Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Állami intézményben a szülész...

Állami intézményben a szülész előre megmondja, hogy mennyit kell majd a szülés után fizetned?

Figyelt kérdés
szerintem ez felháborító,mindenki annyit adjon, amennyit tud. pláne,h fizetem a tébét 10 éve

2020. júl. 14. 10:11
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
90%

Valtozo. Van amelyik megmondja. Van amelyik azt mondja, amennyit gondolsz. Valóban elég rossz a rendszer. Valahogy legalizálni kene. Nyilván nem elvárható, hogy ő ugorjon szabadsága alatt vagy munka idején kívül ingyen. De kellenének egységes (és reális) tarifák. Valóban nem gondolom, hogy 150 ezer Ft-ot ki kene fizetni azért, hogy valaki elkapja a gyereket. De egy komplikacios terhesseg esetén en is kifizetnem, hogy biztosan az a doki legyen velem, aki ismeri a problémákat.

En ügyeletben szültem. Komplikáció mentes terhesseg után majdnem ott maradtunk mind a ketten, de az ügyeletes is csodálatosan megoldotta a problémákat (így, többesszámban!) végül is megvan neki is a diplomája. Szóval ugyanarra képes, mint ha felfogadtam volna valakit, csak hat az a fránya biztonság érzet.

Summa summarum, szerintem nem felháborító, hogy pénzt kérnek. Te sem dolgoznál ingyen munkaidőn kívül. Sok nyugati országban nem is lehet orvost fogadni egyáltalán. Nalunk is csak azért, mert működik a szürke zóna.

2020. júl. 14. 11:13
 12/21 A kérdező kommentje:
11-esnek: sok olyan munkahelyem volt, ahol nem fizették ki a túlórát. nem azt mondom,h ne kapjon túlóra pénzt, de úgy tűnik, hiába fizetek havi 50 ezret az egészségügyre. továbbra sem az a kérdés,h jó-e vagy sem, hanem előre mond-e fix összeget, vagy rád bizza a boríték tartalmát
2020. júl. 14. 12:33
 13/21 anonim ***** válasza:
93%
Továbbra is: orvosa válogatja. Van, amelyik megmondja, mennyit fog kérni. Van, amelyik meg azt mondja, hogy amennyit gondolunk. Ezt általában előre szokták tisztázni (pl amikor felkéred, hogy szüljön veled, akkor rákérdezel, hogy mennyiért vállalja).
2020. júl. 14. 12:52
 14/21 anonim ***** válasza:
80%

Miért ne mondhatná meg, hogy mennyit kér azért, hogy a szabadidejében ő szolgálatba helyezi magát, és dolgozik? Fizethetsz te 500.000 forint havi TB-t, akkor sem képez az jogalapot a privát orvosra. Az a mindenkinek a saját döntése hogy XY-t szeretné kifejezetten szülésre, az orvosnak meg a saját döntése, hogy rábízza-e a páciensre vagy kéri a fix tarifát. Egy szolgáltató sem bízza a kuncsaftra a munkadíjat a privát szektorban...

Ez a ti kettőtök ügye, a TB-t kár idekeverni, az az ügyeletben 1 db (szükség esetén persze több) szülőszobai ügyeletet ellátó orvos szolgáltatásait finanszírozza.

Messze nem értek egyet a hálapénzes rendszerrel (bár a szülészet pont azon kevés területek egyike, ahol kifejezetten egy TB-n kívüli igényt elégítenek ki a szürkezónában), de ilyeneken nem tanakodom, hanem kifizetem a magánkórház költségeit vagy megyek ügyeletbe szülni.

2020. júl. 14. 13:07
 15/21 anonim ***** válasza:
50%

Számodra miért olyan felháborító, hogy az orvos memgondja, hogy mennyit kér azért, hogy pluszban, a a munkaidején kívül, akár ünnepnapon is bemegy csak miattad?

Mindenki memgondja, hogy mennyiért mit hajlandó csinálni. A fodrászhoz sem úgy mész el, hogy "majd a végén fizetek, amennyit gondolok". Vagy az étterembe se úgy ülsz be, hogy a végén majd eldöntöd, mennyire ízlett a kaja.

A legtöbb orvos ennek ellenére nem mond fix összeget, pedig sokkal logikusabb lenne.

Elég gusztustalan (marpefid igen gyakran előfordul), hogy a beteg felkéri a dokit, az bemegy a szabadidejében, önköltségen a családja mellől, aztán mondjuk 8 óra munkáért a kismama kiszúrja a szemét 5 ezer forinttal.

2020. júl. 14. 14:26
 16/21 anonim ***** válasza:
86%
A tb-t pedig azért fiezeted, hogy valaki, azaz nap közben az osztályos orvos, ügyeletben meg az ügyeletes ellásson. Ha neked ez nem felel meg, hanem az xy atyaúristen kell, akkor igen is fizess érte.
2020. júl. 14. 14:29
 17/21 anonim ***** válasza:
87%
Igen itt picit kevered. Tb azt fedezi, hogy te egy orvosnál fogsz szülni. Meg csak azt sem, hogy főorvosnál. Lehet, hogy rezidens lesz. Illetve a tb fedezi, hogy lesz veled egy szülésznő. Az se non-stop, csak időnként vagy ha szükséged van rá. Egy 20 órás vajúdásnál nem fog melletted ülni 20 oraban egy szülésznő sem, orvos főleg nem. Ha ilyesmire van igenyed, hogy neked dr xy kell, akkor az esetleg meg fogja mondani mennyiért hajlandó odamenni. Továbbra se értem ebben neked mi a felháborító? A személyi edzőt is ki kell fizetned, akkor is ha nem Pamela Andersonkent távozol 3 hónap után. Nem úgy van, hogy majd edzel aztán eldontod, hogy mennyire tetszett a program. Most ha ez nem tetszik van két teljesen legális út. Tb az ügyeletesnél vagy magánkórház. Ahol szinten előre meg fogjak mondani, mennyi az annyi és nem egy-két 100.000 lesz, hanem 1.000.000. a vége.
2020. júl. 14. 15:12
 18/21 A kérdező kommentje:
17-es köszi szépen az összefoglalót, most már értem. Így csak az a vicc,h pl. Róbert Károlyban 500.000 a szülés, a Baross utcai hányadékben meg lassan ennyi jattot kell leadni a személyzetnek.
2020. júl. 15. 09:17
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Így van. En is azt néztem, hogy már megéri magánkórházban szülni 🙂 egy bibi van. Pl nekem PIC-re került a kisfiam szules után. Ilyenkor ugye bukó a magánkórház. Átviszik államiba. Azt hiszem koraszülést sem vállalnak. Szóval olyan esetekben kifizeted a sok pénzt, aztán kikötsz az államiban. De azért a legtöbb szülés szerencsére komplikáció mentes.
2020. júl. 15. 09:25
 20/21 anonim ***** válasza:
84%
A Baross utcai "hányadékba" viszik az összes államis, fogadott orvosos és magánkórházas nőt, akinek súlyosan problémás a terhessége, mert ott van a legjobb túlélési esélye az anyjának és a gyerekének, pláne ha koraszülött... Ingyen.
2020. júl. 15. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!