Ügyeletes orvosnak 50e szülés után?
Figyelt kérdés
Ügyeletesnél szült a feleségem tegnap, császár volt. Ebben az esetben ha 50 ezret adunk az elég? Nem úgy állunk anyagilag hogy a szobatársak által emlegetett 150-200 ezer forintot odaadjuk. Bár nekik választott volt az orvos és kikötötte hogy a vizsgálati díj x 10 a szülés. Mi az illem ebben az esetben?2020. aug. 17. 15:33
1/17 anonim válasza:
Minek adnátok bármit is? Nem kell. Ez a munkája, kap érte fizetést. Tartsd meg a pénzt a gyerekre.
3/17 anonim válasza:
Ha nem volt felfogadva nincs “tisztelet díj”.
4/17 anonim válasza:
Orvosnak készülök és már most hányni tudnék a hálapénztől🤮
6/17 anonim válasza:
Inkább költsétek a gyerekre. :)
7/17 anonim válasza:
Sürgősségi császárom volt ügyeletesnél. Rám se bagóztak, tahók is voltak. Egy fillért se adtam pedig lesték volna.
8/17 anonim válasza:
Ha már adni szeretnél valamit akkor adj egy ajándék csomagot az osztályon dolgozóknak.az szerintem kedves gesztus. Így mindenkinek jut valami, nem csak az orvosnak. A többi pénzt pedig költsétek a babára.
9/17 anonim válasza:
Az ügyelet esnek nem "kell" adni. Ha elégedett voltál és még akarod hálálni, akkor lehet adni, de ez nem kötelező dolog. A választott orvosnak azért fizetnek, mert a munkaidejen kívül rendelkezésre áll és ugrik, ha szólnak. Az ügyeletes ott van, ez a munkája, ezért kap fizetést. Az más kérdés, hogy mennyit...
Egyébként 50 ezer forint ügyeletesnek kifejezetten sok. Általában - ha adnak egyáltalán, mert amúgy elég ritka - max 10 ezer forintot szoktak vagy csomagot.
10/17 anonim válasza:
Nincs illem. Ha elégedettek vagyok, akkor amennyit gondoltok. De ha nem adtok semmit, "csak" egy köszönömöt, az teljesen rendben lesz. A fogadott orvosnál egy plusz (fekete) szolgáltatásért fizetnek, nem a szülésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!