Állami intézményben a szülész előre megmondja, hogy mennyit kell majd a szülés után fizetned?
Három út van:
- Szülsz ügyeletben, ilyenkor nem kell fizetni, hiszen a TB támogatja.
- Fogadsz orvost, gyakorlatilag félig illegálisan, ő szolgáltat (hiszen bejön soron kívül a kérésedre akár a szabadsága idején), ilyenkor fizetsz (vagy nem).
- Kipengeted a magánkórházat, ahol számlával, átlátható feltételekkel választhatsz orvost.
Olyan nincs, hogy te TB támogatottan válogatsz a dokik között (legalábbis munkaidőn kívül). Olyan sincs, hogy neked felfogadás nélkül azt mondja az orvos, hogy fizess, mivel az ügyeletben való szülésvezetés és ellátás mindenkinek jár.
6os vagyok. Ha fogadsz orvost, akkor hozzá kell menned minden vizsgálatra a magán rendelésére, vagy ott a kórházban, de az illegális. Az első konzultációkon meg tudjátok beszélni az anyagiakat is.
Az én orvosomnál (Szolnok) egy találkozó a terhesgondozáson 9000,- per alkalom és a szülésre azt mondta, hogy annyit adjunk amennyit tudunk, de például 50-ért nem szívesen vállalja, ezért a legtöbben pl 100 körül adnak neki. Úgy tudom, hogy a szülés általában egy vizit díjának tízszerese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!