tartozom, tehát a CTG-re járás stb is siman ment, azokat a dolgokat nem is kellett fizetni ami a kórházban volt. Ez oké. A szülés gáz volt.
Most a másodiknál nem fogadtunk orvost aminek sok oka van, de ez is gàz. Lekezelően beszèlnek velem, benézték a cukorbetegségemet, nem tudom elérni őket telefonon stb. De mondjuk ez az orvos nyilván magánban sem ért jobban a cukorhoz és ott is úgy tesz mintha értene, max kedvesebb.
Most egy másik kórházban fogok szülni, máshová tartozom mint legutóbb, kiváncsi leszek, ez amúgy sokkal jobb hírű. Egyelőre harántfekszik a baba, lassan annak drukkolok, hogy maradjon is így, az 100% programcsászár.
Nyilván az lenne a jó ha kicsit jobban tolnák a szakmát a szülészek, és kisebb lenne az arcuk. A kényelmi résszel viszont az állami eü nem tud mit kezdeni, hogy az én lelkemnek jobban esne egy ismert arcot látni. Érthető, de emiatt nem lehwt kivenni vkit a munkából dec 20-jan4 között. Mert hátha pont szülök.
24. Köszönöm a választ.
Én nem neveznék semmit nyünnyögésnek, amit valaki problémaként érzékel, mert valószínűleg oka van rá. Nem relativizálnám el.
Anyám 30 éve nem tudja túltenni magát a szülésén, egyfolytában azt hallom, milyen nehéz dolga volt velem, mennyi mindent elrontott az orvos (elnyomta a fél arcom, illetve nem vettek észre olyan problémákat, amik miatt évekig kellett orvoshoz rángatni, tornáztatni, foglalkozni velem és a mai napig problémáim vannak. Nem akarom megijeszteni a kérdezőt sem, mert mint mondtam, ez 30 éve volt (és bocs, kérdező, hogy nem válaszoltam érdemben a kérdésedre. Nem irigyellek).
Újra 24-nek: lehet, hogy ennek egy részét anyám nagyítja fel, de más részét meg a mai napig a bőrömön érzem (ne részletezzük) és iszonyú szorongás fog el arra a gondolatra, hogy az én gyerekemnek is át kellene mennie ilyesmin. Akkor talán az a felelős döntés, ha nem vállalok gyereket. Meg hát a szülési körülmények, amiket te is említesz... borzasztó.
Ti erősebbek vagytok mint én. Szorítok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!