Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért nincs meg bennem az...

Miért nincs meg bennem az ösztön, hogy gyermeket szüljek?

Figyelt kérdés
Egyszerűen “nem szeretem” a gyerekeket. Vagyis ez így csúnya és pontatlan. Inkább nem ájuldozom egy újszülöttől, nem tartom szépnek őket. Nem tartom aranyosnak a kisgyerekeket, és abszolút nem az én világom sem a babázás, sem a gyerekkel való játszadozás. Barátnőimnek is van, és néha szoktam velük sétálni. De egyszerűen nem bírom a gyereksírást meg írtózom is tőlük. Nőnek születtem, nem kellene szeretnem a gyermekeket?
2020. szept. 25. 11:12
 1/7 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem leírni, hogy 33 éves vagyok. Sajátot sem szeretnék, mert alapjáraton jó életem van. Meg van mindenem. Párkapcsolat terén is minden nagyszerű jelenleg.
2020. szept. 25. 11:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére ma már semmit sem kell. Lehet gyereket vállalni, de senkinek nem kötelező.
2020. szept. 25. 11:17
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

A feleségemmel fiatalon elég bohém életet éltünk, utaztunk, kalandoztunk, nem sajnáltunk magunktól semmit és mindketten azon az állásponton voltunk, hogy biztosan nem csinálunk gyereket, olyan jó így élni. Aztán így a 30-hoz közel "lehiggadtunk", most meg alig várjuk, hogy legyen végre. :D Szerintem jön az magától, de ha nem, azzal sincs semmi probléma.

Én mondjuk mindig arra gondolok, hogy szeretnék 90 évig élni, és jó lenne, ha akkor is rám nyitná valaki az ajtót néha.

2020. szept. 25. 11:41
 4/7 anonim ***** válasza:
47%

Tok jo, ha ezt igy felismerted, es tudod, hogy mi a jo neked, es mi nem. Nem kell gyereket vallalni. Amugy szamomra (es ez csak ram vonatkozik) a sajat gyerek teljesen mas, maseert ensemvoltam sosem oda, ahogy a ferjem. Orultunk, ha olyan helyre mentunk, ahol nem volt hangoskodo, nyugalmunkat megzavaro, siro gyerek. Sosem volt turelmem a kisgyerekekhez. A sajatjaink viszont masok. Persze, faradtak vagyunk, de imadjuk oket, es szeretnenk meg legalabb egy harmadikat is. Teljesen mas napi szinten nezni a fejlodesuket. A sirasukert persze nem vagyunk oda, de az jar hozzajuk. Viszont van, aki a sajatjaval semszivesentt idot, ezt csak te tudhatod magadrol.

Hogy miert nincs benned meg a gyerek iranti vagy, azt pl. egy pszichoterapia vagy egy csaladallitasi alkalmon fel lehet tarni. Sok esetben a szulokkel, es foleg az anyaval vall kapcsolat tudja ezt befolyasolni, de lehetnek mas tenyezok is. Pl. sokan mondjak (es enis kozejuk tartozom), hogyha nem talalkoznak egy bizonyos emberrel, akkor inkabb nem vallaltak volna gyereket, igy fugghet a parkapcsolattol is, de beleszolhat az egyeb csaladi vagy az anyagi helyzet. Ha jol ertem, nalad nem az utobbiak a gond. En amugy egeszen az eljegyzesunkig nemereztem a vagyat a gyerekvallalasra, bar tervben volt, de mikor a ferjemfelesegul kert, akkor ezzel parhuzamosan a gyerek iranti vagy is megjelent, nemtudom, miert, sosemtartottam magam olyan ak, akinek mindenaron fontos a hazassag, de megis ugy tunik, hogy ez befolyasolt valamiert.

2020. szept. 25. 11:44
 5/7 anonim ***** válasza:
83%

Nincs ezzel semmi baj!

Szerintem ez a szerencsésebb hozzááklás. Az rosszabb ha valaki nem szereti a gyerekeket, de mégis szül 1-2t mert KELL

Nem vagyunk egyformák.

Sokan szeretnek moziba járni. Én nem. Nem is megyek!

Szíved joga eldönteni

2020. szept. 25. 11:49
 6/7 anonim ***** válasza:
25%

Senkinek sem kell.

Ha aggódsz azon, hogy nem jön a dolog, szagolj újszülött gyerek fejet. Az a babaillat meghozza az ember kedvét. Egyébként a legtöbb ember akkor akar szülni, mikor már terhes, akkor jön meg a hormonoktól az igazi belső őrült vágy, addig csak tervezik, meg logikusan felvázolják maguknak az ideális élet képet, hormonbomba előtt nem jön hatalmas mélyről jövő vágy, a hormon meg terhességgel vagy előtte injekció formájában jön..

2020. szept. 25. 12:15
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

Bennem sincsenek ilyen érzések, 31 éves leszek.

Több ismerősnél vannak gyerekek, de egyikkel sem tudok mit kezdeni. Sosem tudtam, fiatalabb koromban sem (szerintem azért sem, mert egyke vagyok, és a családban mindig én voltam egyedül a gyerek, nem tartjuk rokonokkal a kapcsolatot).

Szerintem semmi gond nincs veled. Több hivatás is van. Az egyik a család, de annyi más lehetőség van, ahol az ember kiteljesedhet. Én sem tudnék egyhuzamban azzal foglalkozni, hogy a gyerek épp mit csinál és minden más megszűnne. Ez nem az én világom.

2020. szept. 25. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!