Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ezeket bepakoljam a táskába...

Ezeket bepakoljam a táskába vagy sem?

Figyelt kérdés

Kb. Elkészültem a pakolással, de már nagyon fullon tele van a húzós börönd és a kisebb sporttáska is és elgondolkodtam pár dolgon, hogy vigyem vagy inkább hagyjam itthon és ha kell max beküldik utólag? Ahány barátnőt/ismerőst kérdezek annyi félét tanácsolnak(első baba).Tehát a kérdéses cuccok:

Vastag, puha köntös

Elektromos mellszívó+cumisüveg

Cumi

Babának pár ruci, sapi, kesztyű, zokni (kórházban adnak, elvileg csak hazavivős ruhát kell bevinni)

Puha babatakaró

Aloe first emergency spray a gátsebre

Nyakpárna

A szülésfelkészítőn javasolt a szülésznő szőlőcukrot, piskótát is, ezen kívül vettem ionos vitaminvizet és ropit is. Ti vinnétek ezeket vagy sem? Elég sok helyet foglalnak, így már elbizonytalanodtam, épp hogy csak be bírom húzni a cipzárokat és több táskát biztos nem akarok, még így is jön pluszban a kézi tatyóm iratokkal stb. 6 hét és szülök

2020. okt. 5. 12:10
 1/10 anonim ***** válasza:
53%

Vastag, puha köntös - ha ez egy második darab felesleges. Ha nincs másik, csak kellene

Elektromos mellszívó+cumisüveg

Nem kell

Cumi

Nem kell

Babának pár ruci, sapi, kesztyű, zokni (kórházban adnak, elvileg csak hazavivős ruhát kell bevinni)

Majd beviszi az apja amikor mennetek haza

Puha babatakaró

Nem kell

Aloe first emergency spray a gátsebre

Hát ez egyéni

Nyakpárna

Szinten egyeni

2020. okt. 5. 12:14
 2/10 anonim ***** válasza:
55%

Ezek közül csak a gyereknek vittem ruhákat, a többit nem. Igazából azt sem kellett volna, de így nyugodtabb voltam.

- A köntöst utálom, az osztályon úgyis magunk voltunk és normális pizsijeim voltak,

- mellszívó nem kellett (a babát raktam mellre a 48 óra alatt csak, komplikáció esetén pedig a kórház biztosított volna "ipari"),

- cumit nem javasolták (szoptatáspárti kórház),

- takarót szintén adtak a gyerekhez (a szoptatás miatt amúgy az ágyban landolt az én takaróm alatt),

- kenni nem akartam semmit a sebekre, végül szerencsére gátsebem sem lett,

- nyakpárna fel sem merült, nyilatkozni erről nem tudok.

A szülés mindenkinek más, én nagyon felszerelkeztem kajával, és a vége az lett, hogy a férjem diktált pár korty teát belém. Bár valaki lehet tud enni, számomra elképzelhetetlen volt ott. De utána mindenképpen legyen _rendes_ kaja!!:-)

2020. okt. 5. 12:22
 3/10 anonim ***** válasza:
60%

Köntös- Én nappal leggings+felsőben voltam, nem vittem köntöst.

Kézi mellszívót vittem.

Cumi- vittem és nagyon jól jött.

Ruhát nálunk vinni kellet, a helyedben nem vinnék, ha adnak.

Babatakaró-nálunk külön kérték, hogy legyen.

Spray, nyákpárna-egyéni, nekem egyik sem kellett, de nem volt pl. gátsebem.

2020. okt. 5. 12:25
 4/10 anonim ***** válasza:
54%

Vastag köntös biztos nem vinnék, télen szültem de olyan rohadt meleg volt bent, hogy végig bugyiban és spagettipántos felsőben voltam - csak egy nagyon vékony köntösöm volt arra az esetre, ha el kellett hagynom a szobát.

A szülőszobára csak vizet vittem, nem lettem volna képes enni.

Cumi nálunk tiltott cucc volt, ha nem volt elég tej akkor elvitték a babát megetetni, vizet pohárból kapott.

Textil pelenkát hozattam be, az kellett, de ruhát nem, azt csak a párom hozott amikor vittük haza a babát.

A gátsebben nem törődtem, ők "lekezelték" aztán kész

2020. okt. 5. 12:25
 5/10 anonim ***** válasza:
59%

Köntös- eszembe nem jutott bevinni, így is majd meg sültem. Egy hosszabb kardigán bőven megteszi.

(De én pl. hálóinget nem is vittem,utálom. Szülésnél, meg kórházit adnak.)

Mellszívó nagyon jól jött, nekem.

Cumi, cumisüveg, szintén, sőt nálunk külön kérték, hogy legyeb bent.

Babatakaró, ruha -alapesetben kórházit adnak. Most szült egy barátnőm, ő mondta, hogy most kértek be külön sajátot + textilpelust, plusz saját hőmérőt a kicsinek.

Aloe first- nekem gátvédelem ellenére, sajnos kellett a vágás. Így, nekem nagyon jól jött. Sőt, a hűtőbe is betettem, így nagyon jól hűsítette is a sebet, hamar rendbejött.

Nyakpárna, nekem eszembe nem jutott, saját ágyneműhuzatot vittem. Jól is tettem, mert a kórházitól kipattogtam.

De mivel most a járvány miatt, kb. mindenhol más a szabály, mint a mrgszokott, a legbiztosabb, ha érdeklődsz a kórházban ahol szülni fogsz, vagy megkérdezed a szülésznőd ha van, vagy, amikor mész a következő ctg-re.

Könnyű szülést !

2020. okt. 5. 12:35
 6/10 anonim ***** válasza:
61%

Vastag köntös nem kell, általában nagyon meleg van a kórházban.

Cumi/cumisüveg: Ahol én szültem, ott nem örülnek egyiknek sem, bár mindenki visz be, én is vittem. Egyik csecsemős le is szidott amikor meglátta🤷🏼‍♀️

Mellszívó jól jön.

Ha adnak a babának ruhát, akkor nem kell sajátot vinni, csak azt, amiben haza akarod vinni, de azt a férjed is beviheti ha megy értetek.

A babatakaró is felesleges, azt is fognak adni.

Nyakpárna is felesleges szerintem.

2020. okt. 5. 12:44
 7/10 anonim ***** válasza:
56%

Köntös, nyakpárna hasznos lehet.

Ha szoptatni akarsz ne vigyél se cumit se cumisüveget, hanem tedd mellre a babát minél többet. Ha mindenképp pótlás kell, bent segítenék. Én nem vagyok cumi tiltó, a fiam 3 hónapos kora óta olykor kap, mert amikor mentünk valahova és megijedt vagy nem tudott elaludni, rögtön szopni akart. Most télen ezt a piac középen 2 nagy kosárral nehéz megoldani. De amikor még nagyon kiskrumpli volt és tanult szopizni, nem adtam cumit, nehogy rossz technika alakuljon ki és sebes legyen a cicim vagy ne fogadja el. Most is kap cumit, amikor én angolozok és apa altatja. De már nagyobb.

2020. okt. 5. 16:17
 8/10 anonim ***** válasza:
53%
Ebből én csak aloe spray-t és nyakpárnát viszek, a többit nem.
2020. okt. 5. 17:18
 9/10 anonim ***** válasza:
65%

Úgy látom pár embernek egy válasz sem volt megfelelő:-)

A modik nézhetnék az agyatlan lepontozókat, ha már jogosultságokat kötnek a pontozottsághoz.

2020. okt. 5. 17:51
 10/10 A kérdező kommentje:
Ki a franc pontozott le mindenkit??? Rohejes, komolyan...! Na egyelore ezekbol csak az aloe sprayt raktam be, a tobbit kikeszitettem a komod fiokjaba, ferjemnek megmutattam mit hol talal es ha kellene 30 perc alatt be tudja hozni nekem :) Most vadaszok egy vekony kardiganra/kontosre :D
2020. okt. 5. 21:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!