Ügyeletes orvosnál szültem, visszahivott varratszedésre. Ilyenkor mennyit illik adni?
Figyelt kérdés
Volt fogadott orvosom, de ö nem vette fel a telefont, nem jött be a szülésre, területileg nem ehhez a kórházhoz tartozom. Persze az ügyeletes doktor nem küldött el, mert 2 perces fájásokkal értünk be. Rendes volt, kivül - belül varrni kellett, a külsö varratokat ki kell szedni, ezért visszahivott. Ilyenkor mennyit illik fizetni? Lényegében mást nem csinált, csak varrt meg persze nem küldött el máshová.2020. febr. 24. 19:25
1/14 anonim válasza:
Amennyit megengedhetsz magadnak. Ha aemennyit akkor semennyit nem fogja kiverni belőled.
2/14 anonim válasza:
Semennyit, be kellene tiltani a hálapénzt, neki ez a munkája.
3/14 anonim válasza:
Ha akarsz adsz, de nem muszáj.
4/14 anonim válasza:
Valahogy tényleg mérsékelni vagy egyenesen abbahgyni kellene a hálapénzt. Azt a pénzt inkább a babára kellene költeni, és tudom, hogy nincs nyugati fizetése a dokiknak, de hidd el nem éheznek! Kapnak fizetést. Egy kevés hálapénz még okés lenne, de lassan 1 szülés=egy havi (minimálbéres) fizetés. Levezet ötöt egy hónapban és megy nyaralni, míg lehet a családnak szüksége lenne arra a 100.000 ft-ra, mégis erőn felül kifizetik mert úgy illik. Nem véletlen van az, hogy a szüléstörténetek nagy részénél az orvos "épp nyaralt" vagy "sielt".
5/14 anonim válasza:
Varratszedésért nem muszáj adni szerintem. De ahogy gondolod.
Ügyeletes volt, ez volt a dolga.
6/14 anonim válasza:
Illeni nem illik, csak rossz szokàs :/ Ha lenne mièrt hàlàsnak lenni, akkor inkabb kepeslapot adnèk, de egy olyan szülès utàn ahol az anya megsèrült, nincs mièrt hàlàlkodni. Mennyire az ő hibàja volt, hogy szakadtàl?
7/14 anonim válasza:
Mi 20 ezret adtunk 2 éve.
De azt is vissza utasította, csak a tábla csokit fogadta el, amit mellé raktam. :)
Másodjára fogadott orvosom volt (mert császár volt és örültem, h tudom ki fog műteni) ő is vissza utasította és mivel tudja mivel foglalkozunk, csak egy üveg Hárs mézet kért :)
8/14 anonim válasza:
Attól függ BP vagy más város?
Gondolom mivel elvileg volt fogadott dokid annak is adtál volna.
Szerintem 50.000 reális.
9/14 anonim válasza:
Semennyit. Miert kene fizetni? Hiszen ez a hivatasa. Nekem se fizetnek a munkahelyemen mast a beremen kivul.
10/14 anonim válasza:
Én is ügyeletes orvosnál szültem , nem adtam semmit. Nem fogadtam meg, miért kellett volna adnom? Tartotta volna a markát természetesen, célozzgatott rá , de nem tartottam indokoltnak. Igazából lehet hogy valamennyit adtam volna, de tök bunkó volt velem végig, ott se volt a szülésen, kvázi csak osszevarrt. Inkább odaadtam az orvos részét a szülésznőnek, aki nélkül nem tudom mi lett volna velünk. Végig ott volt, segített, a kórházi napok alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!