Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Amikor nők azt írják, hogy...

Amikor nők azt írják, hogy több napig vajúdtak, akkor abba mit számítanak bele?

Figyelt kérdés
Ezt azért kérdem, mert nekem olyan hirtelen jött az egész, és rögtön nagyon erősen fájt. Az általam számított kezdeteket követően 5 és fél órával megszületett a kisbabám. Igaz az elején az orvos azt mondta, hogy ez még nem az, amire gondolok, írásba adja, hogy baba ebből csak két nap múlva lesz. Kis méhösszehúzódásokat már én is éreztem korábban is, de amikor kérdezik, akkor a vajúdást én csak az egyértelmű és erős fájdalmaktól szoktam számítani. Én ezt az erős fájdalmat nem is bírtam volna ki több napig, de még csak több óráig sem.
2008. nov. 27. 17:32
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 38 óra olt a vajúdás.Ebbe azt számítom ahol kezdtek 10 pecesekkel majd váltott 5 re.sajna nem tágultam.Pokol volt.......de utánna mindent elfelejtettem.
2008. nov. 27. 17:35
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonlóképp jártam, nálam a lényegi vajúdás 3 óra volt. Előtte voltak fájások, meg csordogáld a magzatvíz, amit egyik doki sem vet észre...:-S

Én csak azt a 3 órét számolom, mert egyébként vacsizni mentünk aznap, tévéztünk, nevetgéltünk, majd elaludtam. Ez nem hiszem, hogy vajúdás. Habár orvosilag....

Ki tudja.

2008. nov. 27. 17:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Az első válaszadót nem irigylem, de örülök, hogy a kisbabóca feledtetni tudta vele a rossz élményt. Azért gratulálok, mert igaz, hogy azt mondják, hogy minden nő kibírja, de azért ez mégsem csak egy szúnyogcsipés, mégha a világ legcsodálatosabb dolga is.
2008. nov. 27. 17:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok hülyeséget írni, de szerintem aki gyorsan szül, gyorsan tágul, fájdalmasabb vajúdás él át. Nekem pl nem tudták mérni a fájásokat.

2. válaszoló

/persze minden tiszteletem azoké, akik több napig vajúdnak, és biztos belekékülnék, nem tudhatom ők mit élnek át/

2008. nov. 27. 17:45
 5/10 A kérdező kommentje:
Én pont ugyanezt érzem. Nekem a doki azt mondta, hogy a műszer nem mutat olyan fájást, ezért szerinte még legalább két nap, mire ebből szülés lett. Én meg alig bírtam, annyira fájt, és nem akarta elhinni. És persze nem tágultam, nem ment el a magzatvíz. Most egyébként azért foglakoztat annyira ez a dolog, mert nemsokára megint szülök, és szeretnék rájönni, hogy esetleg rontottam-e el én valamit. Erősen gondolkodom a fájdalomcsillapításon.
2008. nov. 27. 17:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö vagyok...

azt ne tudnám leírni,hogy mit éltem át.A férjem sírt felettem,pedig sosem sír.....

de mikor ott volt a gyönyörü lányom,aki most 10 hónapos...

2008. nov. 27. 17:58
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó kérdés, ezen én is mindig gondolkodom. Én oxitocinnal szültem, rögtön fél perces fájásokkal kezdtem. Ezt 2 órán keresztül, aztán meglett a baba. De a végén én már nem nagyon voltam magamnál. Ezt egy napig szerintem nem lehet kibírni.
2008. nov. 27. 18:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
en 18 orat vajudtam a lanyommal,azt hittem sosem lesz vege:)rettenetesen fajt , nem lehet semmihez sem hasonlitani a szulesi fajdalmat, de akkoris a vilag legcsodalatosabb dolga, es az eletemnek a legszebb pillanata marad:) a vegen mar en sem voltam magamnal, vizesruhaztak es jegeltek, soot a nyomasok kozt el is akartam aludni,de mikor meglattam a lanyomat az mindent feledtetett velem es zokogtam oromomben sajnos az apa nem lehetett velem a szulesnel ott de rogton felhivtam a szuloagyrol hogy megszuletett a lanya:)
2008. nov. 27. 18:46
 9/10 anonim ***** válasza:
A dokim azt mondta, hogy olyan nincs, hogy valaki 1-2 napig vajúdik, ők az első fájástól számolják, ami az enyhébb fájdalmakkal kezdőkik. Nekem is egyből a 2 perces volt, én azt veszem vajúdásnak, abból én sem bírtam volna ki többet, így is volt 4-5 óra.
2008. nov. 28. 15:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Én 17 órát vajúdtam a kislányommal.3nappal hordtam túl a kiírt időponton.Este 11.30-kor jött az első fájás,de már az is nagyon erős volt,aztán átlagban 5 percenként jelentkeztek megint,de volt,hogy 3,vagy 10 perc telt el közöttte.Aludni már nem is bírtam,csak fél órát,mert tényleg igen fájt.Reggel 8-ra mennem kellett nst-re,már meg volt beszélve,de onnan egyből a szülőszobára küldtek,nem is kellett a gépre kötni,elég volt,hogy rám néztek:)

Ott megvizsgált a dokim,aztán elküldött beöntésre,ottt szenvedtem vagy egy órát,aztán mentem vissza szülőstzobára..Ott az orvos burkot repesztett,aztán rákötöttek a ctg-re.Közben behívták a páromat is.A fájások nem akartak sürüsödni,még mindig hol 5,hl 3,hol 10 percenként jöttek,úgyhogy 2 óra után bekötötték az oxit.Onnan rettenetes volt,hogy elkezdett hatni.De sajnos csak a fájások erősödtek,de azok nagyon,csak éppen nem tágultam semmit,maradt a 3 ujjnyi,amennyivel bementem.Emelték az oxi adagot,akkor már nem bírtam elviselnin a fájásokat,hánytam,wc-re jártam,mert hasmenésem is lett és mellette nagyon görcsöltem.Ez után adtak Lydocaint fájdalomcsillapítónak,de nem hasznélt semmit.aztán 2óra múlva kaptam mégegyet,de az sem használt semmit,úgyhogy epidurálisat is kaptam.20percig nagyon jó volt minden,aztán kiment belőlem:(A doki pedig kézzel kezdett tágítani,mert még mindig nem akartam nyílni.Ekkor még emeltek az oxin,ekkor már engem hallgatott az egész szülőszoba,mert azt kiabáltam,hogy meghalok,nem bírom,inkbb vágjanak fel:)De pont azért nem vágtak fel,mert anyukám osztálytársa volt a fogadott dokim,és meg lett ígérve anyunak,hogy nagyon vigyáz rám,és ha lehet elkerüljük a császárt.Szegéby párommal is csak kiabálni tidtam.Aztán kaptam még ey adagot az edá-s csillapítóból,az már csak 10 percig hatott,aztán kiment...Még 2 órát szenvedtem és őrjöngtem(közben majdnem el is alzdtam 3-szor),még mindig csak 4 ujjnyira voltam nyitva.Aztán a doki tágított mégegyzser,majd mondta,hoy jó,most megpróbálunk szülni valahogyan.Közben el kezdett szakadni a hó és azzal bíztattak,hogy hóesésben fog világra jönnni akislányom,milyen szép lesz ez így.Szerencsére kezdett kibújni így is,hogy nem nyíltam ki eléggé,már látták a haját.Aztán jött még egy doki,ő nyomni kezdte a hasamat a nyomásokkor,meg akkor minket nézett már vga y10 ember,de 10 perc alatt kibujt a kismanó és ebből már nem is éreztem semmit:)

2008. nov. 28. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!